kapluşumun akvarymu


Z.BegümcükÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 18
Z.BegümcükÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2007 20:25
Herkese Merhaba
Ben kaplumbağama yeni bir akvaryum almayı düşünüyorum.fakat kalumbağama uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmesi için alacağım akvaryumun ne gibi özelliklere sahip olacağını size danışmak istedim
herkese teşekkürlerZ.Begümcük2007-3-29 20:28:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

@armagedon@Çevrim Dışı

Kayıt: 01/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 79
@armagedon@Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2007 20:39

Selam

İlk önce kaplumbağanızın iyi yaşıyabilmesi için gerekli malzemeler; ısıtıcı ve filtre. Şelale filtreler var kaplumbaga akvaryumları ıcın, onlardan kullanırsanız ıyı olur. Akvaryumu genıs kare bır sekılde seçerseniz  yeteri kadar kayalık üstüne çıkıp dinleneceği uygun şartları sağlamış olursunuz 

Saygılar

Echoe2007-3-30 18:29:2

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

.bengi.55Çevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2007
Mesaj: 333
.bengi.55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2007 20:53

Akvaryum: Kırmızı yanaklı su kaplumbağaları zamanın belirli bir bölümünü karada güneşlenerek geçirirler. Bu yüzden hem yüzebilecekleri hem de güneşlenebilecekleri geniş bir akvaryum isterler. Bu yüzden en az 80 litrelik akvaryumlar kullanılmalıdır. Kaplumbağanız büyüdükçe akvaryumu da büyütmeniz gerekecektir. Kaplumbağanıza akvaryum yerine plastik kaplarda da bakabilirsiniz ancak hem o kadar büyük plastik kap bulmak zordur hem de plastik kaplarda yanlardan net görüş sağlanamaz. Akvaryumda dikkatedilecek bir diğer nokta yeterince yüksek bir akvaryum alınmasıdır, böylece kaplumbağalar tırmanıp firar edemez.

Güneşlenme alanı olarak yumuşak yüzlü kayalar (sivri kayalar zarar verebilir), iri taneli çakıllar veya ağaç kökleri kullanılabilir.

Kaplumbağalar akvaryumu fazlaca kirletirler, bu yüzden akvaryumu sıkça temizlemek gerekir. Akvaryumda kum kullanılması zorunlu değildir ancak kullanırsanız kaplumbağanızın yanlışlıkla yiyemeyeceği kadar büyük olduğundan emin olun.

Su ve Filtreler: Akvaryumunuzda en az ne kadar su olacağını kaplumbağanızın yüksekliğine göre ayarlamalısınız. Su yüksekliği kaplumbağa yüksekliğinin en az 1.5 katı olmalıdır. Örneğin kaplumbağanız 8 cm yükseklikteyse su 12 cm olmalıdır. Yüzme yerinin boyu da kaplumbağanın en az 5 katı olmalıdır. Örneğin kaplumbağanız 15 cm ise 75 cm uzunluğunda yüzme yeri olmalıdır. Genişlik ise kaplumbağa genişliğinin en az 3 katı olmalıdır. Akvaryumu seçerken kaplumbağanın geleceği boyutları da hesaplamakta fayda var.

Kaplumbağalar özellikle yem yerken çok fazla kirlilik yaratırlar. Bu yüzden kaplumbağa akvaryumlarında iyi bir filtrasyon gereklidir. İç veya dış filtreler filtrasyon için yeterlidir. Bu sistem su değişim sıklığınızı azaltsa da haftada bir %25 su değiştirmelisiniz. Kaplumbağanızı ayrı bir kapta yemlemeniz filtrasyona binen yükü azaltacaktır.

Sıcaklık: Kaplumbağanın suyu 24-30 °C'da tutulmalıdır. Eğer daimi olarak bu sıcaklığı sağlayacak bir ortam yoksa bir ısıtıcı kullanılmalıdır. Kaplumbağaların ısıtıcıyla oynayıp kırmamaları için ısıtıcıyı tercihen iyice delip sirkülasyonu sağladığınız bir PVC borunun içine koymalısınız. Tamamen suya giren ısıtıclardan alıp, ısıtıcıyı tamamen suyun içine soktuğunuzdan emin olunuz.

Kaplumağanın güneşlenme yerini ısıtan ayrı bir ampül kullanılmalıdır. Buradaki sıcaklık 29-31 °C arası olmalıdır. Lambanın kaplumbağanın erişemeyeceği yükseklikte olduğuna emin olunuz. Çevre sıcaklığının da 23 °C altında olmaması gerekir.

Işık: Güneşlenme yerine konulan lambaya ek olarak tam spekturumlu bir UVA/UVB sürüngen lambası alınmalıdır. Bu lamba kalsiyum metabolizması için çok önemlidir. Bunun dışında da pek çok faydası vardır. Zararlı olan UV ışını UVC'dir. UVA ve UVB kaplumbağalar için oldukça faydalıdır. Kaplumbağanızı sıcak güneşli günlerde geneşlendirmeniz de faydalı olacaktır. Mümkünse cam arkasından değil direk gün ışığı alacak şekilde güneşlendirilmelidir.

 

Begüm ana sayfaya gidip sürüngenler linkinden bakabileceğini bilmiyorsun herhalde

yarın görüşürüz...



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Z.BegümcükÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 18
Z.BegümcükÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2007 21:02
ikinizede teşekkürler beni aydınlattığınız için

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir