Japonlarımdaki problem


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2007 23:56
Arkadaşlar
 
Japonlarımda bir problem var ama ne olduğunu tam olarak anlayamadım. Balıklar gün boyu yüzgeçleri hep kısık şekildeler. Birbirlerinin kuyruklarına ara sıra saldırmalarından ve kafalarında oluşan beyazımsı lekeler dışında bir problem yok. Kafalarındaki bu beyaz lekelerde yer değiştiriyor. Bu lekeler sivilce şeklinde değil daha çok lekenin olduğu yerde sanki balığın mukoza tabakası üzerinde başka bir tabaka var gibi. Arasıra kafa kısımlarını kuma sürtüyorlar. ( Yada solungaçlarını kaşıyorlar.) Yem yemeleri gayet iyi. Düzenli su değişimini prosedüre göre yapıyorum. Şu ana kadar bir kayıp vermedim ama kayıp olmasından korkuyorum.Akvaryumda biyolojik iç filtre ,karbonlu dış filtre var ve yaklaşık 10 saat aydınlatma yanıyor. Akvaryumda bitki yok. Resim koyma şansım şu an için maalesef yok.
Ben mantar yada solungaç paraziti diye düşünüyorum ama tam olarakta bilemiyorum.
Yardımcı olurmusunuz.
 
Slmlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafa_emreÇevrim Dışı

Kayıt: 11/10/2007
İl: Balikesir
Mesaj: 208
mustafa_emreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2007 07:38
Anlattıklarınızdan parazit olduğu açık bir şekilde anlaşılıyor. Bu konuda tecribeli olan koi keeper ile temasa geçerseniz size yardımcı olacaktır. Ayrıca forumda da bir çok bilgi var, arayarak ulaşabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZıMBıRTıÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 89
ZıMBıRTıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2007 21:10
Merhabalar Değerli forum üyeleri ben forumda yeniyim ancak akvaryumda pek yeni sayılmam çocukluğumda bir kaç sene lapistes baktıktan sonra akvaryumumu dedemlere vermiştik 4 senedir kocaeli üniversitesinde okuyorum buradaki evimde 2 senedir 45 cm bi akvaryumum bir atman iç filtrem ısıtıcım ve 4 maşallah akvaryumumu ilk aldığım günden beri baktığım 4 japonum var. soruma gelince benim japonlarım dışında akvaryuma ne zaman balık alsam ölüyor japonlarım çok güzel ama ben aslan baş ve bebek yüzleride çok beğeniyorum ama 1 yıl içerisinde farklı zamanlarda aldığım 2 aslanbaş ve 2 bebek yüz 3 er günde öldü sonuncusunu bugün kaybettim bu beni çok üzüyor onları atamıyor oturdupğum sitenin bahçesine gömüyorum acaba bu neden oluyor? 2. bi şey 6 ay evvel balıklarımda beyaz benek çıkmıştı farklı ilaçlara 20 ytl para ödedim1 ay boyunca kullandım ilacın  etki süresi 5 gün sonunda 32,5 ltlik akvaryumumun her seferinde suyunu değiştirdim geçmedi en sonunda elimle tuz bastığım an hepsi döküldü işte bu benim ölen balıklarda gelir gelmez kafalarında çok küçük ve az beyaz noktalar oluşuyo o yüzden son aslan başımı aldığımda bi çay kaşığı tuz koymuştum 32,5 ltde zarar vermiş olabilirmi akvaryumumu her ay temizlediğimde 10 ltlik şişelerde dinlendirdiğim ve klorasını koyduğum suyu dolduruorum taşları sabunsuz fırçalıyorum  taşlarımı defalerca kaynar suda karıştırıorum  bu balıkların 3 günden fazla yaşamama nedeni ne olabilir?
gelir gelmez baya bi konuştum ama bilginize sığınıyorum ayrıca forumada daha hakim değilim ilgimi çeken bi kaç forum 1 ay önce 4 ay önce en son yazılmış o yüzden onlara bakan olurmu olmazmı bilmiyorum bu biraz daha günceldi bureya yazdım  yardımcı olursanız sevinirim
ilginize teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafa_emreÇevrim Dışı

Kayıt: 11/10/2007
İl: Balikesir
Mesaj: 208
mustafa_emreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2007 06:47
Aslında ayrı bir konu açmış olsaydınız daha iyi olurdu. Cevaplar bu konuyu açan arkadaşınki ile karışabilir. Neyse... Şimdi gelelim sizin meselenize. İlk olarak 32,5 litre için mevcut balıklarınız bile çok; ama madem 2 senedir sorunsuz bakıyorsunuz devam edin. Ancak yeni balık ekleme fikrinden de vaz geçin. İkinci olarak ayda bir su değişimi çok az, bunu haftada bir suyun 4'te biri olarak değiştirin, ayrıca suyu da şişede değil de kovada ya da geniş ağızlı bir bidonda dinlendirin. Ben şeffat 20 litrelik bir turşu bidonu kullanıyorum mesela. Dinlenmiş su demek beklemiş su demek değil, havalandırılmış, kloru uçurulmuş su demektir. Bu işlemi bir gün dahi yapsanız yeterli, içine bir hava taşı koyun ve öylece havalandırın, böylece çok daha kaliteli bir suyunuz olacak. 3. olarak, beyaz benek hususuna değinmek gerekirse, bunun en tetikleyici sebebi ani sıcaklık değişiklikleridir. Balıklarınızı ilk aldığınızda birden akvaryumunuza bırakıyorsanız eğer, oranda gibi hassas türler daha çabuk beyaz benek olacaklardır. Bu konuda sazansıgiller forumundaki sabit konulardan geniş bilgi edinebilirsiniz, yani balık nasıl akvaryuma konur vs... Tuz tedavisi ise en son tercih olmalı, ayarını kaçırırsanız faydadan çok zarar getirecektir. Beyaz benek için Contra'nın ilacını tavsiye ederim, hem ucuz ve her yerde bulunur, hem de çok etkili. Taşları da defalarca kaynatmanıza gerek yok, bol kaya tuzlu suyun içinde bir gün bekletin yeter. Çok fazla kaynatırsanız taşların kimyasını bozabilir, normalde yapmayacakları salınımı yapabilirler, benim bir kez başıma gelmişti. Aklıma gelenler bunlar. Umarım faydam olmuştur. Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koi-keeperÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/03/2007
İl: Bursa
Mesaj: 1494
Koi-keeperÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2007 21:27
Sizinde dediğiniz gibi balıklarınızda özellikle mantar ve parazit olması büyük olasılıkla doğru teşhistir. Bu tür vakalarda balıklar kuma sürtünür , yüzgeçleri titretir.
 
Ancak bende soru işareti oluşturan bir yorum yapmışsınız. (Bu lekeler sivilce şeklinde değil daha çok lekenin olduğu yerde sanki balığın mukoza tabakası üzerinde başka bir tabaka var gibi)
 
Eğer bu zaman zarfında yeni balık aldıysanız kene olabilir diye düşünüyorum. İnşallah değildir.
 
Yapmanız gerekenler sizin bildikleriniz suyu,filtresi temiz tutulup ilaç tedavisi uygulanabilir. Ancak aşırı derece durumları kötü değilse hemen ilaç kullanılmayabilir. Tabiki durumlarını en iyi siz gözlemleyebilirsiz.
 
Saygılar...
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2007 22:01
Arkadaşlar önerileriniz için teşekkürler. Şimdilik balıkların durumu çok kötü olmadığı için ilaç kullanmadım. ( Ama gerek olursa permasol dahil bütün hepsi var. ) Sadece sıcaklığı 22 den 25'dereceye çıkardım. Gözlemim devam ediyor. Gelişmeleri buraya yazacağım.
 
Selamlar 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir