Kelebek Balıkları


ExedraÇevrim Dışı

Özel Üye
Site Gelistirme Grubu Üyesi
Kayıt: 16/09/2015
İl: Yurtdisi
Mesaj: 2806
ExedraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2015 20:58
[IMG]http://www.atlasakvaryum.com/typo3temp/pics/9d2a7161b8.jpg[/IMG]
[IMG]http://www.atlasakvaryum.com/typo3temp/pics/ec20dcca39.jpg[/IMG]

Butterfly'lar dar oval bir vücuda sahiptirler .Ağız bölümleri mercanların arasındaki yemlere uzanabilecek şekilde uzuncadır.Erkek ve dişiler arasında görüle bilir ayrıcalık yoktur üreme dönemlerinde dişinin yumurtakesesi biraz şişkince olur . angel'ler gibi yumurta yığarak ürerler. Yani akvaryumda üretilmesi çok zordur.Varyasyonlarına göre boyutları değişse de 12-20 cm civarında olurlar.
Ağızları zivri yapılıdîr çünkü çoğü zaman avları delik veya oyuklarda ararlar ve bunun için zivri ağızlarını kullanırlar.

Yemleme ve Besleme:
Türün çoğunluğu deniz yosunları , süngerler bazı mercanlar ve küçük hayvanlarla beslenir.Özellikle küçükken bir çok çeşit yeme gereksinim.Çoğu tuzlu su akvaristi bu balıkları zararlı bir anemon olan 'Aiptasia' dan kurtulmak için kullanır.

Akvaryum koşulları:
Angelfish'ler gibi bu balıklar da yeni başlayanlar için oldukça zor balıklardır .Sudaki değişikliklere çok duyarlıdırlar ve ufak sapmalar bile onlar için tehlikeli olabilir .Yem seçicilikleri de göz önüne alınırsa ilk beslemeye başladığınız tür bu olmamalı.Küçük balıkların yetişkinlerine göre akvaryuma daha kolay adapte oldukları görülür.

Not:Kendi bilgilerim ve dış kaynaklardan (Atlas akvaryum) birleştirilerek hazırlanmıştır.

Beğenenler: [T]171545,Praton[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir