Kaplumbağa Alacağım


bekir_sahin_38Çevrim Dışı

Kayıt: 14/01/2006
İl: Kayseri
Mesaj: 153
bekir_sahin_38Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2006 21:30

Ben kaplumbağa alacağım yardım edin. Malawilerin yanında nasıl olur? Yoksa küçük bi akvaryum yaptırayımmı onlar için. Kaplumbağalar için.

sahin_bekir2006-8-30 21:55:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oracleÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 390
oracleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2006 00:21
Öğüdümü dinleyin ve almayın.
Öncelikle balık yanında kaplumbağa olmaz.Kaplumbağayı minicikken alacaksınız ama kısa sürede 10-15 cm ulaşacaklardır sonuçta bunlar 25-30 cm ye kadar da büyürler , balıklarınızı ama bugün ama yarın ama bir gün mutlaka yakalar ve yerler.Ayrıca kaplumbağa akvaryumu balıklardan çok daha fazla kirletecek ve pis kokmasına yol açacaktır.Kaplumbağalar akvaryum camına kabuklarını filan çarparak gürültü çıkaran canlılardır eğer akvaryum yatak odanızdaysa gece uyutmazlar.Kaplumbağa 28 derece akvaryum su sıcaklığı ister bu sıcaklık akvaryumunuza uygunmu bilmiyorum. Balık olmadıkları için üzerine çıkıp dinlenecekleri ve kuruyacakları bir kuru bölge ( platform ) ve bu kuru bölge üzerinde ısıtma lambası isterler.Gene başka bir sorun akvaryumda bitki varsa kısa sürede hepsinin içine edeceklerdir.
En son olarakta kaplumbağa alan kişilerin büyük çoğunluğu  bir süre sonra kaplumbağa irileşmeye ve sorunlarıda artmaya başlayınca onu geri vermeye çalışıyorlar , hele balık akvaryumlarına alışkın olanlar kaplumbağalardan daha da çabuk bıkıyorlar gibi.
Ufak ayrı bir akvaryumda başlamak ise 1 senede hızla büyüyen kaplumbağalara küçük gelmeye başlayacağı için yeniden akvaryum masrafı çıkaracaktır.
Sonuç : Bence hiç almayın.Uzaktan sevin


















Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir