Jbl Novostation Yemleme Yüzüğü Tanıtımı


nightsoldierÇevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2021
İl: Ankara
Mesaj: 60
nightsoldierÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2021 11:00
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232362/101120211025121.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232362/101120211025151.jpg[/IMG]

Merhabalar; böyle bir ürün ile ilgili forumda herhangi bir başlık bulamadığım için tanıtım başlığı açma ve sizi bu yemleme aparatı hakkında bilgilendirme gereksinimi duydum.

Öncelikle bu ürün balıkların yemlenmesine yardımcı olmak için ve dahası yemin akvaryuma dağılmasını önlemek için tasarlanmış.

Peki böyle bir ürüne neden ihtiyaç duydum ?
Nispeten Küçük bir akvaryum sahibi olarak, (50 litre ) yemin dağılması su değerlerimi çabuk etkilemekteydi. Özellikle pul Yemler hemen dağılıyor ve akvaryumun her noktasında gezinmeye başlıyordu. Granül ve stick tabir edilen yemler ise akvaryum kenarına sıkışıyor ve japon balıkları bu yemlere ulaşamıyorlardı.

Peki neden JBL?
Bu sorunun çözümü için hangi yemleme aparatını almam gerektiği konusunda araştırma yaparken, piyasada 10 lira ile 80 lira arasında değişen çözümler gördüm. Bazı çözümler, otomatik yemleme makineleri ile uyumluyken, bazıları ( özellikle ucuz olanları ) yüzeyde sabit kalıyor, akıntı ile gezinmiyordu. Bazılarında yemlerin akıntıyla yüzükten dışarı çıkması gibi şikayetlerin var olduğunu öğrendim. Bunun yanında, ucuz olanların ağız kısımları dardı. Bu kapsamda JBL dikkatimi çekti. Jbl’in bu yemleme yüzüğü, hem yüzeyde gezinebiliyor, ağız kısmı geniş ve su buharlaşsa bile belli bir miktar aşağı oynama payı vardı. Bu sayede su miktarı azalsa bile yüzük su üstünde kalmaya devam edebilecekti. Bu da benimki gibi üstü açık akvaryum sahipleri için güzel bir özellik. Benim isteğim su ağzı nispeten geniş olsun, atılan yem dağılmadan kalabilsin, buharlaşan su nedeniyle yüzük akvaryum dışında kalmasın, görevini yapsın şeklindeydi . Tüm bu nedenlerle, Jbl Novostation adlı bu yemleme aparatını, Fiyatını da nispeten uygun bulunca (41₺) akakçe üzerinden sipariş ettim.

Buraya ufak bir not ekleyeyim, bu tip ürünlerin en iyisinin eheimin ürettiği yemleme istasyonu olduğu söyleniyor, ancak onun fiyatı hem 100₺ civarında hem de büyük akvaryumlar için tasarlanmış. Ancak Eheimin ürettiği otomatik yemleme makineleri ile de uyumlu olması başka bir artısı tabi. Bütçesi ve akvaryumu uygun olan arkadaşlar, Eheimin çözümüne de bakabilirler

Gelelim kullanımına;
Kutusunda kullanım tavsiyesi var. Resimlerden de göreceğiniz üzere vantuzu su içinde kalacak şekilde cama yapıştırıyorsunuz, işiniz bitiyor. Zaten her şey önceden hazır şekilde kutudan çıkıyor. Öncelikle pul yemle başladım yemlemeye. Pul yem yüzüğü tamamen doldurdu, yem suya doyup süzüldüğünde ( bu arada tropical goldfish flakes kullanıyorum pul yem olarak) balıklar yemi farketti ve saldırarak bitirdiler anında. Yemin kalanları ise ürünün içinde durmaya devam ettiği için, kafalarını sokup yemi elektrik süpürgesi edasıyla içlerine çektiler.

Akşam ise Sera goldy stick yem verdim. Bu yemin en uğraştırıcı yanı, yukarıda da bahsettiğim gibi akvaryum çeperine sıkışıp kalmasıydı. Yüzüğe bir miktar bu yemden koydum. Akıntı nedeniyle herhangi bir sorun yaşamadım , balıklar hemen geldiler ve afiyetle yediler yemi. Yemler balıkların hamleleri sırasında hiçbir şekilde yemleme aparatının dışına çıkmadılar.

Kullanırken şunu da farkettim:
Bu ürünün tasarımında bir şeye dikkat etmiş JBL, o da şu; yüzük, üstten dar, alttan daha geniş. Ağız kısmı da geniş ve etli olduğundan yemlerin akvaryuma dağılma ihtimali ortadan kalkmış. Dahası akıntıdan dolayı ürünün aşırı sallanmasının da yine bu sayede önüne geçilmiş.

Sonuç olarak, balıkların yemlenmesine yardımcı olmak ve yemin akvaryuma dağılmasını önlemek için tasarlanan bu ürünü gönül rahatlığı ile tavsiye ederim. Piyasada çeşitli fşyat aralığında çeşitli çözümler var ancak ucuzlar pek işe yaramaz gibi geldi bana. Bu tip ürünlerin en iyisinin de Eheim olduğunu gördüm. Jbl bu anlamda fiyat performans açısından iyi bir iş ortaya koymuş gibi görünüyor.

Destek ve mesajlarınız için şimdiden teşekkür eder, iyi forumlar dilerim.

Beğenenler: [T]137418,Saussure[/T][T]226011,mmemati[/T][T]224151,Mussa[/T]
Teşekkür Edenler: [T]137418,Saussure[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MussaÇevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2020
İl: Çorum
Mesaj: 159
MussaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2021 14:45
Hayırlı olsun güzel bir aparat ve faydalı bir tanıtım olmuş.
Vakti zamanında ben de araştırmış ancak maliyetten dolayı almamıştım. 3 akvaryum için maliyet fazla olacağı için işimi hava hortumu ve bir ara da strafor köpük keserek halletmiştim.
Şu anda onlardan da vazgeçtim, yemler serbest yüzüp akvaryuma dağılıyor. Bunu da akvaryumdaki canlı sayısı fazla olduğu için tercih ediyorum. Cory'ler ve bazı diğer çekingen balıklar akvaryumun ön camına fazla yaklaşmak istemiyor, yaklaşsa bile en ufak bir harekette tedirgin oluyor. Yem dağılınca arkalarda bile olsa balıklar bulup yiyordur diye tahmin ediyorum. Ayrıca salyangoz ve vatozlar da akvaryumu karış karış dolaştıkları için kirlilik endişem fazla kalmıyor.

Teşekkür Edenler: [T]232362,nightsoldier[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir