Jüri Seçimi


Fatih TÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/11/2005
İl: Izmir
Mesaj: 1981
Fatih TÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2007 01:45
Akvaryum.com yarışmalarında görev alacak alacak jüri üyeleri seçilecektir. Seçim işlemi adayların tüm forum üyeleri tarafından anketle belirlenmesi ile yapılacaktır. Yani jüriyi tüm forum seçecektir, yönetimle ilgisi yoktur. Adaylarda aranan tek şart Forum Özel Üyesi olmalarıdır. İlk etapda 2 jüri üyesi alınacaktır.  

Görevin tanımı: Yapılacak olan yarışmalarda oylama yapacak ve yorumlarda bulunulacaktır. Kategori bazında seçilen kişi ya da kişiler karşılıklı görüşülerek tercihde bulunabilir veya tamamında jürilik yapabilir.

Bu başlık altına aday olmak isteyenlerin taleplerini ve ilgi alanlarına giren konuları yazarak kendilerini forum üyelerine tanıtmalarını rica ederim.

Bu aşamadan sonra tüm adayların olduğu bir anket açacağız ve oylama yapacağız.

Şimdiden yarışma adına hayırlı olsun.

Saygılar.


Örnek aday talebi,

xxxx tarihinde hobiye başladım xx süre kadar xx türe, xx süre kadar xx türe baktım......

xx türleri hakkında çeşitli biligilere (doğal ortam, akvaryum şartları, uyumlu türler vb) sahibim.

şeklindeki bilgileri içermesine dikkat ederseniz sevinirim, bunun dışında kısa bir özgeçmişde sanırım oy verecek kişilere yardımcı olacaktır.

Fatih2007-2-7 2:3:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tazzÇevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1298
tazzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2007 02:02

1998 tarihinde orta okul zamanlarında alileminde hayvan sevgisiyle 90ltlik bir tankta bu hobiye canlı doğuranlarla başladım ileriki yıllarda labirentler, dip balıkları, malawi cichlidleri derken şu anda hala tanganyika cichlidleriyle devam etmekteyim bu hobiye.Aralarda akvaryumumun kaldırılması tekrar kurulması gibi bayağı bir süreç geçtikten sonra şu anda 2 yıl süre kadar ağırlıklı Altolamprologus Calvus olmak üzere envai tür tangayika besledim ve bazılarından da yavru aldım.(Ör:Frontosa, brichardi,daffodil,leleupi,leptosoma,brevis,calvus,tropheus (bemba,ikola,duboisi),marlieri,julidachumorus regani,vs).Şu anda hali hazırda kurulu olan 250ltlik tankımda değişik karma tür tanganyikalarla birlikte, 3.5 aydır ancistrus türlerine bakmaktayım ve yavru almaktayım. 
Tanganyika türleri ve Ancistrus Dolichopterus türleri hakkında Cinsiyet ayrımlarına, balıkların hal ve hareket durumlarına, formlarına ve her türün neye ihtiyaç duyduğu bilgilere sahibim.

    Bu zamana kadar evimde beslemediğim evcil hayvanlardan heralde teki kedidir onun dışında evimde; Bukalemun, iguana, muhabbet kuşu, kanarya, tavşan, hamsther, kara/su kaplumbağası, ördek, civciv vs bir çok evcil-vahşi-kümes hayvanı beslemişliğim bulunmaktadır.Bu türlerinde çoğu hakkında bilgim vardır.Şu anda evimde sadece akvaryumum ve dünyalar tatlısı jack russel cinsi köpeğim bulunmakta..

Bu güne kadar ki olan hayvan sevgimi bir nebze olsa anlatabildiğim kadarını burada sizlerle paylaştım..

Saygılarımla,

tazz2007-2-12 15:27:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JohnPetrucciÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2006
İl: Izmir
Mesaj: 152
JohnPetrucciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2007 02:24
Yaklaşık 6-7 sene önce bu hobiye canlı doğuranlar ile başlamıştım, başladıktan 2-2.5 sene sonra Malawi Cichlidleri ile devam ettim ve o günden bugüne kadar sadece Malawi Cichlidleri besledim.

Daha çok Sarı Prenses, Yunus Cichlid, Snow Prenses, Auratus, Portakal Prenses ve Mavi Prenses ile ilgili bilgiye sahibim.


15 Mart 1989 / İzmir doğumluyum. Adım Yağız, soyadım Suvaydaş.

Lise 3. sınıf öğrencisiyim ( Meslek Lisesi - Bilgisayar Bölümü )

Akvaryum hobisine 11 yaşındayken babamın akvaryumu ile canlı doğuranlarla başlamıştım daha sonra ki yıllarda babamın hobiyi bırakması ile ilgilenmek bana kaldı ve son 3-4 yıldır Cichlid'ler ile devam ediyorum.

Sabıka kaydım temiz.
€x€CuT!0n€R2007-2-7 2:25:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BIYIKLIÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 507
BIYIKLIÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2007 03:09
Bir şekilde bu yarışma, jüri tartışmasının içinde olduğum için elle tutulabilecek bir katkıda bulunabilmek adına göreve talibim. Formata uygun olarak açıklamamı da yapayım.

Tahminen 1990 yılının kış mevsiminde sömestre tatilinde 15 yaşında bir ortaokul öğrencisi hayvansever olarak hobiye başladım. Yani 17 senedir sürekli olmasada bu hobi içindeyim. Bilenler bilir o zamanlarda kitaplara ortahalli bir tank parasi verirdik, bilgiye ulaşmak epeyce zordu. Şimdilerde çok şanslıyız... Neyse yaklaşik on sene boyunca japon türlerine baktim. Koi hariç pekçok türe örneğin; oranda, inci gövde, teleskop, arslanbaş, ryukin  gibi güzel türlere tankım ev sahipliği yaptı. İki sene kadar başka bir tankla canlı doğuran ve bitkili akvaryum tecrübem oldu. Lepistes varyeteleri, kılıçkuyruk, plati, moly, velifera ve yine bitkili akvaryumların gözdesi neonlar, çöpçüler ve her tankımda vatoz balığı olmak üzere besledim, sevdim. Daha sonra kişisel sebepler yüzünden bir beş sene gibi ara verdim. Yaklaşik iki senedir ise İstanbul'dan sonra ikinci ikametgahım Balıkesir/Ayvalıkta birinci senesi yine japon balıkları olmak üzere son bir senedir Malawi gölü türlerinden johanni, s.prenses bakıyorum. Johannilerimi kısa bir süre önce hevesli bir tanıdığıma ücretsiz olarak verdim. Baktığım tüm türlerde bilinebilecek tüm bilgileri, su kimyasını, hastalıkları, ışıklandırmayı, doğal yaşam alanlarını bilmeye ve tankta uygulamaya çalışırım. Çok uyumlu türler ve geniş tank haricinde balıkların tek tür veya en çok iki tür beslenmesi taraftarıyım. Boyalı, hormonlu, damgalı, döğmeli balıklara işe şiddetle karşıyım. Üretmek benim için şart değil çoğu kez japonlarım yumurta döktüğü halde üretim şartlarını hazırlamadım. Canlı doğuranlarımı, çiklitlerimi ise saklanacak yerler hazırlamak kaydıyla tankta bıraktım. (32 s.prenses yavrusunu küçük bir tankta büyütüyorum bakalım ne kadarını dağıtabileceğim. ) Yavrulari iyi değerlendiremediğim, iyi bir yaşam alanı sağlayamadığım hallerde üretmeyi doğru bulmuyorum. Seyir zevki, olabildiğince doğal davranışları, sağlıklari benim için ilk önemli kıstastır.

Velhasıl daha önce yarışmaya da katılan biri olarak bir daha katılamayacağımın farkındayım fakat hobiye katkımın olacağını düşündüğümden jüri üyeliğine adayım. İyi olanın, gerçekten hakedenlerin jüri olarak seçilebilmesi dileklerimle...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

u.uçarÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]5,1,12215[/C] [C]5,2,12215[/C] [C]7,3,12215[/C]
Kayıt: 24/06/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 620
u.uçarÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2007 16:21

Merhabalar...

Jüri üyeliğine bende talibim.39 yaşındayım ve bu hobiyi uzun zamandır severek yapıyorum.Bu hobiye kavanozda japon balığından  başladım ve bitkili diskus akvaryumlarına kadar geldim.Bilhassa görselliğe meraklıyım.Yurt içi ve dışı yarışmaları beğeni ile takip ediyorum.Yarışmalarda kazanmanın hoş olduğu ama asıl önemli olanın katılmak olduğu görüşüne inanıyorum.

Saygılar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

a.cemÇevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 513
a.cemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2007 16:33

Merhaba,hobiyi ufaklığımdan beri Babamdan takip etmekteydim 3 sene önce bende bu hobiye lepistesler ile giriş yaptım.Daha sonrasında Malawi türleri ile ilgilendim ve yaklaşık 3 aydır Tropheuslar ile igilenmekteyim.Bir çok hastalık hakkında bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum.

Kolay gelsin.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnatiopuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2006
İl: Antalya
Mesaj: 2009
EnatiopuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2007 14:21
2000 tarihinde hobiye başladım 2sene  kadar Malawi, sonrasında Malawiyle beraber Tanganyikaya devam ettim, son 7-8 aydırda diğerleriyle birlikte acısu ile ilgileniyorum. Şuan kendime ait 4 akvaryum, iki firmada sorumluluğuda bende olan 3 akvaryumla ilgilenmekteyim. Tecrübelerim bu akvaryumlardada yeterince pekişmişdir.2000 senesinden önce 3-4sene kadar Peder bey'in canlı doğuran akvaryumuylada ilgilendim.

Malawi ve Tanganyika türleri hakkında çeşitli biligilere (Türlerin kendine has davranış ve görünüş özellikleri, doğal ortamları, akvaryum şartları, uyumlu türler, hastalıklar, türün varyataları, tür dieti vb) sahibim. Elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.

1978 Eskişehir doğumluyum. 5 yaşında Antalyaya taşınmamla beraber akvaryum sevdası peder beyin canlı doğuranlarıyla banada bulaştı. Pazarlama sektöründe çalışıyorum. Maaşımı benden çok balıklarım yiyor :)

EnatiopuS2007-3-5 15:41:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Fatih TÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/11/2005
İl: Izmir
Mesaj: 1981
Fatih TÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2007 11:59

İlk Jüri üyemiz seçildi. amatör nickli Ufuk Bey bu göreve layık görüldü. Kendisine başarılar dileriz. 2. jüri üyesi için başlık devam etmektedir. Volkan Bey adaylardan ilkidir. Talepler yine bu başlıktan devam edebilir.

Katılan ve katılacak olan herkese teşekkürler.

Saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tazzÇevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1298
tazzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2007 12:10

1998 tarihinde orta okul zamanlarında alileminde hayvan sevgisiyle 90ltlik bir tankta bu hobiye canlı doğuranlarla başladım ileriki yıllarda labirentler, dip balıkları, malawi cichlidleri derken şu anda hala tanganyika cichlidleriyle devam etmekteyim bu hobiye.Aralarda akvaryumumun kaldırılması tekrar kurulması gibi bayağı bir süreç geçtikten sonra şu anda 2 yıl süre kadar ağırlıklı Altolamprologus Calvus olmak üzere envai tür tangayika besledim ve bazılarından da yavru aldım.(Ör:Frontosa, brichardi,daffodil,leleupi,leptosoma,brevis,calvus,tropheus (bemba,ikola,duboisi),marlieri,julidachumorus regani,vs).Şu anda hali hazırda kurulu olan 250ltlik tankımda değişik karma tür tanganyikalarla birlikte, 3.5 aydır ancistrus türlerine bakmaktayım ve yavru almaktayım. 
Tanganyika türleri ve Ancistrus Dolichopterus türleri hakkında Cinsiyet ayrımlarına, balıkların hal ve hareket durumlarına, formlarına ve her türün neye ihtiyaç duyduğu bilgilere sahibim.

    Bu zamana kadar evimde beslemediğim evcil hayvanlardan heralde teki kedidir onun dışında evimde; Bukalemun, iguana, muhabbet kuşu, kanarya, tavşan, hamsther, kara/su kaplumbağası, ördek, civciv vs bir çok evcil-vahşi-kümes hayvanı beslemişliğim bulunmaktadır.Bu türlerinde çoğu hakkında bilgim vardır.Şu anda evimde sadece akvaryumum ve dünyalar tatlısı jack russel cinsi köpeğim bulunmakta..

Bu güne kadar ki olan hayvan sevgimi bir nebze olsa anlatabildiğim kadarını burada sizlerle paylaştım..

Saygılarımla,

 

 

İkinci kez katılıyorum.Saygılar,


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

u.uçarÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]5,1,12215[/C] [C]5,2,12215[/C] [C]7,3,12215[/C]
Kayıt: 24/06/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 620
u.uçarÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2007 12:27

Merhabalar...

Öncelikle jüri adayları ile oylarını esirgemeyen hobicilere teşekkür ederim.Çekişmeli bir oylama oldu.Akvaryum veya canlısı yarışmalarına katılan hobicilere kolaylıklar diler, bilhassa hobicilerin çektikleri fotoğraf kalitesine dikkat etmeleri ile akvaryumlarında görselliği bozacak malzemelere (ısıtıcı, filitre boruları, derece vs. malzeme ve ilgisiz materyallere) yer vermemesini diler, bu adımların ileride belki ülkemizde yılda bir yapılacak geniş katılımlı (tüm site ve hobicilerin katıldığı) akvaryum canısı ve akvaryum yarışmaları ile desteklenmesi isterim.Hatta  ileride yurtdışı yarışmalarda (ADA ,AGA gibi) derece alacak hobicilerin bu tür site  üyelerinden çıkacağı tahmin ediyorum.

Herkese başarılar... 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tazzÇevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1298
tazzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2007 12:40
Ufuk bey tebrik etmeyi unutmuşum...Gerçekten güzel ve zevkli bir çekişme oldu..İşinizi hakkıyla yapıcağınıza eminim.Kolay gelsin.Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ARDA68Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 1763
ARDA68Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2007 12:42

Selamlar,

Sayın Ufuk bey,tebrik ederim.

Saygılarımla.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akarsanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]1069,3[/B]
Kayıt: 26/05/2006
İl: Bursa
Mesaj: 1436
akarsanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2007 12:47
Tebrikler Ufuk bey

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BIYIKLIÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 507
BIYIKLIÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2007 18:28
Ufuk Bey'e tebrikler, jüri olmak isteyen diğer arkadaşlara da başarılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir