kiraz karides tankında bitki gübresi, üretim ve farklı canlı hakkında


vinceÇevrim Dışı

Kayıt: 23/11/2010
İl: Ankara
Mesaj: 91
vinceÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2011 04:12
Arkadaşlar yaklaşık 4 gün önce 8-10 tane kiraz karides aldım biri hariç hepsi 2-3 cm boyutunda, 10 litrelik tankımda çok sayıda bitki var, sıvı ya da tablet gübre kullanmak istiyorum (hangisi daha faydalı olur?) ama gübrenin kiraz karideslere ya da üremelerine zararı olup olmadığı hakkında birbirini çürüten şeyler okudum. Deneyimli üreticilerden bu konuda cevap bekliyorum.
Bir de kiraz karideslerle birlikte farklı balıklar veya elma salyangozu besleyip kolayca üretenler ve lepistes yavrularının bile karides yavrularını yiyeceğini söyleyen kişilerin yazdıklarını okudum. Şu anda aklımda elma salyangozu ve lepistes var, onları da üretmek istiyorum ama aynı tankta bu canlıların üretimi karidesleri etkiler mi? Tavsiye edebileceğiniz, bitkileri yemeyecek başka canlı var mı?
Karidesler için dip yemi ve lepistes yemi atıyorum. Aldığım üretici tetra diskus yemin üretim konusunda v e çabuk gelişimde yarar sağlayacağını söyledi, fazlası zararlı olur mu, ölçü nedir, çabuk ve sağlıklı üremeleri için başka ne kullanabilirim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2011 16:27
Merhaba ; öncelikle kendi akvaryumumda kiraz karides,elma salyangozu ve lepistesi birarada ürettiğimi söyleyerek söze başlayabilirim.Bu bağlamda bütün bu türleri birarada bakmanızda üretim dahil hiçbir açıdan sakınca yoktur.Ayrıca bende bunlara ek olarak neon ve platide bulunmaktadır.Bu canlılar birbirine zarar vermediği gibi yavrularınıda yemezler.

Ancak sorun akvaryumunuzun hacminde ortaya çıkıyor 10 lt son derece az bir hacim olduğu için karides üretiminde sorun yaşayabilirsiniz.

Her türlü sıvı ve tablet gübre kullanmış biri olarak bu gübre ve sıvı karbon veya mayalı co2 üretiminin bu canlılar üzerinde zararlı bir etkisini görmedim.

Bitki olarak java mossu mutlaka öneririm karideslerin son derece sevdiği bir bitkidir.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir