Kekemelik


FallenAngelÇevrim Dışı

Kayıt: 29/02/2012
İl: Izmir
Mesaj: 1
FallenAngelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Şubat 2012 06:48
Tamer bey keşke ebeveynleriniz küçük yaşta konunun bir uzmanına götürseydi sizi. Çünkü küçük yaşta tedavisi çok daha kolay olan bir şey kekemelik. Kendi kardeşimden biliyorum. Hatta konuyla ilgili yeterli bilgi sahibi olunursa, herhangi bir uzmana da görünmeden evde halledilebilecek bir durum. Erken yaşta tabii. Siz 13 senedir bu hastalıktan muzdaripseniz, bir an önce bir terapiste görünmenizi tavsiye ederim. Süreç ne olursa olsun profesyonel yardımla tamamen geçebilecek bir şey. Gözünüzde büyütmeyin ve moralinizi bozmayın derim ben. Şurada birkaç makale var konuyla ilgili, bunlara bir göz atın isterseniz. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

invulnerableÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 09/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 3575
invulnerableÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 29 Şubat 2012 09:12
İhsan bey çok teşekkür ederim ama ben zaten bir terapiste başvurdum ve gayet olumlu yanıt aldım bunu burada açıklayacaktım tüm arkadaşlara belki çare olur terapistim Charles Van Riper ın model ve tekniklerine göre terapi yapıyor kekemelik geçirilmeye çalışılmıyor kontrol altına alınıyor bu terapide.İnternette Mersin Kekemelik diye geçiyor ben çok memnun kaldım eğer söylenen şeyleri harfien yaerine getirirseniz %100 e yakın akıcılık sağlayabiliyorsunuz.Linkini vereyim bir görüşün isterseniz arkadaşlar http://www.mersinkekemelik.com/

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 29 Şubat 2012 09:39
Bu bahsedeceğim yöntem herkes için uygun değildir belki ama çok çok ileri kekemelik sorunu olanlar için bir çare olmaktadır. (Konuşamayacak kadar ileri durumlar için)

Her kekemelikte geçerli midir bilmiyorum ama meraktan araştırdığım bir çalışmada bu yönteme rastladım. İnsan kendi konuşmasını orta kulağı vasıtası ile duyar. Buradan akustik sinir ile beynin duyma ile ilgili merkezine işitme bilgileri gider ve burada işlenir. Kimi kişilerde bu süre uzar, işitme bölgesinin işlemlerinde sorun çıkar ve beyin kişinin kendi konuşmasından gelen sesi doğru işleyemez. Sonuçta konuşma durdurulmaz, konuşma işleminde kullanılan organlar/kaslar durdurulamaz. Bu da kekemelik olarak ortaya çıkar.

Çok ileri vakalarda kullanılan yöntem ise beyindeki bu işlevsel soruna bir bakıma baypas uygular. Kulağa bir kulaklık yerleştirilir ve bu da bir mikrofona bağlanır. Arada bir elektronik devre vardır. Burada amaç konuşmanız sırasında mikrofona bağlı devreden üretilen sinyallerin doğru zamanlama ile art arda gelen geciktirmeler ile bir nevi kalabalıklaştırılmasıdır. Bu cihaz takıldıktan sonra gecikme süreleri kişiye göre ayarlanır. Bu işlem üst üste aynı sinyallerin birbiri ile üst üste binen ses ile birden fazla defa beyne iletilmesi gibi bir esasa sahip. Bu şekilde beyin kandırılıyor.

Biraz radikal bir işlem gibi görülüyor ama kekemeliği çok çok ileri olup neredeyse hiç konuşamayacak hale gelen kişilerde inanılmaz sonuçlar vermektedir.

Konuyla ilgili youtube üzerinde doktor ve hastaların çalışmalarının görüntüleri olması lazım. Şimdi biraz arayacağım ama bulamazsam siz aramaya gayret edebilirsiniz.


Bir de henüz hayvanlar üzerinde devam eden, beyne bir prob yerleştirilmesi ve doğrudan işitme ve konuşma ile ilgili bölgelere sinyal yollayan sistemler üzerinde çalışmalar sürüyor diye bir şeyler okumuştum ama bu sanırım çok radikal bir çözüm olur.


Ek: videoyu buldum, bu sadece bir kısmı daha uzun olması lazım ama erken kesilmiş:
http://www.youtube.com/watch?v=jb6ibiJg4kw
onuruygun2012-02-29 10:02:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enevreÇevrim Dışı

Kayıt: 11/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 1
enevreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2013 00:05
Merhaba arkadaşlar Benim adım Mustafa Erdem Kafalı, 18 yaşındayım İstanbulda oturuyorum.Bende de çocukluğumdan beri konuşma bozukluğu vardı,tüm hayatımı derinden etkiliyordu.Sorunu aşmak için bir çok yere başvurdum Üniversite hastanelerindeki merkezlere,kekemelodiye,hipnoterapiye ama en son olarak İstanbul bakırköyde bir eğitim kurumuna başvurdum.Çok tanınmamış bu yer benim hayatımı kökten değiştirdi kullanılan teknik çok doğal ve herkesin uygulayabileceği kadar kolay bir teknik.Bunları şunun için söylüyorum ben de uzun süreler internette çözüm aradım,eminim böyle olan çok arkadaşım var ve onlara yardım etmezsem vicdanen rahat olamam bu durumu en iyi bizler anlayabiliriz durmadan buradaki maillerimi kontrol edeceğim kafanıza takılan bir şeyi sorun diye ama ola ki göremezsem diye facebook adresimi de ekliyorum, umarım yardımcı olabilirim
https://www.facebook.com/enevre?ref=tn_tnmn

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir