Japonuma Haşlanmış Tavuk


gizem12Çevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 498
gizem12Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2016 14:33
Arkadaşlar japonlarıma haşlanmış beyaz et yani tavuk eti yedirmek istiyorum sizce yedirmeliyi miyim etçilde oldukları için haşlanmış kırmızı et bile yedirmeyi düşünmüyorum değil. Sizin fikriniz nedir

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ycl68Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 217
ycl68Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2016 14:36
Maşallah sizin japon şanslı[:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gizem12Çevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 498
gizem12Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2016 14:37
[QUOTE=ycl68]Maşallah sizin japon şanslı[:)][/QUOTE] teşekkür ederim [;)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinan m.dÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/05/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 1571
sinan m.dÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2016 14:50
Aslında japonlar bildiğiniz üzere otçul balıklardır. Varyete olduklarından barsak problemleri, hazımsızlık sık karşılaşılan bir durumdur. Genelde havuz ve doğal ortamlarda sivrisinek, kurbağa lavrası, kan kurdu yerler. Balıklar iri ise küçük miktarlar belki olabilir, hemen yemesi lazım aksi taktirde akvaryum suyunuzu bozar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gizem12Çevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 498
gizem12Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2016 15:02
[QUOTE=sinan m.d]Aslında japonlar bildiğiniz üzere otçul balıklardır. Varyete olduklarından barsak problemleri, hazımsızlık sık karşılaşılan bir durumdur. Genelde havuz ve doğal ortamlarda sivrisinek, kurbağa lavrası, kan kurdu yerler. Balıklar iri ise küçük miktarlar belki olabilir, hemen yemesi lazım aksi taktirde akvaryum suyunuzu bozar. [/QUOTE] hem etçil hem otçullar et zaten haftada bir küçük parçalar halinde veririm diye düünmüştüm çünkü kendin den küçük bir japonu bile yediği biliniyor

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kaizerdarÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14028,1[/B]
Kayıt: 08/04/2016
İl: Eskisehir
Mesaj: 193
kaizerdarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2016 15:40
Yemezler ve yememeliler de.

Japon balıklarının diyetleri karbonhidrat ağırlıklıdır ve onlar için özel olarak üretilmiş yemlerce hem karbonhidrat hem de protein ihtiyaçları rahatlıkla karşılanmaktadır.

Japon balıklarının etçil balıklar gibi ağızlarında dişleri yoktur. Yedikleri şeyi damaklarında ezerler. Küçücük dişleri boğazlarının gerisinde saklıdır ve bu küçük dişler tıpkı bir insan gibi tavuğu çiğneme fonksiyonu gösterecek derecede değildir. [B]Hele ki kırmızı etten bahsediyorsunuz[/B].

Bu yüzden yedikleri şeyler damaklarında ezilebilecek kadar yumuşak veya parçalanabilir olmalıdır. Bezelye, ıspanak, havuç, brokoli gibi bazı sebzeler haşlandığında balıkların ezip yutabileceği kadar yumuşayabilirler. Granül yemler de yine balıkların parçalayabileceği şekilde üretilir.

Hadi yediler diyelim. Bir diğer önemli etken, japon balıklarının midesinin olmamasıdır. Yedikleri şeyler tabiri caizse sindirilmekten öte "öğütülür" ve artıklar dışkı olarak dışarı bırakılır. Yediği şeyi eritecek mide özsuyunu üreten bir mideye sahip olmayan bir canlının tavuğu ne şekilde sindireceğini düşünüyorsunuz?

Zaten en büyük problemi kabızlık olan bir cinse bu tür bir öğünü nasıl sindirteceksiniz?

Benim size naçizane tavsiyem, aklınıza gelen fikirleri ikinci plana koyup tecrübeli kişilerin uygulamalarını takip etmeyi en önemli erek haline getirmenizdir.

Japon balığınızı sağlıklı büyütmek için dikkat etmeniz gereken en önemli şey su kalitesidir. Diyet bundan sonra gelir. Diyet ise forumu birazcık araştırırsanız, çok genelgeçer ve biçimdedir ve çok basittir. O da şöyledir:

- Sera, Tetra, Hikari, Dainichi, New Life gibi bilindik markaların kaliteli yemlerinden edinmek, bunları şekil (granül, flake, pul vb.) ve gıda içeriği bakımından (renk geliştirmeye yönelik, hazmı rahatlatmaya yönelik, enerji verici vb.) çeşitlendirmek,
- Kabızlığı önlemek için haftada bir gün yem vermemek veya haşlanmış sebze vermek (en işe yarayanı bezelyedir),
- (Opsiyonel olarak) Haftada 1-2 kezi geçmemek üzere karides, artemia (brine shrimps) ve kan kurdu (bloodworms) gibi dondurulmuş yemlerle protein takviyesi yapmak.[EDIT]kaizerdar,2016-11-06 15:44:46[/EDIT]

Beğenenler: [T]14613,OrdiBuko[/T]
Teşekkür Edenler: [T]190525,gizem12[/T]
+1: [T]14613,OrdiBuko[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ecebeyÇevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 898
ecebeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2016 16:17
Sıcak kanlı hayvanların etleri balıklar için zararlıdır parazit taşırlar haşlanınca bu parazitler ölürmü bilmem ama tavsiyem kan kurdu veya su piresi gibi canlı yemlerden yana

Teşekkür Edenler: [T]190525,gizem12[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gkhnydsÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/08/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 684
gkhnydsÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2016 16:27
Merhaba,
Bende verilmemesinden yanayım.
Canlının davranışlarında dahi bozukluklar meydana gelebilir. Fazla saldırgan tavırlar sergilemesi muhtemel.
Belki arada bir canlı yem takviyesi uygun olacaktır. Doğasında olduğu kadarıyla.


Teşekkür Edenler: [T]190525,gizem12[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gizem12Çevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 498
gizem12Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2016 16:30
Kan kurdundan başlayayım o zaman teşekkürler ilgilenen herkese

Beğenenler: [T]186377,ecebey[/T][T]14613,OrdiBuko[/T]
Teşekkür Edenler: [T]186377,ecebey[/T]
+1: [T]187856,gkhnyds[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KarabenekÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 01/10/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 1733
KarabenekÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2016 18:17
[QUOTE=kaizerdar]Yemezler ve yememeliler de.

Japon balıklarının diyetleri karbonhidrat ağırlıklıdır ve onlar için özel olarak üretilmiş yemlerce hem karbonhidrat hem de protein ihtiyaçları rahatlıkla karşılanmaktadır.

Japon balıklarının etçil balıklar gibi ağızlarında dişleri yoktur. Yedikleri şeyi damaklarında ezerler. Küçücük dişleri boğazlarının gerisinde saklıdır ve bu küçük dişler tıpkı bir insan gibi tavuğu çiğneme fonksiyonu gösterecek derecede değildir. [B]Hele ki kırmızı etten bahsediyorsunuz[/B].

Bu yüzden yedikleri şeyler damaklarında ezilebilecek kadar yumuşak veya parçalanabilir olmalıdır. Bezelye, ıspanak, havuç, brokoli gibi bazı sebzeler haşlandığında balıkların ezip yutabileceği kadar yumuşayabilirler. Granül yemler de yine balıkların parçalayabileceği şekilde üretilir.

Hadi yediler diyelim. Bir diğer önemli etken, japon balıklarının midesinin olmamasıdır. Yedikleri şeyler tabiri caizse sindirilmekten öte "öğütülür" ve artıklar dışkı olarak dışarı bırakılır. Yediği şeyi eritecek mide özsuyunu üreten bir mideye sahip olmayan bir canlının tavuğu ne şekilde sindireceğini düşünüyorsunuz?

Zaten en büyük problemi kabızlık olan bir cinse bu tür bir öğünü nasıl sindirteceksiniz?

Benim size naçizane tavsiyem, aklınıza gelen fikirleri ikinci plana koyup tecrübeli kişilerin uygulamalarını takip etmeyi en önemli erek haline getirmenizdir.

Japon balığınızı sağlıklı büyütmek için dikkat etmeniz gereken en önemli şey su kalitesidir. Diyet bundan sonra gelir. Diyet ise forumu birazcık araştırırsanız, çok genelgeçer ve biçimdedir ve çok basittir. O da şöyledir:

- Sera, Tetra, Hikari, Dainichi, New Life gibi bilindik markaların kaliteli yemlerinden edinmek, bunları şekil (granül, flake, pul vb.) ve gıda içeriği bakımından (renk geliştirmeye yönelik, hazmı rahatlatmaya yönelik, enerji verici vb.) çeşitlendirmek,
- Kabızlığı önlemek için haftada bir gün yem vermemek veya haşlanmış sebze vermek (en işe yarayanı bezelyedir),
- (Opsiyonel olarak) Haftada 1-2 kezi geçmemek üzere karides, artemia (brine shrimps) ve kan kurdu (bloodworms) gibi dondurulmuş yemlerle protein takviyesi yapmak.[/QUOTE]

Peki blendırde iyice tavuk havuç bezelye brokoli gibi sebzeler ile karıştırsak olurmu iyice ezildikten sonra buzluğa atıp kullansam olurmu ayriyeten balıklara sadece evde hazırladığımız yiyecekleri verebiliyormuyuz ben pierlotide derede büyümüş ve şişko olmuş sevimli Japonlar gördüm sadece ekmek ile besleniyolardı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gizem12Çevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 498
gizem12Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2016 18:25
[QUOTE=AbdullahElbsaty]

Peki blendırde iyice tavuk havuç bezelye brokoli gibi sebzeler ile karıştırsak olurmu iyice ezildikten sonra buzluğa atıp kullansam olurmu ayriyeten balıklara sadece evde hazırladığımız yiyecekleri verebiliyormuyuz ben pierlotide derede büyümüş ve şişko olmuş sevimli Japonlar gördüm sadece ekmek ile besleniyolardı[/ QUOTE] çok güzel düşünmüşsün bence küçük küçük parçacıklar olarak verebiliriz ama yem haline geldiginde belki tavuk tadını kaybedebilir bozulabilir sebzeleri blendırdan geçirip yem gibi birleştirip verebiliriz

Beğenenler: [T]189569,AbdullahElbsaty[/T]
Teşekkür Edenler: [T]189569,AbdullahElbsaty[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kaizerdarÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14028,1[/B]
Kayıt: 08/04/2016
İl: Eskisehir
Mesaj: 193
kaizerdarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2016 22:49
[QUOTE=AbdullahElbsaty]

Peki blendırde iyice tavuk havuç bezelye brokoli gibi sebzeler ile karıştırsak olurmu iyice ezildikten sonra buzluğa atıp kullansam olurmu ayriyeten balıklara sadece evde hazırladığımız yiyecekleri verebiliyormuyuz ben pierlotide derede büyümüş ve şişko olmuş sevimli Japonlar gördüm sadece ekmek ile besleniyolardı[/QUOTE]

[QUOTE=gizem12]çok güzel düşünmüşsün bence küçük küçük parçacıklar olarak verebiliriz ama yem haline geldiginde belki tavuk tadını kaybedebilir bozulabilir sebzeleri blendırdan geçirip yem gibi birleştirip verebiliriz[/QUOTE]

Tavuk fikrinin neden riskli olduğunu zaten anlattım. Diğerlerine gelince, evet dediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Teker teker anlatmak gerekirse;

- Bezelyeyi, hazır konserve şeklinde alıp [B]içinde bulunan yağdan arınana kadar iyice sudan geçirip[/B] buzluğa kaldırabilir, zamanı geldiğinde bunları ılık suda bekletip çözdükten sonra kabuklarını soyarak balıklarınıza verebilirsiniz ki ben de en çok bunu yapıyorum. Bezelyeyi kendiniz de haşlayabilirsiniz.
- Ispanağı önceden kaynamış suda 5 dakika bekleterek verebilirsiniz. Ancak ıspanağı çok dikkatli ve ufak parçalar halinde kesmeniz gerekli. Bir de damarlarından ayıklamanız gerekli. Çünkü balıklar sadece yaprak kısmını yiyorlar.
- Havucu da her parçanın aynı zamanda haşlanması için, önce balıkların ağzına sığacak ufak parçalar halinde küp doğramanız daha sonra haşlamanız gerekiyor. Havuç sert bir sebze olduğu için haşlanması biraz uzun zaman olabilir. Elinizle sıktırdığınızda ezilebilecek kıvama gelmesi lazım.
- Haşlanmış brokoliyi de doğramadan vermenizi, 10 dakika sonra akvaryumdan kalan kısmı almanızı tavsiye ederim. (Kişisel notum: Benimkiler brokoliyi yemedi.)

Bunların dışında küp doğranmış muzu ve kabuğu soyulmuş portakalın taneciklerini de yediklerini duydum. Muzu denedim, çok istekli değillerdi. Bir daha vermeyi düşünmüyorum.

Hepsinin arasında favorim bezelyedir.

Bezelye dışında diğerleri blenderla halledilebilir. Ama yine de bütün işleri kendi elinizle halletmenizin daha iyi olacağı kanaatindeyim. Siz bilirsiniz.

Beğenenler: [T]186475,Emyy[/T][T]190525,gizem12[/T]
Teşekkür Edenler: [T]190525,gizem12[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gizem12Çevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 498
gizem12Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2016 11:57
[QUOTE=kaizerdar]



Tavuk fikrinin neden riskli olduğunu zaten anlattım. Diğerlerine gelince, evet dediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Teker teker anlatmak gerekirse;

- Bezelyeyi, hazır konserve şeklinde alıp [B]içinde bulunan yağdan arınana kadar iyice sudan geçirip[/B] buzluğa kaldırabilir, zamanı geldiğinde bunları ılık suda bekletip çözdükten sonra kabuklarını soyarak balıklarınıza verebilirsiniz ki ben de en çok bunu yapıyorum. Bezelyeyi kendiniz de haşlayabilirsiniz.
- Ispanağı önceden kaynamış suda 5 dakika bekleterek verebilirsiniz. Ancak ıspanağı çok dikkatli ve ufak parçalar halinde kesmeniz gerekli. Bir de damarlarından ayıklamanız gerekli. Çünkü balıklar sadece yaprak kısmını yiyorlar.
- Havucu da her parçanın aynı zamanda haşlanması için, önce balıkların ağzına sığacak ufak parçalar halinde küp doğramanız daha sonra haşlamanız gerekiyor. Havuç sert bir sebze olduğu için haşlanması biraz uzun zaman olabilir. Elinizle sıktırdığınızda ezilebilecek kıvama gelmesi lazım.
- Haşlanmış brokoliyi de doğramadan vermenizi, 10 dakika sonra akvaryumdan kalan kısmı almanızı tavsiye ederim. (Kişisel notum: Benimkiler brokoliyi yemedi.)

Bunların dışında küp doğranmış muzu ve kabuğu soyulmuş portakalın taneciklerini de yediklerini duydum. Muzu denedim, çok istekli değillerdi. Bir daha vermeyi düşünmüyorum.

Hepsinin arasında favorim bezelyedir.

Bezelye dışında diğerleri blenderla halledilebilir. Ama yine de bütün işleri kendi elinizle halletmenizin daha iyi olacağı kanaatindeyim. Siz bilirsiniz.[/QUOTE] ağzınıza sağlık zaten tavuk konusunu çöpe attım canlı yem kullanıcam

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir