Kaplumbağamalacağım akvaryum oluşturuyorum


ygtozgurÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2015
İl: Ankara
Mesaj: 1
ygtozgurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2015 14:00
Başlıkta da belirttiğim gibi kaplumbağa alacağım ve kaplumbağayı almadan önce akvaryumu oluşturmak istiyorum.Akvaryumu oluşturuna kadar o küçücük şeyin içinde tutmamak için.
Oluşturacağım akvaryum kafamda kurduğum. 
Yükseklik:30cm
Boy:50cm
derinlik:19cm 
Kuru alan için bu yaptıracağım akvaryumun bi köşesine 10 cm boyunda bi cam koyup kum doldurmayı düşünüyorum.Geriye kalan 40cm boy kalıyo su doldurmam için. Yani su dolduracağım 15 litre falan yer kalıyo bu yeterli olur mu? Birde dış filtre ve ısıtıcı önerisi alabilir miyim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KalhanÇevrim Dışı

Kayıt: 23/11/2014
İl: Ankara
Mesaj: 22
KalhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2015 23:30
Tavsiyem eğer tek kaplumbağa alacaksan 100 lt,çift alacaksan 200'den fazla ve sürü gibi besleyeceksen dev bir akvaryum almalısın.15 lt tabiiki "YAŞAMASI" için yeterli olur.Eğer ayırdığın para azsa yavru kaplumbağa yaşayabilir.Dış filtre yerine iç filtre kullan bence ve eğer suda sorun yaşarsan ekstra iç filtreye üretim filtresi veya benzeri eklentiler takabilirsin.Kuru alan akvaryumun 1/5'ini kaplamış ayrıca kaplumbağa kolayca kumu eşer ve zamanla az kumlu çirkin bir camla karşılaşabilirsin.Bence yüzen küçük bir tahta vb. birşeyi sabitleyebilir veya  yüksek bir taş yada bir sürü taşla(keskin taşlar kaplumbağanı yaralayabilir.).Eğer seviyorsan da salyangoz veya midyede ekleyebilirsin.Kaplumbağa bu canlılara çok zor zarar verir.Kaplumbağa beslemek zor olabilir ama aç gözleriyle seni takip eden veya güneşlenirken,yumurtlarken vs. aniden onu görmenle kafasını yana çevirip sana dikkatlice bakan,herşeyle oynayabilen ve düzeni yok etmeye çalışıp kırıp dökerken aniden yine sana bakan bir canlı bence bayağı eğlenceli.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

C.N.RÇevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 46
C.N.RÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2015 19:50
Küçük kaplumbağa fazla kirletmezde büyükleriyle baş etmesi zor tek filtreyle akvaryumu temiz tutamazsın deri döktüklerinde çok pisletiyorlar.Büyük besliceksen baştan vaz geç sonra pişman olursun lepistes besle daha zevklidir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir