Kimyasal madde ve Üreme


BLUE BİÇevrim Dışı

Kayıt: 25/02/2008
İl: Ankara
Mesaj: 108
BLUE BİÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2008 11:56
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var.
Kimyasal maddeler(metilen mavisi,metilen yeşili,su düzenleyicileri...) malavilerde,canlı doğuranlarda vs. üremeyi etkiler mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RüzgardegirmeniÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 12/04/2006
İl: Manisa
Mesaj: 5919
RüzgardegirmeniÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2008 12:10
Dengesi kurulmuş ve balıklarımızın stresten uzak olduğu bir tankta metilen mavisini kullanmak var olan yararlı bakterileri öldürmekten başka bir işe yaramayacaktır.Kısacası düzenli işleyen dengeyi baltalayacaktır.
 
Malaşit yeşili de durduk yere kullanılan bir ilaç değildir.Zehirli bir ilaç olmakla beraber,dış parazit ve mantar gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır.Normal durumda kullanmak balığı bir miktar zehirlemekten ve ona zarar vermekten başka bir şey yapmaz.Sadece hastalık anında kullanılmalıdır.
 
Su düzenleyicileri ise içerdiği kimyasalların etkinliği sayesinde girdiği raksiyonlar sonucunda kloru uzaklaştırır,ağır metal iyonlarını bağlar,suyu yumuşatır ve pH'ı nötr düzeye yaklaştırır.Bu nedenle malawilerde belirtilen düzeyin yarısının kullanılması daha iyi olur.Bu durumun malawilerde yarattığı sorunlardan biri de suyu yumuşatmasıdır.Bunu da gaga taşı kullanarak aşabiliriz.pH'ı yükseltmek için de normal düzeyde tuz kullanmak yeterli olacaktır.Canlı doğruranlarda ise suyun yumuşak olması çok da büyük bir sorun teşkil etmez ama az bir miktar tuzla bunun üstesinden gelinebilir.
 
Su düzenleyicilerinin üremedeki en büyük rolü kloru ve ağır metal iyonlarını etkisiz hale getirmesidir.Ağır metal iyonları(arsenik,kadmiyum,polonyum vb.) enzimleri inhibe etme özelliğindedir.Balığın iyi bir gelişim göstermesi için ağır metal iyonlarının azlığı son derecede önemlidir.Bu bağlamda işe yarayabilir ancak su parametrelerinde yarattığı değişiklikleri ve balıkların türünü göz önüğnde bulundururak bu tip düzenlemeleri yapmamız da gerekir.
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir