kayaları cama yapıştırma


istanbul61Çevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 261
istanbul61Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2007 03:37
Konuyu buraya açmamın inşallah bir sakıncası yoktur, çünkü biraz bilimsel bir soru olacak.
Strafor kullanmadan, akvaryumun arka ve yan camına,150 civarı kayayı slikonla yapıştırsam nasıl olur. Kayaların bir tanesi 13*6 cm ebatlarında.
Burda aslında beni düşündüren,  nasıl olurdan çok, arka cama yapışan kayalar  zamanla ağırlık yapıp,  patlamaya,çatlamaya bir sebeb verirmi, veya başka bir olumsuzluk olurmu.
Şuda olabilir, bu kayaları strafor  veya bir cam parçasına yapıştırıp, bunu daha sonra akvaryumun arka camına yapıştırsam, birşey farkedermi.
Sizden istediğim bu düşüncemin, ilerde yol açaçağı bir olumsuz luk veya zarar gibi nedenleri varsa açıklarmısınız, yoksa kayaları ister cama yapıştır ister içine koy birşey farketmezmi dersiniz.
Ayrıca akvaryumum, nekadar kaya ağırlığı kaldırır, cama yapışık veya içinde
Akvaryumum 100*45*45 ebatlarında leleupi çiftim ve yavruları var


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

IandbluenessÇevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2007
İl: Eskisehir
Mesaj: 56
IandbluenessÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2007 08:10
Ahmet bey geçenlerde bu konuya benzer bi konu açılmıştı orda tavsiye etmemiştim.Konuyu açan arkadaş arka cama karo taşlarından yapıştırmayı düşünmüştü.Kayaları yapıştırırsanız ilerde cama ağırlık yapan kayalar silikonların gevşemesine  ve akvaryumun patlamasına sebep olabilir.Strafor hafif olduğu için akvaryumda teklike teşkil etmez.Aslında bir çelişki var.Bunu nasıl anlatıcam bilmiyorumda,   şöyle izah etmeye çalışıyım akvaryuma konan ekipmanlar akvaryumun içinde hafifliyor anlatamadım ama siz ne demek istediğimi anladınız.Beni anlayan arkadaşlar anlatmak istediğim konuyu size daha iyi anlatıcaklardır.Sevgi ve saygılarımla... Iandblueness2007-12-17 09:28:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FurkanOzkanÇevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 111
FurkanOzkanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2007 18:43
Selamlar
 
Halil beyin soylemek istedigi suyun kaldirma kuvveti. Akvaryum icine konan her cisim suyun bir kaldirma kuvvetine maruz kalir ve agirliklarini kaybederler. Bir ornek gerekirse kullanicaginiz kayacin ozgul agirligi ortalama 2.6 gr/cm3 olacaktir. Buna gore 5cm ebatlarinda kup seklindeki bir cakil blogu kullansaniz agirligi 325gr buna uygulanan ters kuvvet ise 125gr olacaktir. Buna gore sizin tabana ekleyeceginiz + yuk 200 gr olacaktir. Bunu olcmek isterseniz tum taslari bir posete koyup once havada aski terazi ile (1 ytlcilerde bu teraziyi bulabilirsiniz) daha sonrada bir kovada suya batirarak agirligini olcerseniz terazideki deger tabana binecek olan + yuktur. Tum kullanacaginiz taslarin yukunu SADECE TABANA vererek riskleride azaltmis olursunuz. Ben kisiel olarak arka cama bir seyin yapistirilmasi taraftari degilim. Cunku zamanla bazi sebeplerden arka cama ihtiyac duyulabilir. Mesela cok yillar once bundan evvelki tankimin yanlislikla on cami cizmistim ve akvaryumu ters cevirmek zarunda kalmistim. Bu sebeple baska bir cama fonunuzu yapistirirsaniz ve bu camida taban camina otutturursaniz riske girmrmis olursunuz. Yine gevezeligim tuttu saygilar :)))...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AlistoÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 218
AlistoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2007 01:08
Bir cam parçasına yapıştırıp, bunu daha sonra akvaryumun arka camına yapıştırsam...


Kısmına katılıyorum ben.. Bu dekordan sıkıldığınızda çıkarması kolay olur.. Ya da bir parça suya düşerse tekrar yapıştırmak çok kolay olacaktır.
lafayette2007-12-18 08:46:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir