Kılıç-moli mi,Plati-lepistes mi?


Imperfectnest495Çevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2012
İl: Diyarbakir
Mesaj: 574
Imperfectnest495Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2013 20:25

Merhaba arkadaşlar;

 Önceleri bir endişem yoktu ama az önce bir konuda gördüm,"Lepistes,platiyle,kılıçkuyrukla,moli ve velifralar yaşayabilir."Yazıyordu.Ama ben 80 litrede 4d-1e lepistes 2d kılıçkuyruk besliyorum.Bir sorun yok şimdi(ye kadar.)Zaten balıkları alırken hepsi aynı akvaryumdaydı.Adam kılıç-lepistes akvaryumu yapmıştı ve daha önce de 100 litrede plati+yelken moli+lepistes+sphenops moli+neon tetra+bronz çöpçü akvaryumu kurdum.O zaman da bir sorun olmadı...Sizce bu bilgi ne kadar doğru?
 Eğer lepistesle kılıç arasında seçim yapmam gerekirse,ben ayrım yapamamlepistes de,kılıç da,plati de moli de ayrı güzelll!!! ... Napacağım ben? ...
plati-moli-kılıç ve lepistesi bir arada beslemenin bir yolu var mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

malawi_cheartÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 4128
malawi_cheartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2013 20:52
Halil kardeşim akvaryum hacmin kılıç için yeterli değil.Bütün canlı doğuranlar birbiriyle yaşayabilir sadece bazı türsel-kişisel özelliklerine göre dediğin şekilde bir ayrım en iyisidir..Hatta aralarında sadece moli bitkisel ağırlıklı beslendiğinden moli türünü en iyi tek tür olarak beslersin.Halil kardeşim bir çok kez uyardım sanırım ancak hacimin kılıçlar için yetersiz.Balıkları düşünüyorsan elindekileri çıkarmalı ve daha fazla kılıç eklememelisin.(aynı şekilde velifera içinde yetersiz).Önceki akvaryumunda da yumuşak su seven tetralarla sert su seven canlı doğuranları bir arada beslemişsin.Önceden yapmışsın ancak bir daha yapmaman için bu konuda seni bilgilendireyim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir