Kılıçkuyruk


ThakznÇevrim Dışı

Kayıt: 08/03/2011
İl: Kayseri
Mesaj: 112
ThakznÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2011 17:14
Arkadaşlar kılıçkuyrugum erkek olanı sürekli yavrulugun altında yavruları yemek gibi bi istegimi var anlamadım birkaç gündür oraya taktı süreklü orda duruo yemeye calısıyor anlayamadım sorun bendemi yardımcı olursanız sevinirim daha önceden yapmıyordu boyle buarada arada sırada ısıtıcının lastigine vuruyor agzını anlıyamadım yardım lütfen_?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TropikalbalıkÇevrim Dışı

Kayıt: 30/10/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 2024
TropikalbalıkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2011 17:24
Bu normal birşey.Klıç balıkalrı sürekli yavru aramaktadır.Onlar için bir oyun gibi yavru avlamak.Tok oldukalrında bile bunu göreceksiniz.Sürekli akvaryum etrafında kurcalama derdindelerdir.Buda yavru aradıklrını gösterir.Ben kendi akvaryumunda agzına sıgmıcak siyah moly balıgımı öldürdügünü biliyorum.Sürekli ve azar yemleme yaptıgım halde. tropikalbalık2011-12-19 17:52:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Sir WalekÇevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2011
İl: Balikesir
Mesaj: 33
Sir WalekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2011 17:49
Kılıçlar hep yavru ararlar,yemeğe çalışırlar bu çok normal sizden kaynaklanmıyor. Lastiğe abanması da düzenli yemleme yapılmamasıdır açlıktan öyle yapıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

egemenşenerÇevrim Dışı

Kayıt: 27/10/2011
İl: Samsun
Mesaj: 377
egemenşenerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2011 18:45
Diğer arkadaşlarımızın dediği gibi bu balıklar avcıdır yavrulukta delikler varsa ordan alabilirler yavruları oraları birşeyle kapat ve minik delikler aç yada başka tüürlü yavruluğun varsa ona görede birşeyler düşünürüz ;)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sanalmahqumÇevrim Dışı

Kayıt: 28/07/2011
İl: Ankara
Mesaj: 186
sanalmahqumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2011 18:59
Akvaryumcularda olan kılıçkuyrukların pek çoğunun Xiphophorus helleri olmasına karşın,bu ad altında bilinen bir çok diğer tür de bulunur. Bu olayın sebebi ise, erkek kılıçkuyrukların kuyruk uçlarında “kılıç” gibi bir uzantının bulunmasıdır. Xiphophorus Helleri veya çok bilinen ismiyle kılıçkuyruk, yetiştirilmesi oldukça kolay ve hobici için çok çekici bir balık çeşididir.Başka türler fırsat bulduğunda vahşi formlarına yakın olmaya çalışılırken, kılıçkuyurktan bir çok varyete üretilmiştir. Kırmızı, yeşil ,sarı, siyah ve bu renklerin kombinasyonlarından meydana gelen balıklar, herkeze hitap ederek göz zevkine geniş bir yelpazede yer edinmişlerdir.


Genelde barışçıl ve sakin balıklar olmalarına rağmen,erkek kılıçkuyruklar ara sırada olsa agresif tavırlar gösterebilir. Bu olayın önüne geçmek için, ya bir kaç dişiyle beraber tek erkek,veya belirli erkeklerin birbirlerine düşman olmasını engelleyecek kadar geniş bir sürü şeklinde bakılmalıdır. Kılıçkuyrukların akvaryumun başka bireylerine karşı problem yaratmaları alışıldık bir olay değildir. Genelde çeşidi bol balıklarla uyumlu bir şekilde beslenebilirler.


Popüler yakın akrabası olan platiye göre çok daha fazla geliştiği için, geniş yüzme alanları olan bu türe göre büyük bir akvaryuma gereksinim vardır. Dişiler 4 ila 5 inch’e* kadar büyüyebilir, erkekler türleri ise bu boydan hafif küçük olurlar. Dolayısıyla balıkları sürü şeklinde beslemek için mutlaka büyük bir akvaryuma gereksinim vardır.kendi ortamları acı su olduğu için,pek çok canlı doğuranlar gibi sert suları severler. Doğada, Orta Amerika’nın hızlı akan nehirlerinde oldukları için, akvaryumda güçlü su sirkülasyonu bu cins balıkları mutlu edecektir. Tankın mutlaka çok iyi biçimde bitkilendirilmiş olması, geniş yüzme alanlarına da ihtiyaç verdır.


Akvarumda beslenerek bakılması kolay balıklardır. Özellikle pul yemleri severek yerler, ancak canlı yemleri de tüketeceklerdir. Tanktaki algleri de tüketen kılıçkuyruklar, en iyi performanslarını protein oranı yüksek yemlerle verebilirler.



Kılıçkuyruklar canlıdoğuran’lardandır ve bir kerede, yüzme kabiliyetine sahip 80′e varan yavru bırakabilirler. Cinsiyet ayrımı, erkekte değişiklik göstererek Gonopodium ismini alan anal yüzgeç ile oluştururlar. Bu değişim geçirmiş yüzgeç, dişiye sperm bırakması için kullanırlar. Kılıçkuyruklar yavrularını doğar doğmaz yemeye başlayacaklarından, başta su üstünde yüzenler olmak üzere akvaryumun çok iyi bitkilendirilmesi yavrulara kaçarak saklanma olanağı sağlar. Akvaryumcularda satılan yavrulukların pek çoğu yetişkin bir kılıçkuyruğa göre fazlaca küçük olduğundan, ciddi biçimde strese girmelerine sebep olacaktır. Bu durumda yapılması gereken en iyi şey, hamile dişiyi fazlaca bitkilendirilmiş, rahat doğum yapabileceği ayrı bir doğum akvaryuma almak ve üremesi sona erdikten sonra zaman kaybetmeden kendi akvaryumuna geri bırakılmalıdır. Bir kılıçkuyruğu büyüyebileceği en son duruma getirmek için ciddi bir akvaryum kapasitesine ihtiyaç olacağı için, bazı balıklarınıza alan aça bilmek için, yeni doğan yavrularınızı elden çıkarabilirsiniz.


Dayanıklı ve Kolay hastalanmayan balıklar olmasına rağmen, kötü su şartlarında beyaz benek veya mantar hastalığına yakalanabilirler. Bu problem akvaryumcudan satın alınan ilaçlar ve akvaryum bakımı ve koşullarına biraz daha dikkat etmekle çözülebilir.



##############################################################

Bilgilendirdiysem ne mutlu bana ...

Kılıçkuyruklar yavru avcısı ve meraklı balıklardır . Akvaryum içinde çeşitli yere saklanıp değişik yerlere girerler . Aynı zamanda yavru avcısıdırlar . Bunun için yavruluğa girişimde bulunması normaldir.


Sağlıklı Akvaryumlar .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir