Karides,co2,sıvı Gübre Ve Bazı Bitkilerde Form Yok


hestiyaÇevrim Dışı

Kayıt: 23/01/2022
İl: Kütahya
Mesaj: 82
hestiyaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2022 22:49
Herkese merhaba yaklaşık 100 litrelik bir tankım var içinde olan bitkiler;
-Cabomba Caroliana
-Bacopa Monieri
-Lysimachia Nummularia Sp Green
-Ludwigia Mini Super Red
-Lobelia Cardinalis
-Lysimachia Nummularia Green
-Christmas Moss
-Alternanthera Sessilis
-Heteranthera Zosterifolia
Bu bitkiler tankımda mevcut.Tankımın içinde olan canlılar ise;
-Lepistes
-Vatoz
-Karides(Sarı Ateş Neon)
Ben tankıma basit bir mayalı sistem ya da sitrik asitli bir co2 düzeneği kurmak istiyorum fakat kimisi bitkili tanklarında karidesler olup Ph dalgalanması yapabileceği için kullanmamış,kimisi ise kullanıyor.Bu bahsettiğim bitkiler için Co2 olmazsa olmaz mı? Kurmalı mıyım yoksa sıvı gübre ile onlara takviye mi yapmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim tankımı yeni kurdum 1 ay olacak Heteranthera Zosterifolia'da ve Alternanthera Sessilis'de form düşüklüğü var.Herkese fikri ve düşüncesi için teşekkür ederim.(Tüplü sistem yapabilecek kadar bütçem yok.)


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/233765/110320222248141.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/233765/110320222248161.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gokselozardaliÇevrim Dışı

Kayıt: 18/09/2010
İl: Ankara
Mesaj: 369
gokselozardaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2022 23:17
Co2 olmadan cogu bitki gelisebilse bile gunun sonunda saglikli ve formda bitkiler icin co2 sart. Formlariyla ilgili probleminiz co2 ve gubreleme sebebiyle gibi duruyor. Co2 konusuna gelirsek tum canlilar icin co2 dalgalanmasi problem yaratir. Cunku co2 dogrudan phi etkiliyor. Bu sebeple tuplu sistemde dahi otocinclusumda sorun yasamistim. Cogu insan mayali sistem co2 kullaniyor ve karideste besliyor. Baktiginiz karides turu aslinda diger karides turlerine gore daha dayanikli denebilecek turde. 100 litrelik tankta da mayali duzenek ile cok buyuk bir co2 dalgalanmasi yaratip zarar vereceginizi dusunmuyorum.
Gubreleme konusunda ise cok fazla kriter soz konusu ve acikcasi tam dogrusu budur diye bir sey yok. Ben sadece Seachem Flourish Iron, Tropica Premium Nutrition ve Tropica Specialised Fertiliser kullaniyorum ve turuncu rili karideslerimde co2 ve gubre kaynakli bir sorun yasamadim. Gubre dozlarini ufak tutup akvaryumdaki gelisim ve yosun olusup olusmama durumuna bakarak kendinize gore belirleyebilirsiniz. Ornek olmasi acisindan ben 16 litrelik bir nanoda deneme yanilma ile hem gelisimi yeterli olup, hem de yosun sorunu yasatmayan formulumu kendi tankim icin haftada 2 kere 1 pump Tropica Specialised Fertiliser, 3 pump Premium Nutrition ve haftada 2 kere 2ml Seachem Flourish Iron olarak belirledim.

Ek olarak: https://www.akvared.net/blog/icerik/akvaryum-bitkilerinde-beslenme-bozukluklari-ve-cozumleri ve http://www.aquario.co.kr/neoSolution/neoSolution.php bu sayfada alt kisimda yer alan 'Undernourishment and the response' basligini inceleyebilirsiniz.

Beğenenler: [T]233765,hestiya[/T]
Teşekkür Edenler: [T]233765,hestiya[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir