JAPONUM VÜCUDUNDA KANLANMA GECİKİRSE ÖLEBİLİR!


kısmen34Çevrim Dışı

Kayıt: 21/07/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 56
kısmen34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2013 17:36
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Vücudunun 3 bölgesinde kırmızı biyere sürtmüş gibi kanlanmalar var.

Akvaryum Kapasitesi (litre):30

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:1 japon

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:hava motoru

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Her hafta dezenfekte 1.5damla mavi renkte dezenfekte yazıyor.

Merhaba arkadaşlar fotoğraf koymadım çünkü belli olmuyor fakat 1japonumda 3 bölgesinde sırta yakın kuyruğa yakın ve kuyruğa yakın bölgede kanlanma var yuvarlak yuvarlak gibi balığım hep yem yiyiyor yüzüyor hiçbirşeyi yok gibi fakat dün akşamdan beri kanlanma var hatta birisi dahada büyüdü kanlanma balığımı ayırıp yeni sulu dezenfekte koyacağım ve sarımsaklı yem vereceğim zararı olurmu?

Ablam dün arkadaşına mesaj atmış böyle böyle diye bol motor aç ve dezenfekte koy demiş düzelmesse ölcektir o balık demiş. Balğım ölücekmi yardım daha ölmedi ama arttı kanlanma.


EDİT: Demin balığın suyunu komple değiştirdim taşları suda kaynattım sabunla yıkadım akvrayumu suyu koydum ve bolca metilen mavisi koydum(1 şişe değil merak etmeyin :D) suya koydum ikisini birden çünkü diğerinin garip hareketi vardı aniden kafasını sağa sola salladı tıksırırmış gibi ondada vardır diye koydum. Yem günlük yarım öğünlerini yediler. Asıl hasta kanlanması olan balığın hareketleri normal sadece elimi uzatınca geç geliyo.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReinhardÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]12210,2[/B]
Kayıt: 23/05/2011
İl: Ankara
Mesaj: 546
ReinhardÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2013 22:49
Arkadaşım aynı sorunu bende yaşamıştım tedavi edemedim. 2 hafta sonra kanlanma daha fazlalaştı ve hareketsizleşip ölmüştü. Benim yaptığım tedavide metilen mavisi kullandım tuz kullandım ayrıca vitamin attım fakat hiç bir çare olmadı.  Belki başka bir çözümü vardır ben cevap alamamıştım. Fakat yaptığım tedavide kısa bir sürede olsa iyileşme sağlamıştım tam düzeldi derken tekrar ve daha ağır bir şekilde ortaya çıktı tedavi edemedim. Sana tavsiyem diğer balıklardan ayır başka bir tanka koy çünkü bana bulaşıcı gibi geliyor. Metilen mavisinide ana tankında asla kullanma olan yararlı bakterileride öldürmüş oluyorsun çünkü balığı ayırman çok önemli.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kısmen34Çevrim Dışı

Kayıt: 21/07/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 56
kısmen34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2013 14:58
Reinhard kardeş bugün baktım düzeliyor azaldı kanlanma ertesi güne kadar yok olabilir fakat yeniden mi gelecek 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir