Karma Akvaryum Sorularım Var


ShateielÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/05/2011
İl: Ankara
Mesaj: 703
ShateielÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2012 22:59
Arkadaşlar bitkili canlı doğuran akvaryumu kuracağım

lepistes
neon tetra
moli
plati

ekleyeceğim, belki platiyi eklemeyeceğim. Bitkili bir akvaryum kuracağım. Nasıl kuracağımı bilemiyorum java moss stringy moss ekeceğim bakımları hem kolay hemde balıklarım ve yavruları için yararlı bitkiler.

Ayrıca birde bitkiler için elma salyangozu koymayı düşünüyorum. Doğru olur mu?

Bitkiyle ilgili sorunlarım var. Taban malzemesi olarak ne kullanmalıyım?
Bitki için üretilen kumları nasıl kullanmalıyım?
Kendi istediğim farklı renk akvaryum kumu kullanabilir miyim ayrıca? Yani en alta bitki kumu onun üstüne akvaryum kumu koysam sonra bitkilerimi diksem bir sorun olur mu yoksa sadece bitki kumu mu kullanmalıyım?

Bitkiler için almam gereken ilaçlar var mıdır?

Bitkili akvaryumu kurduktan 2-3 gün sonra balıklarımı eklemeyi düşünüyorum. Doğru olur mu?

Bitkilerle ilgili almam gereken bütün malzemelerle ilgili marka model tavsiyesi verir misiniz?
Akvaryumum 100*30*45 cm ebatlarında 135 litre. Kaç kg bitki kumu ve akvaryum kumu almalıyım?

Elimde doğal deniz kabukları ve iri mercan kırıkları var canlı doğruanlarım veya bitkilerim için sorun teşkil eder mi akvaryuma koyabilir miyim?

Çok soru sordum farkındayım ama her şeyi doğru yapmak istiyorum.
Shateiel2012-09-21 23:01:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

malawi_cheartÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 4128
malawi_cheartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2012 23:08
Doğancan bey canlı doğuranlar yani en azından sizdekiler sert ve alkali suları seven türlerdir.Neon tetra ise yumuşak ve asidik suları sever.Habitatları farklıdır bir arada bakılmamalıdır.Bu nedenle neonları çıkarmalısınız.Ayrıca doğal deniz kabukları ve iri mercan kırıkları temizse keskin ve sivri kenarları yoksa canlı doğuranlar için sorun olmaz ancak bitki konusunda java moss sert suda daha canlı ve güzel renkte olur ve daha iyi gelişir diğer bitkiler değişiklik gösterebilir uygun bitkileri tercih etmenizi öneririm.Elma salyangozuda sert ve alkali suları sever.Yumuşak ve asidik suda zamanla kabukları aşınır ve delinir.Bu nedenle bu türleri beslerken akvaryuma suyu yumuşatacak kütük lav kırığı kum ya da lav kayası gibi malzemeler kullanmayın.Bitkiler için çok ince taneli kumlar iyi değildir.Eğer gerçek bir bitki akvaryumu istiyorsanız canlı doğuran bakmayın çünkü piyasadaki bitkilerin % 99 u yumuşak,asidik ve tatlı suyu sever.Canlı doğuranlar tatlı su haricinde tam tersidir(fakat moli velifera ve kılıç acı su balığıdır).Bitki kumu ya da kullanılması gerekenler konusunda daha bilgili arkadaşlar vardır onlar yardımcı olur. malawi_cheart2012-09-21 23:09:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ShateielÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/05/2011
İl: Ankara
Mesaj: 703
ShateielÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2012 23:48
[QUOTE=malawi_cheart] Doğancan bey canlı doğuranlar yani en azından sizdekiler sert ve alkali suları seven türlerdir.Neon tetra ise yumuşak ve asidik suları sever.Habitatları farklıdır bir arada bakılmamalıdır.Bu nedenle neonları çıkarmalısınız.Ayrıca doğal deniz kabukları ve iri mercan kırıkları temizse keskin ve sivri kenarları yoksa canlı doğuranlar için sorun olmaz ancak bitki konusunda java moss sert suda daha canlı ve güzel renkte olur ve daha iyi gelişir diğer bitkiler değişiklik gösterebilir uygun bitkileri tercih etmenizi öneririm.Elma salyangozuda sert ve alkali suları sever.Yumuşak ve asidik suda zamanla kabukları aşınır ve delinir.Bu nedenle bu türleri beslerken akvaryuma suyu yumuşatacak kütük lav kırığı kum ya da lav kayası gibi malzemeler kullanmayın.Bitkiler için çok ince taneli kumlar iyi değildir.Eğer gerçek bir bitki akvaryumu istiyorsanız canlı doğuran bakmayın çünkü piyasadaki bitkilerin % 99 u yumuşak,asidik ve tatlı suyu sever.Canlı doğuranlar tatlı su haricinde tam tersidir(fakat moli velifera ve kılıç acı su balığıdır).Bitki kumu ya da kullanılması gerekenler konusunda daha bilgili arkadaşlar vardır onlar yardımcı olur. [/QUOTE]tetrayı çıkardım o zaman akvaryumdan  bitki olarak sadece java moss ve stringy moss koyacağım her ikisininde su sertliği yumuşak ve orta değerler (5-13)
lepistes (9-19) moli (11-30) elma salyangozu yumuşak ve sert olarak geniş bir spektruma sahip. pH olarak 7-7,5 arası ph hepsi için optimum seviyesinde olacaktır.  Deniz kabukları ve mercan kırıkları suyu yumuşatacak ise vazgeçebilirim. Amacım tamamen bitki akvaryumu değil ama canlı doğuranlarım ile birlikte azda olsa 2 tane moss bakmak istiyorum akvaryumu biraz olsun sarsalar lepisteslerin renkleriyle güzel bir görüntü oluşacaktır ayrıca yavrular içinde güzel bir saklanma yeri olacaktır. Yazınızdan java moss ve stringy moss canlı doğuran için yanlış bir seçim olacağını söylemek istediniz yanlış anlamadıysam? Fakat sitedeki bilgilere baktığımızda rakamların ortak noktaları olduğu görülüyor. Her iki bitki içinde sertlik olsun ph olsun canlı doğuranlar için optimum seviye onlar içinde optimum seviye. Eğer gerçekten ben yanlış düşünüyorsam özellikle java moss gibi hem kolay hem böyle sarıp sarmalayan canlı doğuran için bir bitki var mıdır? Eğer mosslar doğru seçimse moss bitkilerim için hangi marka bitki kumunu tercih etmeliyim ve akvaryuma koyuluş tarzı nasıl olmalıdır?
ilaç veya başka bir malzeme almalı mıyım? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

malawi_cheartÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 4128
malawi_cheartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2012 01:31
Doğancan bey söylemiş olduğunuz 9-19,11-30 arası değerler orta sert--oldukça sert-sert arasındadır yumuşak-orta değil.Bilgi vermeden önce yanlışlığını kontrol etmelisiniz.Mercan kırığı ve deniz kabuğu suyu sertleştirir yumuşatmaz o nedenle sorun değil.Bu balıklar orta amerikada sert ve alkali mineralli akıntılı berrak sularda yaşar.(velifera kılıç ve moli ayrıyetten acı sularda yaşar).Hatta lepisteslerin yaşadığı bölgeler yüksek humus içeriği yönünden çok zengindir bu nedenle sular çok serttir.Elmalar yumuşak suda ölümcül sorunlarla karşılaşır yumuşak ve asidik suda beslenmemelidirler.Java moss(halk ağzında arap saçı :) yumuşak-orta arasında gösterilse de sert suda da rahatlıkla yaşayabiliyor ve hızla gelişiyor.Stringhy bakmadığım için yorum yapamam. malawi_cheart2012-09-22 01:34:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir