Japonlar İçin Çeşitli Doğal Yiyecekler Nelerdir?


omarrÇevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2006
İl: Izmir
Mesaj: 320
omarrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2008 21:14
Merhaba arkadaşlar,

Japon balıklarım için sera goldy royal ve sera pul yem kullanıyorum. Haftada 1 yada bazen 2 kez haşlanmış ıspanak veriyorum ve severek tüketiyorlar. Ancak bunun dışında herhangi bir şey vermiyorum neler verebilirim acaba?

Örneğin bir kez marul haşlayıp verdim sevdiler ama ikincisinde yemediler. Salatalığa ağızlarına bile sürmediler. Haşlanmış bezelyeyi de yiyorlar ama çok sevdiklerini söyleyemem. Doğal yem çeşitleri olarak japonlarıma ne verebilirim? Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HeroesÇevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 67
HeroesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2008 03:15
Bende bezelye,ıspanak ve marul verdim.Ancak hiçbirini haşlamadım ve güzelce tüketiler.Açıkcası haşlamaya gerek olduğunu sanmıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

omarrÇevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2006
İl: Izmir
Mesaj: 320
omarrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2008 11:09
Hem sterilizasyon amacıyla hem de hazmı kolaylaştırmak amacıyla haşlayıp sonra da ezerek veriyorum. Ama ıspanak dışında birşey sevdiremedim. Başka kullanılan bu tarz bitkisel (yahut hayvansal da olabilir) besinler var mı acaba?
Teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koi-keeperÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/03/2007
İl: Bursa
Mesaj: 1494
Koi-keeperÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2008 23:22

Tüm japon balıkları her yemi severek tüketecektir ancak bazıları marul ve ıspanağı pek sevmiyorlar ama bezelyeyi severek tüketiyorlar.

Bunun yanında canlı yem veya konserve,dondurulmuş canlı yemler verilebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sevko31Çevrim Dışı

Kayıt: 09/08/2006
İl: Antalya
Mesaj: 1099
sevko31Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2008 22:58
   Kırmızı salçalık birberi severek yiyor benimkiler.Küçük küçük doğrayın. (Fakat dikkat edin acı olmasın.)Tatlı kırmızı biber renk kalitesinide etkiliyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

varoluscu26Çevrim Dışı

Kayıt: 19/09/2007
İl: Eskisehir
Mesaj: 34
varoluscu26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2008 23:46
Haşlanarak verilen hemen hemen bütün yiyecekleri tüketebilirler ancak bunun zamanlamasının doğru yapılması gerektiğini düşünüyorum. Haftada 1 yada 2 öğünün zararı olmayacağı kanısındayım sera goldy ve goldy royal, goldy color en doğru tercihler olacaktır.
Sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir