Japonlarım Suda Asılı Kalıyor


RYUKİNÇevrim Dışı

Kayıt: 19/06/2006
İl: Ankara
Mesaj: 10
RYUKİNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2006 10:01

Merhaba arkadaşlar ;

Öncelikle çok sıkı bir akvarist olduğumu söylemem lazım.Bu siteyi de beğeniyorum zaten önceden de üyesiydim.Özel nedenler yüzünden siteye giremiyorum..Bugün yeniden başka bir simle üye oldum..
Şimdi sizden yardımınızı istediğim konuya gelince : 150 lt bir akvaryumum var.İçinde 3 pengasus , 1 kristal köpek balığı , 6 çöpçü , 1 labio , 4 siyah neon ,1 cüce vatoz , 1 vatoz ,  ve 10 tane japonum var ( japonlar altınbaş , bebekyüz , ryukin , çingene vs tarzı )  Tür uyumu konusunda hiçbir sorunum olmuyor arada bir ufak sürtüşmeler dışında..Sıcaklık 25 ve 30 arası değişiyor.Otomatik ısıtıcı , iç filtrem ve Dolphin dış filtrem var.2 tane küçük olmak üzere üç tane Anubias canlı bitkim var.
Sanırım şimdi sorunumu anlatabilirim : Balıklarım gayet hareketli vede büyük ama bazı zamanlarda balıklar oldukları yerlerde sabit duruyorlar ve sanki ağızlarında büyük bişe varmış gibi ( büyük yem yediklerinde olduğu gibi bişe düşünün ) ağızlarını açık kapatıyorlar.Bazıları çok ani hareketler yapıyor.Belli süre böyle sabit kalıyorlar bazen bu uzayıp 2 güne bile çıkabiliyor.Sankı sureklı uyuyorlarmıs gibi..Buda açıkcası benı cok korkutuyor parmak kadarken aldıgım balıklar su an avucum kadar oldu cunku..
Sizin gibi bilgili insanlardan bu sorunuma bir çözüm getirmenizi istiyorum.Bunun nedeni ne olabilir ?Nitrat mı ? Suyun kırlenmesı mı ne ?  Engellemek için ne yapmalıyım?Su degısımı yapınca duzelıyor sankı ?  

Değerli yorumlarınızı eksik etmeyin ..Lütfen bilgisi olmayan arkadaşlar yazmasın..Cevaplarınızı acil olarak bekliyorum..Teşekkürler

egemix2006-6-19 13:12:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2006 14:04
murat bey dediğniz gibi benimde öyle bi japonum var balık bana lepistesler kadarken gelmişti şimdi avucum kadar bu çok güzel bişi balık bu durumu tür uyumsuzluğundan olabilir neon vatozlar olur ama labioyu bence akvaryumdan alın

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gulayÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 1445
gulayÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2006 21:23

Ani hareketler ve zıplamalar (o an stres yaratacak bir durum yoksa) zehirlenme belirtisidir. Acaba suyun ph'ı kaç? Ph uyumsuzluğunda veya suya yabancı zararlı bir madde karıştığında böyle bir hareket tablosu çıkabilir. Çözüm olarak suyu büyük oranlarda değiştirip dış filtrenizde karbon kullanarak arıtmalısınız.

Hareketsiz kalmaları da (suyun yüzeyinden hava almaya çalışmıyorlarsa-biliyorsunuz bu özellikle 30 derece gibi oldukça yüksek ısılarda oksijen yetersizliğinin göstergesi) suyun kirlilik yönünden dengesinin bozulmasını hatırlattı. Su değişimleri ile bunun da önüne geçebilirsiniz. Sağlıklı balıklar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir