Kiras karides yumurtaları


TorikÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 682
TorikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2009 10:00
Yumurta tutan karidesi ana tanktan ayırmamanızı tavsiye ederim, eğer ki yavruları inceleme gibi düşünceniz yoksa. Zaten dişi, neslinin devamı için uygun şartlar olmadığı zaman yumurta tutamayacaktır.

Yumurtadan çıkan karidesler, kabukları olgunlaşana ve uygun boya gelmeden önce bitkilerin arasından çıkmaları çok zor. Bu nedenle balıklara yem olması gibi bir durum yine çok zor. Ayrıca kuyruk sonlarının yelpaze şeklinde gelişmiş olması sayesinde geri geri inanılmaz biçimde kaçabilme yetenekleri sayesinde yem olmaları yine yine çok zor.

Hülasa canlı ve sağlıklı bir karidesi bir salyangozun ya da başka bir karidesin yemesi pek mümkün değil.

Bütün yavruların yaşaması gibi bir şey de garanti değil zira doğal seçilim filan işte. Zayıf olan ve şartlara uyamayan ölür malesef. Ölen ya da ölmek üzere olan karidese de kimse acımaz. Diğer karidesler için taze yem olacaktır.

Karidesler bitki ağırlıklı besleniyor olmasına rağmen canlı yemi bulduklarında asla hayır demeyeceklerdir. Ölen bir balığın başına gelenleri ve akvaryuma attığım kirazdan çıkan sürprizi kapan karidesimin basına yansıyan ilk görüntüleri aşağıdadır.

http://www.flickr.com/photos/kazmapolitan/4092326894/

http://www.flickr.com/photos/kazmapolitan/4092326882/


Ekleme:
Fotoğraf eklemek için pop-up zıkkımını açamadı makine salaklaştı o yüzden link veriyorum. Fotoğrafın üzerindeki ALL SIZE yazan butona basarak büyük boyda görebilirsiniz.

Torik2009-11-10 10:03:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir