Kanarya Kuşu Özellikleri Ve Bakımı


RonayÇevrim Dışı

Kayıt: 21/10/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 31
RonayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2019 20:33
Kanarya Kuşu Bakımı ve Özellikleri

Kanarya kuşları belki de 1800'lerin ve 1900'lerin başlarındaki kömür madenlerinde zararlı bir gaz dedektörü olarak katkı yapmasından veya 1900'lerin başlarında cüretkar sarı çizgi film karakteri Tweety Bird'ün model olarak kullanılmasından dolayı derin köklere sahiptir. Durum ne olursa olsun Kanarya[/url], yüzlerce yıldır kuş bakıcıları arasında bir favori olmuş ve her biri belirli bir beceri veya görünüm için ödüllendirilmiş,kanaryalar 200'den fazla cins haline getirilmiştir.Ancak yüzyıllar boyunca tüm popülaritesi nedeniyle, kanarya kuşları papağan, ortalama bir eve yeni bir eşlik eden hayvan olarak kenara itilmiş gibi görünüyor. Papağan, eğitimi daha yatkın bir kuş olarak bilinir; kanarya kuşları ise eğitime yatkın değildir. Belki de bu yüzden bazı kanarya meraklıları onlara "unutulmuş kuş" diyorlar.Kanarya kuşu[/url] ülkemizde de en çok sevilen kafes kuşları türlerinden biridir.Kanarya kuşları bakımı,özellikler renkleri , varyasyon çeşitlilikleri [/url] ülkemizde büyük kitlelerce sevilen ve beslenen bir kuş türüdür.Kanaryalar özellikle sesleri ile kuş severlerin ilgisi çekmeyi her zaman başarmıştır.Bir çok hobici bu özelliklerini hayranlıkla izlemektedir.Bu yazıda kanaryaların özelliklerini , kanarya bakımını vb birçok konunun üzerinde duracağız.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/210031/250820192032151.jpg[/IMG]

[B]Kanarya Özellikleri ve Yaşam Alanları [/B]


Genellikle kanarya olarak bilinen yerli kanarya, ispinoz ailesinde Macaronesian Adalarından gelen küçük bir songbird olan vahşi kanaryaların evcil bir şeklidir.Kanarya, bulunduğu yer olan Kanarya Adaları; Adalar adaların sakinleri tarafından tutulan köpeklerin isimleri verildi bu canlılara, daha spesifik olarak köpek için Latince tanımlaması, sonra canis isminden gelmektedir. Orijinal kanarya yeşilimsi renktedir. ispinoz türlerinde biridir.Genelde ispinoz olduğunu duymak şaşırta bilir ama anatomik yapısına bakınca benzerlikleri göze çarpmaktadır.1500'lerin sonunda ithal etmeye başladılar. Sonunda Avrupalılar bu kuşları üremeye ve küçük mutasyonlardan faydalanmaya başladılar, bugün birbirine pek benzemeyen kanarya ırkları geliştiriyorlar ve kesinlikle vahşi atalarına benzemiyorlar.
.................................................................................................................................................................................................................
...........................................................Devamını okumak için[EDIT]Ronay,2022-08-22 03:00:35[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir