Katil Salyangoz Minare Salyangozunu Yiyemiyor


adige95mÇevrim Dışı

Kayıt: 22/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 200
adige95mÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2012 20:05
Evet arkadaşlar bildiğiniz üzere benim akvaryumumda 10 adet katil salyangoz var. Birde fanusta ürettiğim 5 anaç - 200 tanede mercimek boyunda adi salyangoz var. Geçen gün pet shopa gittiğimde camda 2 tane büyük minare salyangozunu görmüştüm , bunlarıda aldığım şeyin yanında pakete koydum. Yaklaşık 2 - 3 haftadır minare salyangozlarımada fanusta bakıyordum , katillerim için çeşit olmuş olur diyordum. Sonradan kabuğunun çok yer kapladığını ve içeriğinin az olması sebebiyle bu türü çıkarmak istedim . Minare salyangozlarımı katillerimin gezdiği noktaların birinin üzerine attım. 1 dk geçmeden bir tane katil salyangozum minare salyangozunu ağız kısmından yakaladı. 5. dakka olduğunda 3 adet katil salyangoz bi o taraftan bi bu taraftan sağa sola çekiştiriyorlardı. 15 dk boyunca izledim ve hala devam ediyorlardı. Tam 45 dk sonra geldiğimde ise 3 ünün birden hayvanı bıraktığını gördüm. Fakat kabuğunu atmak için çıkardığımda salyangozun yarıya kadar içine çekildiğine ve kapandığını gördüm.Yani sonuç olarak 3 damızlık katil salyangoz 45 dk boyunca yetişkin bir minare salyangozunu yiyemedi.

Çok yazdığımın farkındayım:
Özet : 45 dk boyunca 3 adet damızlık katil salyangozum 1 adet damızlık minare salyangozunu yiyemedi. Minare salyangozu yarıya kadar kabuğuna girdi ve içine kapandı.

Bu durumda normal adi salyangozlarımda en fazla 10 dk içinde bomboş bir kabukla karşılaşıyordum.Bir daha da minare salyangozunu ne üretirim ne ana akvaryumuma atarım...
adige95m2012-09-30 20:07:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir