Kayıb Çok fazla lepistes


apomen03asdÇevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2010
Mesaj: 2
apomen03asdÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2010 01:32
İyi günler

Ben olayı anlatım sizler yorumlayın, bilgilendirin nerde hata yaptım onu söyleyin

Lepistes balıklarım var 2 dişi 1 erkek aldıklarımda sağlamdılar akvaryumda ısıtı hariçinde herşey vardı suyun sıcalıgı ortalama 20-22 arasındaydı, bir hafta sonu ben şehir dışına gidince kaloriferler bozulmuş evde kimse olmayınca balıklar ortalama 16 saat felan sıcalıgı ortalama 15 derece olmuştu geldiğimde hemen az bi sıcak su koydum fazla sıcaklık artışı zararlı olur diye hemen suyu koyar koymaz ısıtıcı almaya gittim adama sordum forumda okumuştumda 28 derece ideal dedi ben 28 dereceye ayarladım koydum akvaryuma ((burda sanırım hata yapmışım ilkolarak)) sonra balıklarda ilk 1-2gün değişiklik görmedim sonra dişilerin hamile olmayanı yüzme şekli yılan gibi --S-- harfi gibi yapıyordu sanırım soğukdan dedim sonra ortalama 10 gün yaşadı bu hamile olmayan balığı 3 gün önce dipde ölü buldum balıgı aldım akvaryumdan diğerlerinide başka bir kapa alıp akvaryumu bir güzel kumlarını felan yıkadım altdaki kumu değiştirdim midye kırığıydı kırmızı beyaz rengi kumlardan alıp yerleştirdim suyun hepsini değiştirdim (( sanırım ikinci yanlışda burda)) balıklara akvaryuma koydum bu ara hamile olan balıgında ortalama 30 gün felan olmuştu doğuracak diye erkeği ordan alıp yavruluga koydum anne yavruluga konulunca stres yapıyormuş sanırım ondan erkeği koydum. Bu ara 3 balıkda yaşarken yani hamile olmayan balık ölmeden önce hamile olan dişi yüzeyde sakincene yüzerken birden deliriyordu hızlı hızlı yüzeyden akvaryumu 2-3 kere tur atıyordu bunuda söyleyim. Bu ara akvryumun suyunu kumu değiştirdim balıklar akvaryuma koyarken erkekle dişiyi ayırdım. Sonra dişi 1-2 saat gezindi sonra dibe çöktü sanırım doğuracak dedim sonra yaklaşık 5-10 dk izleyince balık ölen balık gibi arada --s-- harf gibi yüzüyordu çok hızlı ağzını açıp kapıyordu ben ilk olarak hamile baya şiş sanırım ondan dolayı öyle hareket ediyor diye düşündüm forumu gezerken solungaç paraziti diye bir konu vardı onu okudum belirtileri az çok uyuyordu. Sonra balık yukarı doğru erkeğin yanına yavrulugu doğru çıktı orda erkek dişi bir birlerine bakıyorladı sanırım doğurmayacak diye erkeği aldım ana tanka koydum koydugum gibi dişiyi kovalamaya başladı yine forumda okudugum bir yazıya göre doğum yapacağı zaman balık bir sıvımı ne salgılıyormuş erkek balıkda ondan kovalıyormuş sonra dişi olan balık az kavolandıkdan sonra hemen dipe çöktü yine aynı yere sonra garanti olsun diye erkeği yeniden yavruluga aldım üzülerek söylüyorum Balık yaklaşık 1 saat önce öldü aldım akvaryumdan elimde mazemeler vardı canilik gibi düşünmeyin benim mesleğim zaten neşter ile karnını dikkatlice kestim yavru balıkları hemen akvaryumdan aldıgım su ile hazırladımgım kaba koydum hiç biri yaşamıyordu yani o an ölmediler sanki önceden ölmüşler birde çok kez yavru balık doğumunu boyutunu gördüm bunlar baya küçükdü yanlış saymadıysam 25 tane yavru vardı şimdide oturdum pc başına şimdi bu hikayeyi yazıyom.

Buraya kadar sabırla okuyan varsa teşekkür ederim.
Şimdi bazı sorularımı soracam..

1- Bu iki balıkdaki hareketler sebebi hastalıkmı?
2- Bu hastalık salgın mı?
3- Erkekde hasta olabilir mi? ((Şimdilik bişi yok))
4- Erkek hastaysa ne yapmalıyım??
5- Hamile olan balık sıcaklıgı 15 derece düşünce yavrular öldü ondan mı içinden çıkan yavrular çook küçük? (( bence bundan dolayı diye düşünüyorum çünkü yavrular çok küçük, öldükleri için gelişemediler diye düşünüyorum.
6-Yada ilk ölen balık sıcaklıkdan öyle hareket edip ikinci ölen ise renkli toprak ve akvaryumun suyu tam değiştidiğim içinmi öyle oldu?

Bilgileri olanlar veya bu gibi buna benzer olaylar yaşayanlar birşeyler yazarlarsa çok sevinirim.

Saygılar..
Cevaplarınızı bekliyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gentli67Çevrim Dışı

Kayıt: 30/11/2009
İl: Zonguldak
Mesaj: 884
gentli67Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2010 02:12
Sevgili arkadasım canlı doguranlar ani su sıcaklıgına dayanamazlar gördüğün gibi bikaç cm birşeyler zaten narin yapıları uygun olmayan şartlar neticesinde kaynaklanıyor

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafa1Çevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 6
mustafa1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2010 13:25
Akvaryumumda 2 lepistes (1e,1d) 2 velifera, 2 tetrazon 2 vatoz, 1 küçük çöpçü 1 adette 6 - 7cm uzunluğunda köpekbalığı var bunlar bir arada yaşarmı. Şuana kadar bir velifera ve köpekbalığım öldü. acaba balıkların farklı türde olmasındanmı ölüyolar. Veliferam hamile idi.
Bunları azaltmak gerekirse hangisini çıkarmam lazım.
Lepistes balığım hamile foruma resim koydum 10 - 15 gün içinde yavrular yazdılar. lepistesi yavruluğa ayırdım alışsın diye bişi olurmu???? Acil cevap yazarmısın tek çevrimiçi sen varsın.....akv:40lt

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

apomen03asdÇevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2010
Mesaj: 2
apomen03asdÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2010 17:24

Lepistesi yavruluğa almak strese sokar ama yavruluk büyükse bişi olmaz

Balıkların ayrımınıda köpek balığı hariçi ordakibütüm balıklarlar yaşar bir arada.
Hiç kayıb vermek istemiyorsan dişiyi ayrı bir akvayuma koy
imkanın varsa sıcaklık 28 yaparsan ideal.
yavrular oldugunda pipo filtren varsa onu kullan yoksa sadece hava taşı kullan yoksa yavrular zarar görüyor filtreden.
Yavruları yavrulukdada tutabilirsin ama doğum  yaptıkdan sonra dişiyi 4-5 gün erkeklerden uzak tutmak lazım yoksa dişi halsiz düştüğü için birde erkek kovalarsa ölebilir büyük ihtimalle.
yavruların yanınada koyaysan bu seferde anne yavrularını yer.
apomen03asd2010-12-25 17:25:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FıratAltunÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 502
FıratAltunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2011 20:13
Bir şey değil...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muhteşem benÇevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1413
muhteşem benÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2011 20:14
Geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir