kiraz karides yavru alma


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2014 17:29
Merhaba benim iki kiraz karidesim 3 gün önce sırtından bacak larının arasına yumurta aldı ama inanılmaz şişik şişlikten yan yatıyor az haraket ediyor 3-4 güne göre normal midir ne zaman bırakır yavruları kabız olabilir mi yumurtalar belli sarı renk te

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

berkesimÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2013
İl: Ankara
Mesaj: 700
berkesimÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2014 18:13
Hocam,
Yapılan en büyük yanlış karidesleri balıklarla benzer değerlendirmektir. Bu canlılar çok basit omurgasızlardır. Çok da güzellerdir :))
Biraz okumanızı tavsiye ederim. Yavrular karında değildir. Yumurtaları ellerine alırlar. Orda mantarlaşmasın diye havalandırırlar. O yüzden kabızlık gibi bir sorun hamilelik sürecinde olmaz. Arka ayakları bu süreçte pek kullanamadıkları için de yüzmede ve durmada ilk yumurta aldıklarında zorluk çekiyorlar.
Yumurtalar çok olduğu için bu şekilde zor hareket ettiklerini gördüm ama yan yattıklarını hiç görmedim. Zamanla bazı yumurtaları düşürürler eğer çok fazlaysa ve dengelenir diye tahmin ediyorum.
Tebrik ederim 2 karidesin üremesi çok keyifli olsa gerek :))

Sorun olacağını sanmam fakat gözlemlemekte fayda var. Benim bilemediğim bir sorun olma ihtimali de varberkesim2014-04-16 18:17:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir