kaplumbağa soru


VigorouSÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2007
İl: Samsun
Mesaj: 19
VigorouSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2007 20:33
Ben 6 senedir kırmızı yanaklı su kaplumbağası besliyorum.   Daha doğrusu beslediğimi sanıyordum.Siteye gelince gördüm ki şimdiye kadar onları hasta etmeden ve öldürmeden şans eseri yaşatmışım.Gerçi bir bakıma doğal şekilde yaşatmışım.Kışın 55 yükseklik 35 en 25 boy  ölçülerinde plastik bir kapta kaloriferin yanında camın önünde günboyu hava güneşliyse güneş alan bir yerde yazınsa aynı kapta direkt güneş ışığı altında bahçede zaman zaman çim üzerinde yaşatıyordum.Siteyi ağzım açık gezerken bir mesajda gördüm ki kaplumbağanın hırlama ve tıslaması bir sorunmuş.Benim kaplumbağamdada son 3 aydır hırlama ve tıslama var. Suyunu değiştirmek için elime aldığımda hırlama ve tıslama yapıyor ayrıca elimi yanında geçirirken çok hızlı bir şekilde parmamığımı ısırmaya çalışıyor.Bu gerçekten hastalık yada başka birşey mi?Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. lafayette2007-12-19 21:22:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aKvArYuMbEkÇiSiÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2007
İl: Izmir
Mesaj: 304
aKvArYuMbEkÇiSiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2007 21:22
   Elinizi ısırması doğal birşey korkulucak birşey yok tıslamayı sizin elinizi görüncede yapıyor olabilir duymadan görmeden birşey diyemiyeceğim.Bir akvaryum edinin forumdaki kaplumbağa akvaryumlarına bakarak bir akvaryum yapın bence,sizden öncede bu tür konular açanlar olmuştu onlarda bakarak fikir alarak akvaryumlarını yaptılar gerçektende güzel oldu.
    Akvaryum için gerekenler;Kuru bölge(nasıl yapılacağı size kalmış tamamen kuru olması şart),ısıtıcı(suyu 28 dereceye sabit tutsun),filitre(ben çok iyi bir yaşam alanı yaratmak istiyorum diyorsanız dış filitre ama bence bir iç filitre işinizi görür),kuru bölgeyi ısıtmak için 40-60 watt bir spot lamba,hergün güneşlendirme,akvaryumcularda satılan kaplumbağa yemlerinden alabilirsiniz (tetra iyi bir marka),yemlerine damlatılan vitaminler(tetra markası iyidir) ve kaplumbağaların en çok sevdiği besin olan kurutulmuş karides alabilirsiniz konserveler halinde akvaryumcularda satılır.
     Bu kadar şey yazdım belki gözünüz korkmuştur ama bunları almak kaplumbağanızın ömrüne ömür katıcağı gibi ayrıca sağlıklı bir ömür yaşatır.
aKvArYuMbEkÇiSi2007-12-19 23:50:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oracleÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 390
oracleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2007 21:53
Dinç bey kaplumbağalar korktuğu zaman kafasını içeri çekmek için ciğerlerindeki havayı hızla boşaltırlar. Bu esnada hızla boşalan hava nedeniyle bir ses çıkar sanıyorum siz bu sesi duyuyorsunuz.
Solunum yolları rahatsızlıklarında duyulan ses süreklidir her nefes alışında kaplumbağa hırlar yada tiz bir ses çıkar. Zaten bu duruma geldiğinde diğer hastalık belirtileride görülmeye başlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

VigorouSÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2007
İl: Samsun
Mesaj: 19
VigorouSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2007 10:08
akvaryumbekçisi öncelikle sizin ve tüm forumun bayramını kutlarım.Söylediklerinizi okudum tavsiyeleriniz için teşekkürler ama bir sorum olucak.Ben kaplumbağalarımın suyunu haftada 1 değiştiriyorum o yüzden filtreye ihtiyaç yok diye düşünüyorum.Ayrıca hatırlatmak isterim 6 senedir besliyorum kaplumbağalarımı ve yem olayını aştım.Yinede sonsuz teşekkür ederim.
 
oracle sizinde verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Benim kaplumbağamın çıkardığı ses sizin söylediğiniz şekilde çıkıyor.Demek ki korkulacak bir şey yokmuş.
 
NoT:Akvaryumdaki düzenlemelerim bitince resimlerini de ekleyeceğim.
VigorouS2007-12-20 10:10:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir