karides akvaryumlarım


bboyyyÇevrim Dışı

Kayıt: 02/06/2014
İl: Ankara
Mesaj: 1
bboyyyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2014 12:18
Merhaba arkadaşlar. Ben ankaradan Mehmet. orta düzey bi hobiciyim ve karides üretmeyi planlıyarak 140 litrelik 3 adet akvaryum kurdum. 250 tl ye bi hobiciden aldım akvaryumları. demir profil ve 8 mm camdan kayıtlı kuşaklı 3 katlı bi akvaryum :). yaptırsam 1000 tl fln harcamam gerekirdi galiba. akvaryumun en alt katına sulewesi yani kardinal karides ve poso koydum. bir haftaya yakındır canlılar iyi durumda. 2 kata karbon koydum. suyun durumu iyi görünüyor ama tek tük ölüler var. buda canımı sıkıyor. gerçi ölümlerin neden kaynaklandığını da çözemedim. 1 tane hamile cüce kerevit atmıştı. onunsaldırılarından şüpheleniyorum. tabi kerevitide çıkardım. aslında bu ikinci akvaryumu karbon besleek için değilde karbonları siyah karidese çevirmek maksatlı ıslah tankı olarak kullanmayı düşünüyorum. piyasada siyah karides yok. heralde yapabilirsem zengin olurum :) :P bu işin şakası tabi. hem siyah hemde dayanıklı bi karides üretmiş olsam mutlaka talibi çok olucaktır. hala suyun oturduğunu düşünmediğim için dükkanımdaki karbonları bu tanka atmaya cesaret edemedim. şimdilik 4 5 tane var. hafta sonuna 4 5 tane daha eklerim. bi hafta bişi olmazsa ıslah için seçtiğim karideslerin hepsini eklerim.
son en üst akvaryumdada crs yani kristal beslemeyi düşünüyorum. lav kırığı kullandım. suyun ph ını düşürmek için de 6,5 ph düşürücü kullandım. arıtılmış suya beeshrimp +gh mineral ekledim. fln fln işte. daha iki gün oldu son akvaryumu kuralı. muhtemelen 1 ay sonra bi kaç canlı eklerim. tabi canlılarıda nasıl temin edicem kimden temin edicem oda bi muamma. ilk etapta 4 5 tane ekleyip yaşayıp yaşamadığını görmem gerek. sonrasında canlı eklemeliyim diye düşünüyorum. süt içtim dilim yandı hesabı daha önce uğraşlarım hayal kırıklığıyla sonuşlanmıştı kristal karideslerde. tabi o zaman hiç bişey bilmiyordum ve dikkat de etmedim. su değerlerine. şimdi arkadaşlar bu yazıyı yazaktaki maksadım; siz güzel arkadaşlarımızın deneyim ve tecrübelerinden istifade etmek maksadı ile yorumlarınız ile beni bombardumana tutmanız ki uğraştığım ve verdiğim emeklerin boşa gitmemesidir. yapan bilir hesabı her tecrübeliden bi bilgi edinmek. forumlardaki tüm karidesle ilgili konuları fellik fellik okumuşumdur heralde.




üstteki resiler kardinal akvaryuuna ait.
alttaki resimlerde karbonlara aitdir. kristal için kurduğum akvaryum 2 gün oldu kuralı. resimlerini çeker çekmez ekliyeceğim.






resileri düzgün yükliyeedim. kusura bakmayınbboyyy2014-06-10 12:19:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir