Kaplumbağa Akvaryumum


LyrklaunavanÇevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2008
İl: Ankara
Mesaj: 33
LyrklaunavanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2008 13:16
Selamlar,2 tane kaplumbağam var. İlk aldığımda Antaresteki shoptan plastik kap içinde verdiler. Eve getirdikten sonra durgun durgun beklemeye başladıklarını görünce bişeylerin yanlış gittiğini farkettim ve internette araştırma yaptım. Bu hayvanı beslemenin çok detaylı bir iş olduğu ortaya çıktı. Sonra akvaryumcuya gittim, 55 lt lik bir akvaryum aldım. Atman filtre ve çok ama çok uyduruk bir ısıtıcı sattı bana akvaryumcu arkadaş. Çin malı. Ayar mekanizması çalışmıyor. Bird aha geri götürür müyüm götürmem. Muhatap olmak istemiyorum.bir daha da o akvaryumcuya gitmeyeceğim. İlk kazığımızı yedik yani neyse o ayrı konu. Allahtan Atman filtrenin iyi olduğunu bu forumlarda okumuştumda adam çin malı üzerinde ismi cismi yok ne olduğu belli olmayan başka bir filtreyi "ya bu super mukemmel Atman haltetmiş bak sen kesin bunu al" falan demesine kanmayarak ısrarlarım sonucu alabildim.  Birde kırıldım gibi laflar etti. :) Neyse .Beyaz kum, mor su içine konabilen lamba, florosan. Bu arada satıcı orada kurarken bu sistemi florosanın kablosunu plastiğin deliksiz tarafından dışarı çıkartmış. Eve gelince bunu da düzelttim.  Kablo zedelenmiş falan. Sonra UVB lamba almak istiyorum deyince "ooohoooo o 175 milyon gerek yok kaplumbağa için" gibi bir laf edince arkadaş hakkında notunu verdim. Ki internetten baktığımda bir sitede 50 milyona satılıyor. 175 milyon nerden çıktı anlamadım. Ki ben 1 saatlik bir internet taraması sonucunda kaplumbağa için gerekli en önemli şeylerden birinin UVB lamba ve güneş olduğunu öğrendiysem bu işi ticari anlamda yıllarca yapmış birinin bu lafı etmesi bana çok saçma geliyor neyse. Benim 2 tane kaplumbağam var. Eke atıyorum resimlerini. Biliyorum bir çok eksikler var. Kum koyulu ama çakılla değiştireceğim çünkü bir kaç defa kumu yerlerken gördüm. Gerçi yutmuyorlar geri çıkarıyorlar ama bi kac kerede geri çıkarmadıklarını yuttuklarına şahit oldum. Çakıl en mantıklısı galiba. Aldığım taşlarla bir güneşlenme yeri yaptım. Rampa gibi bir kısmıda var. Ama sorun şurada. kaplumbağalardan biri diğerinden 2 cm daha büyük. Bu yaptığım yeri büyük olan parsellemiş durumda. Ne zaman baksam sadece büyüğü görüyorum . Küçük olan ise içerideki plastik bitkinin tepesinde oturuyor. Çok nadir gece büyüğün tepesine çıkıp üstüste yatıyorlar. Ama bana büyük olan diğerine izin vermiyor gibi geldi. Buna bir çözüm bulmam lazım. Plastik alıp büküp üzerine taşları silikonlayıp onuda akvaryuma silikonlayıp extra bir mekan daha yapmayı düşünüyorum. Birde büyükte beyaz bir nokta belirdi Pazar günü. Hemen güneşe çıkardım ve fırçayla temizledim . Şu an beyaz nokta kayboldu. UVB lamba da sipariş ettim geliyor. Daha güzel olacak. Sabredin kaplumbağalarım. Big%20smile Tankın yeni setup ını daha sonra tekrar göndereceğim.  Şu linkte mükemmel güneşlenme alanı yapmışlar.
 
İlerde yaparım belki. Tavsiyeleriniz eklemek istediğiniz şeyler varsa çok sevinirim. İlerde balık akvaryumu da kurmayı düşünüyorum. Tropheus lar hoşuma gidiyor.
 
Bu arada şu an işteyim. Imageshack Bloklu. Başka resim ekleme varmıdır siteye upload etme gibi? Şu an imageshack yoluyla ekleyemiyorum.
Aşağıdaki linkte var resimlerim ama eski bunlar
Lyrklaunavan2008-08-27 15:37:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2008 13:47
"Lyrklaunavan"isminizi bilmiyorum o yüzden bu şekilde hitap etmek zorunda kaldım,bunun için en baştan özür diliyorum.

Akvaryumcularla asla kaplumbağalar konusunda muhatap olmayın,münakaşa etmeyin.Hiçbirşey bilmediklerine kaç kez şahit oldum.Atman'ı almakla da iyi etmişsiniz,eğer sürekli müşteri değilseniz ellerinden geldiğince fazla para koparıyorlar.UVB lamba gerçekten çok yararlı olacaktır,ben her ne kadar tercih etmesem de gerçekten çok yararlı.

Taş didikleme sorunu bende de oldu,çok seviyorlar,kafalarıyla aynı boyda taşlar almıştım ama arada biraz daha küçükler varmış,birkaç kez çiğnemeye çalıştıklarını görünce biraz daha küçük taşlar aldım.Bilmiyorum psikolojik olarak mı,şu anda sorun yaşamıyorum ama bu sizin de yaşamayacağınız anlamına gelmez,bence ince kum alıp üzerine iri taşlarla dekor yapın,göüzünüze çok daha hoş geleceğine eminim.

Çakıl kullandım,açıkçası hiç memnun kalmadım,bir haftanın sonunda çakılları karıştırınca öyle bir pislik çıktı ki,Allah'tan o akvaryumum küçüktü ki direk suyu değiştim.

Biraz acele ile yazdım,o yüzden küçüğün ve büyüğün ilişkisiyle ilgili fikir bulamadım kusra bakmayın,daha sonra gelince konuşuruz Smile

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2008 22:01
Kaplumbağalar hakkında gerekli bilgileri araştırmışsınız ,
size birkaç ek bilgi vereyim ;
 
linkini verdiğiniz güneşlenme alanı su içinde kullanılır , genelde Türkiye de kıyı şeklinde güneşlenme alanları yapılıyor bunun nedeni de kaplumbağa akvaryumlarımızın 500 litreyi geçmemesi , ancak siz 2metreye 2 metre şeklinde bir salon süs havuzu oluşturursanız o zaman bu linktekiler oldukça güzel duracak bir de kıyı için güneşlenme alanı oluşturdunuz mu , sizin kaplumbağalardan iyisi olmaz
 
güneşlenme alanının linkini verdiğiniz site kaplumbağalar adına en faydalı ve profesyonel bilgileri bulabileceğiniz yerdir . Üzerine ikinci bir forum tanımam .
 
Balık beslemek istediğinizi söylemişsiniz 250 litre ve daha geniş hacimlerde ,kaplumbağanızla beraber ortaboy Amerikan cikledlerini besleyebilirsiniz .
 
UV konusuna gelince ; ben yeni Exo Terra 10.0 kullanmaya başladım ,
ancak yaz bitmeden direk güneşten olabildiğince faydalanınız ,
Güneşlendirmek için sabah ve ikindiden sonraki vakitleri tercih ediniz , öğle saatlerini hayvanın aşırı güneşten olumsuz etkilenmemesi için tercih etmeyiniz .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2008 22:05
Miraç Bey,bir de http://www.redearslider.com var.onur.sertkaya2008-08-27 22:11:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2008 22:13
Onur bey redearslider.com sitesinin bilgileri yetersiz ve yanlış yönlendirmeler içermekte .
Forumlarında okuduğunuz çoğu bilgi şahısların kişisel söylemleridir , tavsiye edebileceğim bir site değil ne yazık ki .
 
www.turtleforum.com oldukça profesyonel ve neredeyse pet sektöründe beslenen tüm kaplumbağalar hakkında doyuma ulaşabileceğiniz bilgiler mevcut . Benden site tavsiyesi isteyen insanlara önerdiğim tek site . Bu arada bu forumdan bir çok insanla msn üzerinden görüşüp ,kaplumbağalar hakkında sohbet ettim . Özellikle ABD nin güneyinde ikamet eden kişilerden kaplumbağa çiflikleri ve kaplumbağaların doğal yaşam alanları hakkında oldukça fazla bilgi edindim .
 
Bunların yanında redearslider.com ev içi ve bahçe bakım alanları konusunda oldukça güzel fotoğraflar barındırmakta bunu da söylemeden geçmeyeyim .
 
Saygılar
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir