JBL Protemp Isıtıcı


leroixÇevrim Dışı

Kayıt: 29/08/2011
İl: Içel
Mesaj: 54
leroixÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2011 16:50
JBL Protemp 200 watt ısıtıcı satın aldım. Ancak aldığımdan beri sıkıntı yaşamaktayım. Bir süre önce ısıtıcı çalışmadığı için ürünü satıcı firma aracılığıyla ilthalatçı firmaya ilettim. Yaptıkları kontrolde sorun bulamadıklarını belirtip ısıtıcıyı satıcı firma aracılığıyla bana geri gönderdiler. Ancak bu defa da kalibrasyon sorunu yaşamaya başladım.
Isıtıcı üzerinde bir delik var, oraya sivri bir şeyle bastırıp ısıyı akvaryumun gerçek ısısıyla eşitleyin deniyor "Türkçe" olmayan (!) kullanım kılavuzunda. Bunu yaptım, ancak termostat ya hiç çalışmıyor ya sürekli çalışıyor. Termostatı çevirince "çıt" diye bir ses geliyor ve ısıtıcı çalışmaya başlıyor. Benim bildiğim su ısısı kaç dereceyse onun en fazla bir derece altı ya da bir derece üstüne çevirince çıt diye açılır ya da kapanır. Bu ısıtıcı termostat ayarını 23 dereceye kadar çevirince çıt deyip kapanıyor, 32 dereceye kadar döndürünce çalışmaya başlıyor. Bu durumda 23 ve 32 derece arasında epey bir marj var, bu dereceler arasında bıraktığımda devre bir türlü girmiyor. JBL ısıtıcının belirli bir derecede çalışıp onun üstünde durması için ne yapmak gerekir? Bu kalibrasyon nasıl yapılır?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Pet GardenÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2011
Mesaj: 629
Pet GardenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2011 12:09
Ahmet Bey merhabalar,
 
Konuyu arkadaşlarımız araştırıyor ve gerekli bilgilendirmeyi yapacagız.
 
Saygılarımızla,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

leroixÇevrim Dışı

Kayıt: 29/08/2011
İl: Içel
Mesaj: 54
leroixÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2011 14:10

Dün ısıtıcının kalibrasyonunu mevcut akvaryum ısısı olan 25 dereceye göre yaptım. Bu sabah uyanıp baktığımda ısıtıcı 27,5 dereceye ayarlandığı halde akvaryumun ısısı iki farklı termometremde de 25 derecede duruyordu hala. Bir süre gözledim ve ısıtıcının ışığının hiç yanmadığını farkettim, denemek için termostatı ısıtıcının en üst derecesi olan 34 dereceye kadar ayarladım ancak kesinlikle ışığı bile yanmıyor ısıtıcının. Kalibrasyon ayarını düşürüp yine denedim ama ısıtıcı devreye bile girmiyor artık, dün ilk taktığımda en azından ışığı yanıyordu! Isıtıcıyı aldığım yer olan Juen Pet Merket, ithalatçı firmanın ürünü 3-4 gün denediğini, ısıyı alçaltıp yükselttiklerini ve bir sorun bulamadıklarını belirtip ısıtıcıyı bana geri göndermişti. Ancak bu ısıtıcıda bir sorun olduğu açık. Kullanım kılavuzunda yazılı olan ve tüm ısıtıcılar için geçerli olan talimatlara göre ısıtıcıyı kurdum, su seviyesini "min. level" çizgisine göre milimetresi milimetresine denk getirdim, hatta sudan çıkarmadan önce 15 dakika bekleme süresine bile titizlikle riayet ettim. Ancak ucuz Çin malı 100 wattlık ısıtıcımın yaptığı işi pahalı JBL ısıtıcı bir türlü yapmıyor. Bugün ürünü satın aldığım yer olan Juen Pet Market'i tekrar arayacağım artık.

leroix2011-10-14 22:28:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Pet GardenÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2011
Mesaj: 629
Pet GardenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2011 12:19
Ahmet Bey merhabalar,
 
Temmuz Ayı itibariyle bizim ithal edip satmış oldugumuz JBL Pro Temp ısıtıcılarda kalibrasyon ayarı söz konusu degildir.Bu sebepten dolayı araştırıp sizi net bilgilendirmek istedik.Özel mesaj olarakta bilgi geçiyoruz.
 
Saygılarımızla,
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

leroixÇevrim Dışı

Kayıt: 29/08/2011
İl: Içel
Mesaj: 54
leroixÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2011 12:28
Teşekkür ediyorum. Zaten aldığım yerle görüştüm, başka bir ithalatçı firmaya yönlendirdiler ürünü. Oradan cevap bekliyorum şimdi. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

timothyÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 38
timothyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2011 20:45
Acaba sorununuzu çözdüler mi Ahmet Bey ben de birazdan jbl marka sipariş vereceğim umarım böyle bir sorun yaşamam !

Beğenenler: [T]200533,Doganna[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Pet GardenÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2011
Mesaj: 629
Pet GardenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2011 12:05
Sayın akvaristler,
 
Firmamız tarafından itahal edilen JBL Pro temp ısıtıcılarda kalibrasyon ayarı yoktur.Kullanma talimatını buraya yazıyoruz.
 

JBL PROTEMP AKVARYUM ISITICISI

 

 

TALİMATLAR

 

Özellikler : JBL Protemp akvaryum ısıtıcıları son teknoloji ile donatılmış, hem tatlı su hem de deniz akvaryumları için uygundur. Kuvars camın etrafındaki koruyucu plastik ızgara balıkların kazara sıcak yüzeye çarpmalarını ve yanmalarını engeller. Bu ayrıca oldukça sert olan kuvarsa camın zarar görmesini de engeller. Isıtıcının içindeki  güvenlik cihazı aşırı ısınma durumlarında elektrik akımını keser, örneğin, akvaryum sahibi akvaryumun suyunu değiştirirken, cihaz su boşaltıldığı an elektrik akımını otomatik keser.

 

Küçük ve düzenli tasarımı sayesinde  akvaryumun içindeki her yere dikey olarak yerleştirilebilir. JBL protemp ısıtıcılar tamamen su geçirmezdir ve  istenildiği kadar derine yerleştirilebilir. Şeffaf işaretli kontrol paneli ısının kolaylıkla 20 derece ve 34 derece arasında ayarlanmasını sağlar. Bunun yanı sıra, ilk iki gün boyunca akvaryumun termometresinin ilave olarak kontrol edilmesi önemlidir.

 

Uyarı :

 

Su değişimi yapılırken ana kablonun bağlantısının kopması için güvenlik termostatı otomatik olarak ayarlanmamıştır ama olabilecek elektrik kazalarına karşı ek bir koruma sistemi vardır.

Yapısı gereğince termostat açılmadan önce ısıtıcı kendini ısıtabilir. Bu koruyucu sepetlerin bükülmesine neden olabilir.

 

 

 

Güvenlik Önerileri :

 

1 ) Ürünün voltajının kullanılan yerdeki elektrik voltajıyla uygunluk göstermesine dikkat edin,

2 ) Ürünü hiçbir zaman akvaryumun dışındaki başka yerlerde kullanmayın,

3 ) Ürünün üzerinde yazan asgari su seviyesine uyunuz,

4 ) Uyarı : Ürünü kullanmadan önce, akvaryumun içindeki tüm elektrikli malzemelerinin kapalı olduğundan emin olunuz.

5 ) Plastik sepetlerin yerini değiştirmeyiniz. Eğer kablo zarar görürse bir daha kullanılamaz.

6 ) Ürün parçalarına ayrılamaz ve tamir edilemez. Zarar görmesi durumunda bir daha kullanılamaz.

7 ) Ürün su geçirmezdir ve 100 cm derinlikte batabilir.

8 ) Sadece iç mekanlar için tasarlanmıştır.

9 ) Ürün, sadece üreticinin uygun gördüğü yerlerde kullanılmalıdır.

10 ) Çocukların oynamadığından emin olunmalıdır.

11 ) Kişilerin kullanımı için uygun değildir, bilmeyen kişiler tarafından kullanılması sakıncalıdır.

12 ) Kullanımda değilken ve temizlemeden önce ürünü fişten çekiniz.

13 ) Prizi suyun içinde bırakmayınız.

 

 

 

Kullanım :

 

1 ) Koruyucu plastik sepetleri kurun. ( Resim 1 )

 

2 ) Koruyucu sepetin içine ısıtıcıyı yerleştirin. ( Resim 1 )

 

3 ) Isı düğmelerini kullanarak istenilen ısıyı seçin.

 

4 ) Isıtıcı asgari su seviyesine kadar yerleştirin ( resim 2 ) ve vantuzlar aracılığıyla akvaryuma yapıştırın. Kullanım kolaylığı açısından biz dikey konumda olmasını tercih ediyoruz ama yatay ya da başka bir pozisyonda da olabilir. Akvaryum içindeki ısının dağılımdan emin olabilmek için ürün su akımının iyi olduğu bir yere yerleştirilmelidir. Ürünü asla toprak altına koymayınız. Ürünün su sirkülasyonuna uyum sağlayabilmesi için yaklaşık 10-15 dakika bekleyiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 ) Ürünü fişe takın. Ürün ısındığında kontrol lambası ışıkları yanacaktır. Eğer istenirse plastik sepetin içindeki ısıtıcı, kontrol ışığın rahatlıkla görülmesi için çevrilebilir.

 

 6 ) 24-48 saat süreyle ayarlamış olduğunuz ısıtıcının sıcaklığı ve akvaryumun sıcaklığını mukayese ediniz. Herhangi bir problem durumunda şunları uygulayın : eğer sıcaklık çok düşükse sıcaklığı 1-2 derece yükseltin, eğer sıcaklık çok yüksekse sıcaklığı 1-2 derece düşürün. Sonra istenilen sıcaklığa ulaşıp ulaşmadığını görmek için 12 saat kadar bekleyin.

 

Note : Akvaryumun içinde ayarlanabilecek maksimum ısı suyun miktarına ve akvaryumun büyüklüğüne göre değişir. Bu kitapçık sadece bir yol göstericidir, sıcaklığın ne olursa olsun ayarlanabileceği anlamına gelmez.

 

 

Temizlik ve bakım :

 

Temizlemeden önce suyunu boşaltınız.

 

Sert sularda koruyucu plastik sepetlerde kireçlenme gözlemlenebilir. Bu gibi durumlarda JBL BioClean A ( tedarikçinizde bulabilirsiniz ) Çok sert kireçler için, ısıtıcınızı ya da plastik sepetleri bir gece JblBioclean A içerisinde bekletin, daha sonra su ile yıkayın ve tekrar kullanmaya başlayın.

 

Ürünü ortak kullanımdaki çöplüklere atmayınız. Bu gibi ürünler için özel yapılmış atık yerlerine atınız.

 

Garanti :

 

Aldığınız bu Jbl ürünü ile aldığınız tarihten itibaren 4 yıl süreyle garanti hakkınız vardır.

Garanti montajı ve parçaları kapsar. Camın kırılması, güç kablosunun zarar görmesi, dış etkilerden dolayı ürünün zarar görmesi ve yanlış kullanım garanti kapsamı dışındadır.

 

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

timothyÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 38
timothyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2011 16:33
Sayın Pet Garden aynısını bir başka ısıtıcı başlığı altında da yazmıştım eğer ısıtıcı istenen sıcaklıkta ısıtmadıysa düşürün veya çıkarın yazıyor talimatta diye ancak bu işlemi yaptım şuan 29 dereceye ayarlı ancak su sıcaklığı 22 derece gösteriyor ! Isıtıcımı juenpet den aldım isterseniz geri yollayın bakalım dediler ama geri yollayıp onla uğraşmak istemiyorum bozuk olduğunu düşünmüyorum çünkü ama benim yapabileceğim bir ayar var mı bunu merak ediyorum? eğer yoksa geri yollayacağım sanırım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

leroixÇevrim Dışı

Kayıt: 29/08/2011
İl: Içel
Mesaj: 54
leroixÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2011 22:31
Ben de ısıtıcımı Juen Pet'ten almıştım. Sanıyorum Juen Pet'in sattığı JBL ısıtıcıların ithalatçısı farklı, çünkü beni farklı bir firmaya yönlendirmişlerdi. Isıtıcı ikinci kez arıza yapınca aynı model başka bir ısıtıcıyla değiştirdiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Pet GardenÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2011
Mesaj: 629
Pet GardenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2011 09:49
Sayın Timothy Timot,
 
Isıtıcınız kaç vat ve akvaryumunuz kaç Lt su alıyor.Akvaryumun bulundugu oda sıcaklıgınız kaç derecedir? Cevaplarınız göre yardımcı olmaya çalışalım.
Saygılarımızla,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

timothyÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 38
timothyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2011 23:51
Sayın Pet Garden oda sıcaklığım normal ev sıcaklığı normal yani asırı bir sıcak yok ama soguk kesinlikle degil normal bir oda sıcaklığında akvarum 18-19 lt arası ısıtıcım 50w jbl marka sıcaklığını 30 dereceye ayarladım ama akvaryum sıcaklğı 23 derecede sabitlendi akvaryumun üstü yarım kapalı ve ısı yalıtımı yok tamamen camdan oluşuyor bilgilerim bunlar timothy2011-11-24 23:51:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Pet GardenÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2011
Mesaj: 629
Pet GardenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2011 14:41
Sn Timothy Timot,
 
Vermiş oldugumuz bilgilere göre ıstıcınızda problem var görünüyor.Derecenizide kontrol ediniz,arızalı olabilir.Derecenizde problem yok ise ürünü aldıgınız noktaya iade ediniz.Ürün 4 yıl garantilidir.
 
Saygılarımızla,

Beğenenler: [T]200533,Doganna[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

timothyÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 38
timothyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2011 01:05

Sayın Pet Garden evet yarın geri yollayacağım zaten filtremde de sorun var sanırım bayağı sesli çalışıyor üstelik çatır çutur sesler geliyor arada. İlginiz için teşekkürler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir