Kabuksuz artemia yem kullanımı...


mnebiyÇevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2014
İl: Bursa
Mesaj: 30
mnebiyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2014 22:00
Merhaba arkdaşlar,
Kabuksuz hazır 100 grlık artemia yem aldım. Bir bardağın içinde 5 dk bekletip akvaryuma boşaltacağım ama söyle bi sorum var. Canlı doğuran bakıyorum yaklaşık 50 adet yetişkn canlı doğuran var. küçük yavrularda var bitkilerrde saklanıyorlar. 
1- Bir çay kaşığı artemia yem ekledim fazlamı sizce bana sanki fazla geldi.
2- Hergün vermelimiyim
3- sabahları pul yem akşamları sarımsaklı yem veriyorum. Artemialarıda ekleyince fazlamı vermiş olurum acaba?
TEŞEKKÜRLER...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

arthistoryÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2013
İl: Ankara
Mesaj: 425
arthistoryÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2014 22:48
Ben hergün balıklara bu yemi veriyordum. Gayet iştahlı yiyorlardı. Sadece sabah öğünlerinde kullandım. Bir çay kaşığı cidden çok fazla o kaşığın yarısı bile olsa baya baya çıkar. Göz kararı kaşığın 1/3 şekilde atarsanız iyi olur. Ben bazen suya hiç koymadan direkt akvaryuma döküp vermiştim. yinede iştahlı yemişlerdi. Balıklarını yemleme durumun bence güzel. Ama yem oranını fazla abartma. Az ama sık yemleme her daim iyidir. Yetişkin balıklar için 3 öğün bence gayet yeterli.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

grandturcoÇevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2014
İl: Yalova
Mesaj: 275
grandturcoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2014 23:31
Şöyle bişey söylemeliyim bu tamamen benim kendi izlemim şimdi eğerki otçul balık besliyorsan ki canlı doğuranların geneli otçuldur. Bu yem ağırlık olarak protein içermekte.Balıkların genel olarak çok hoşuna gider fakat protein değeri yüksek olduğu için uzun sürece yaydıgında her gün bu yemi vermek gibi otçul bi balığın metabolizmasını bozarsın ve vücut direncini düşürürsün.Bu balıkların hastalanması ve ölmesine yol açar.Bana kalırsa artemiaları her günden ziyade hafta da bir versen balıkların için daha faydalı olucaktır.Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir