japonlar suyu sarartmasa!


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2010 00:09
Sayın arkdaşlar sorun çözüldü. Yukarıda yazdığımda üzre devam edeyim.iç filtre elyaflarını  4-5 günde bir değiştirmeyi tercih ediyorum. dış filtrede ek olarak (tetra tecex700 kullanıyorum) iç malzemelerinin değiştirip eheim sermik boncukları ve yeşil fibresinden ekledim. karbon konusunda şunu söylemek isterim hiçbiri birbirine benzemiyor arkdaşlar kullandığım ve gördüğüm kadarıyla bu böyle. seachem kullanıyorum ve birkaç ay dayanacağı yazıyor üzerinde şu an memnunum. hatta şu saat itibarile yandan bakıldığında maaşallah su cam gibi.

Elyaf dediğiniz ne ki.. renk değiştirecek elbette ki suyun renk değiştirmesin değil  mi?!.. su değişim sıklığım 7 ila 10 günde bir 20 ila 30 litre değişiyor. bazen iki kova bazen üç o gün ki duruma göre.

Zaten japon balıklarının suyu çok kirlettiği bir gerçek forumlarda yazılarda ve akvaryum tanıtımlarında japon balığı akvaryumu olan pekçok kişinin dış filtreye yardımcı iç filtre kullandığı ve önerdiği de bilinmekte..

Sadece uzun sürede seçerek biriktirdiğim balıklarımı akvaryumcuya vermeden yaşatmanın yolunu araştırmaya çalıştım. Elimden gelenin en iyisini yapıyorum akvaryumlarım için ve  ayrıca amatör yeni başlamış bir kullanıcı değilim!! belki de bu yüzden en az 4-5 aydır japon balığı kaybım olmadı!..

Yardımlarını esirgemeyen pozitif eleştiren herkese çok teşekkür ederim. Herkese sağlıklı balıklar.. Hoşçakalın..
cihantangor2010-08-06 00:15:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2010 11:08
Bugün itibariyle son mesajı yazalı 24 gün olmuş ve su yandan bakıldığında cam gibi.

Mesaj yazan ilgilenen herkese tekrar teşekkürler. sağlıklı balıklar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir