Kelebek Kuyruklarım Acaba Kadife Hastası mı?


kunduxÇevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2012
İl: Izmir
Mesaj: 2
kunduxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2012 01:16
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Ala Renkli Kelebek Kuyrukta gözlerden biri diğerinden daha büyük. Kırmızı Kelebek kuyruğumda ise sanırım kadife hastalığı var.

Akvaryum Kapasitesi (litre):40 litre akvaryumum var. Bu işte yeniyim

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Bir aslanbaş ve bir normal japon(sanırım Tül Kuyruk)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):Bilmiyorum değerlerini

Filitrasyon:Filtre yok sadece bir hava motoru var 

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:İlaç kullanmadım en azından bu olaylar için. Ama bir anormallik gözlemlediğimde suyu mavileştiren ilaçtan damlayıyorum birkaç damla.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Kırmızı Kelebek kuyruğu yeni aldım. Aldığımda farketmedim hastalığı gayet hareketliydi. Eve getirip akvaryuma koyduğumda sık sık dibe çöktüğünü gözlemledim. Biraz araştırmayla kadife hastalığının olabileceğini düşündüm ama emin değilim. Okuduğum kadarıyla bulaşıcı olabilirmiş. Bu akşam bir fanusa ayırdım ama 4-5 gündür akvaryumda diğer balıklarla beraberdi. Bulaşmış mıdır emin değilim. Ama kuyruktaki tüycükler diğerlerinde yok. Bugün gözlediğim kadarıyla hareketliydi gayet ama ayırınca hareketsizleşti durgunlaştı. Umarım iyileştirmenin bir yolu ilacı vardır da iyileştirebilirim. Tabi ki yardımlarınızla. Neler yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JobajoÇevrim Dışı

Kayıt: 07/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 25
JobajoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2012 09:14
GÖZ FIRLAMASI: Göz fırlaması bakteriyel bir hastalıktır. Genel olarak kalitesiz, uygun olmayan su şartları sebebiyle oluşur. Ayrıca, göz ve çevresinde meydana gelen, mantar benzeri rahatsızlıklar veya yaralanmalar sonucu bölgede oluşan enfeksiyonlar sebebiyle de ortaya çıkabilir. Bu yüzden, benzer rahatsızlıklardan sonra, balık tedavi edilmiş görülse bile gözlenmesi ve gerekirse ilaç tedavisine devam edilmesi faydalıdır. Temel belirtisi, gözün yuvasından dışarı çıkmaya başlamasıdır. Eğer zamanında müdahale edilmezse, göz tamamen yerinden çıkabilir ve hatta düşebilir. Göz fırlaması ölümcül bir rahatsızlık değildir. Göz düşse bile balık yaşamına devam edebilir. Ancak, göz çevresinde oluşan enfeksiyonun yayılma ve diğer organları da tehdit etme riski vardır.

      Akvaryumunuzun suyunu daha sık değiştirmeniz lazım.%10 derişik çözelti metilen mavisi hazırlayın ve pamukla balığınızın hasta gözüne çok hassas şekilde uygulayın. yada bir karantina akvaryumu hazırlayıp, burdaki suyun %10 metilen derişik hale gelmesini sağlayın ve balığınızı içine atın. İyileştikten sonra akvaryumunuzda hastalık olmadığı müddetçe ilaç kullanmayın. Jobajo2012-05-29 09:16:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kunduxÇevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2012
İl: Izmir
Mesaj: 2
kunduxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2012 12:03
Teşekkür ederim cevap için şimdilik diğer balığa yöneldim. Kadife mi beyaz benek mi emin olamamıştım. ayrı bir akvaryuma alıp kadife tedavisi için aldığım ilacı uyguladım. ilk günün sonunda baya azaldı noktalar. bugün ikinci gün umarım tamamen iyileşmiştir. Bu balığı kurtarınca ikincisine yöneleceğim. ancak  bir akvaryumcuya sorduğum kadarıyla doğuştan da bir gözü büyük olabiliyormuş balıkların. aldığımdan beri böyle büyük ve daha da büyümüyor gibi görünüyor. tedavi uygulamam yine de gerekli mi acaba? 

Bu arada bir de iç filtre aldım artık daha sağlıklı bir akvaryumum olacak umarım :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir