Kaplumbağam'da Soun mu Var?


mertyagciÇevrim Dışı

Kayıt: 23/10/2009
İl: Zonguldak
Mesaj: 7
mertyagciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2014 18:07
   Öncelikle merhaba,
 Yaklaşık 1 hafta önce petshoptan aldığım yavru 2 adet kaplumbağalarım hakkında bir kaç bişey sormak istiyorum.

Kaplumbağalarımın ikiside daha çok küçük (kabuk uzunluğu yaklaşık 3-4cm.  5 cm uzunluğu yoktur yani öyle söyliyim.)İkiside gayet sağlıklı gözüküyor ne zaman yem versem anında silip süpürüyorlar,15 cm suya dalıp çıkıyorlar.Bacaklarını geriye doğru uzatıp gerine gerine uyuyorlar.Kısacası bütün fonksiyonları iyi gibi gözüküyor,hareketliler.Fakat kabuklarının yan kısımları(etek kısımları) çok yumuşak hele hele bir tanesinin yumuşaklıktan üste doğru kıvrılmış kabuğu.Şöyle elimle ellediğimde o kabuk yan kısımları kabuk resmen oynuyor elastik bir biçimde :) Yani bu yumuşaklık yavru kaplumbağalar için normalmidir?

Bu canlıları 35 lt 'lik akvaryumda besliyorum,suda 28 C'ye sabitlenmiş ısıtıcı var,kayanın üstünü sıcak tutan ve akvaryumun içindeki ısıyıda muhafaza eden spot lambasıda var.Bir UV Lambam eksik tabi haliyle biraz pahalı olduğu için şimdilik alamadım ama güneşin güzel olduğu her an mutlaka güneş banyosu yaptırıyorum ve çok hoşlarına gidiyor,üstüste çıkıyolar kafalarını uzatıp güneşleniyorlar.

Ama bu kabuk yumuşaklığı canımı sıkıyor.He bide spot lambasının altında bazen çok uyuyorlar.
Var mıdır bir sorun?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hipokondriyakÇevrim Dışı

Kayıt: 06/06/2012
İl: Tokat
Mesaj: 153
hipokondriyakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2014 16:54
Eğer kaplumbağanızın çıkabileceği bir kuru alan yoksa bu söyledikleriniz çok normal. Bunlar her ne kadar su kaplumbağasıda olsalar kuru alana çıkmak istiyorlar. Eğer çıkacakları yer yoksa kabuk yumuşaması olur. Ayrıca vitamin mineral eksikliğindende olur. Güneş banyosu çok iyi bir yöntem ayrıca haşlanmış yumurta akı verirseniz kabuk gelişimine fayda sağlayacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mertyagciÇevrim Dışı

Kayıt: 23/10/2009
İl: Zonguldak
Mesaj: 7
mertyagciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2014 01:50
   Bu konuyu açalı yaklaşık 2 ay olmuştur. :) Pek ilgilenen olmadı ama sağlık olsun. Buradan tecrübelerimi sizinle paylaşmak istiyorum.
   Bu konuyu buraya açtığımda kaplumbağalar konusunda çok cahildim ve 2 ay içinde çok şey öğrendim.Bu işe başladığımda ilk yazımda yazdığım gibi 2 adet yavrum vardı bundan yaklaşık 1 ay önce 3.yüde aldım. 3. kaplumbağayı alma sebebim : cinsi çok hoşuma gitti onu kebapçıdaki akvaryumun içinde gördüm ve dükkan sahibinden istedim oda verdi.Resimleri ileride paylaşacağım.
  Tecrübelerime gelirsek; dediğim gibi 35 ltlik dikdörtgen şeklinde bir akvaryumda besliyorum.Su derinliği akvaryum derinliği kadar ve tabikide kuru alanım mevcut.Spot lambamda bir hayli ısıtıyor bu alanı.Su hep 28 derece.İlk aldığım zaman kabuk yumuşaklığından şikayetçiydim ve sonraları bu olayın yavruluktan dolayı olduğunu anladım çünkü bir hayli ufaktılar.Ama ben genede bu işin peşini brakmadım.Eczaneden D3 vitamini temin ettim ve haftada 3 defa yemlerine damlatıyorum.İştahları gayet iyi.Düzenli olarak elimden geldiğince farklı yemlerle besliyorum ama genelde et ağırlıklı oluyor tabi.Geçenlerde akvaryumcuda karides gördüm ve bir kutu aldım.Sağolsun 3 adet yavruya dayanmıyor :) Bazen kendim kıymadan özel karışım yapıyorum.Kıymanın içine gaga taşı tozu ve d3 vitamin katkısı damlatıp yoğuruyorum.Yemlerim zaten kaliteli ürünler.Ara sıra akvaryumun içine marul atıyorum ve bir parça bile bırakmıyor keratalar :) Hareketliler,elden yem yiyorlar hatta ısırıyorlar bile :) Yem kavgası ediyorlar alt alta üst üste izlemesi çok zevkli :) 2 ayda yaklaşık 1 cm büyüme tespit ettim.Kabukları bir hayli sertleşti ve koyu bir renge büründü. 3. aldığım kaplumbağamın cinsi biraz değişik: kabuğunun rengi kestane rengi suratındaki ve vücudundaki çizgiler sapsarı.Derisi esmer ve birazda vahşi.Vahşilikten kastım hiçbişeyden korkmuyor elimi uzatıyorum ısırmaya çalşıyor :)Güneş oldukça balkona çıkarıyorum ve başka bir fanusta güneş banyosu yaptırıyorum.Kabuklarını d3 vitamini ile fırçalayıp güneşe çıkarıyorum.Akvaryumumun içi cam gibi su berrak.Filtre kullanıyorum.
   Şimdilik tecrübelerim bunlar.Bir kaç güne kalmaz resimde koyacağım.Bende yavaş yavaş profesyonelliğe doğru adım atıyorum bu konuda.Teşekkür ediyorum.



İşte Resimler:




Bahsettiğim kaplumbağa cinsi işte bu.Sizce bunun cinsi nedir?








mertyagci2014-04-17 12:38:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

m1k2n3s4Çevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2011
Mesaj: 461
m1k2n3s4Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2014 11:43
Kaplumbağanın türü büyük olasılıkla Yellow belly slider. ama kesin birşey söylemek için altını da görmek lazım.m1k2n3s42014-05-19 11:51:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir