kaplumbağa kuyruğu


CIN@RÇevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 20
CIN@RÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2008 13:58
Merhaba arkadaşlar.2 tane kaplumbağam var.Aynı akvaryumda birlikte yaşıyorlar.Biri diğerinin kuyruğunu parçalamış.İyileştirmek için ne yapabilirim.Parçalanmış kuyruk beyazlamış biraz.İşyerinde olduğumdan fotoğraf koyamıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

till.doomsdayÇevrim Dışı

Kayıt: 29/02/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 164
till.doomsdayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2008 00:41
Geçmiş olsun Kutsal Bey.İlk yapmanız gereken kaplumbağaları ayırmak.Aynı akvaryum içinde beslemeye devam ederseniz daha kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.Bu sebeple kesinlikle ayırmanız gerekiyor.Kaplumbağanızın durumu ile uzman veterinerin ilgilenmesi en doğrusu,ancak bildiğim kadarıyla şehrimizde kaplumbağayı tedavi edecek bir veteriner yok.Aşağıda vereceğim link umarım yardımcı olur.Tekrar geçmiş olsun...
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre NarÇevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2007
İl: Rize
Mesaj: 3138
Emre NarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2008 13:59
Kaplumbağınızın kuyruğunu tamamen kaybetmeden ayırın. 2 Günde bir en az 2 gün dinlenmiş suyla eski suyunu tazeleyin. Günlük olarak kurutulmuş karides verin. Tülin hanımın vermiş olduğu linktenden uygun olan ilaç tedavisini öğrenin, sorun ortadna kalkacaktır.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2008 15:41
Kaplumbağalar neden birbirine saldırır ?  sorusunun oldukça fazla cevabı vardır .
 
Hatta Amerikalı bir arkadaş bir forumda kaplumbağalarını beslediği bahçe havuzunda 2 baskın dişi bulunduğu ve bu hayvanların kavga neticesinde birbirini alt edemeyip , kaplumbağa sürüsünün iki ayrı KLAN a bölündüğünü ve diğer grubu bahçe havuzundan atmak için ciddi mücadele verdiklerini gördüğünü ve ikinci bahçe havuzu yapıp bir grubu ayırmasına rağmen tekrar ayırdığı grubun o havuza dönüp savaşa devam ettiğini belirtti bu sefer iki havuzada çit yapıp bu tehlikeyi önlemiş . Baskın dişilerden birini ayırsa bu kavgaların sona ereceğini fakat kaplumbağalarından asla vaz geçemeyeceğini belirtti .
(Arkadaşın kullandığı kelimeleri kullanmaya çalıştım . Kaplumbağaların iç dünyası gerçekten henüz bizler için çok karanlık ama ben zaten bu karanlığa aşığım . )
 
Kavgalar sonucu kuyruk kopması , en küçük yaralanmadır . Birbirini parçalamış kaplumbağa fotoğrafları ve bu kavgaların videolarını izledim . Özellikle Amerikalılar bu kavgalara müdahale etme taraftarı değiller ; açıklamaları ise bir hayli ilginç . Doğaya karışmak istemiyoruz . Ancak onlar geniş bahçe havuzlarında ve yerel tür olarak besledikleri için bunu söyleyebilsede biz agresif tavırlar sergileyen kaplumbağaları derhal tecrit etmemiz gerekir .
 
Tedavi =
 
Kaplumbağa derhal sudan çıkarılmalıdır . Bunun nedeni kanamanın durması ve yaranın kuruyarak sertleşmesi .Ayrıca suda bulunan zararlı bakterilerden korumak içinde sudan çıkarmalısınız .
Yaraçok derin ve kanıyorsa tampon uygulanmalı , unutulmamalı ki kopan kaplumbağanızın bacakları da olabilecektir . Daha sonra mikrop kapmasını önleyici ilaçlar kullanmalısınız . İsim vermeyi etik görmüyorum zira tıp her geçen gün gelişmekte , eczacıya ne için alacağınızı söylerseniz o halledecektir . Yaraların kapanması için açık yara tedavilerinde kullanılan merhemler kullanılmalı ki bunlar yağlıdır ve etrafa sürülmesin diye bir şekilde sarılmalı .
 
Yara güvene alındıktan sonra , hayvan kuru bir yerde bekletilmeli ve ısı akvaryumdaki gibi olmalı , ısıyı yükseltmek hayvanın bir zaman sonra bunalması ve su ihtiyacını arttıracaktır . Unutmayınız sadece akciğer ve soğuk algınlıklarında tedavi hızlanması için ısı yükseltilir .
 
12 saat bekletmeden sonra kesinlikle temiz olan bir karantina tankına alınmalı ve yarım saat egzersiz ile yemlenmesine izin verilmeli. Yara kapanana kadar bu devre devam ettirilmeli . Her sudan alınışta tekrar pansuman ve ilaçlama yapılarak yara sarılmalıdır .
 
Kaplumbağalar ölümcül yara almadıktan sonra çok hızlı iyileşecektir .
 
 
 
 
 
 
Mirac613002008-08-16 15:43:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir