Japon Balığımda Kuyruk Erimesi ve Kuyrukta Kanlanma


JenovaÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1
JenovaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2012 21:56
Arkadaşlar 50ltlik akvaryumumda iki japon iki çöpçü bir vatoz bakıyorum. İki japonda da aldığım günden beri üst yüzgeçlerinde kuyruk erimesi veya çürümesi var(bu ikisi farklı şeyler mi bilmiyorum). Bir tanesinin kuyruğundaki erime aldığım günden beri (yaklaşık bir ay) hiç iyileşme göstermedi olduğu gibi duruyor, diğerininki biraz iyileşti ama bu sefer onun da kuyruğunda kırmızı damarlar oluşmaya başladı. General bio tonic diye bi ilaç kullanmıştım. Suyu yemyeşil yaptı bi hafta öyle kaldı su daha sonra tamamen suyunu değiştirdim. Ama çok uğraşmama rağmen iyi temizleyememişim demek ki bir haftadır su tam saydam rengini almadı, sarıya kaçan bi rengi var, akvaryumda da kullandığım ilacın kokusu var, sanırım suyun rengi de ilaçtan kalanlar yuzunden bu renkte. Bu ilacı kullanıp suyu değiştirdikten sonra işte bir japonumun kuyruğunda kırmızı damarlar oluşmaya başladı ve çok sık bi şekilde var bu damarlar. Kaya tuzu kullandım ayrıca yem olarak açık satılan kuyruk yemı ve dip yemi kullanıyorum son bir haftadır da Sera O-nip kullanıyorum. Akvaryumcuların yurtdışından ilaç getirme konusunda sıkıntıları varmış bu aralar o yüzden bio tonic dediğim ilacı kullanmıştım zaten. Neyse arkadaşlar vaziyet bu, ne yapmam gerekiyor?
 
Kuyruğunda kanlanma olan balığımın fotosu, kuyruğu görebilmeniz açısından böyle çektim fotoyu
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cem35Çevrim Dışı

Kayıt: 21/04/2012
İl: Izmir
Mesaj: 164
Cem35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2012 10:18
Merhabalar. Öncelikle gecmis olsun. Ben kuyruk erimesine karsin jbll ektol fluid kullanmistim sizede tavsiye edebilirim etkili bir urun. 100 litreye 25ml olcude. Dikat edilmesi gereken konu filtreleme ilac kullanirken filtrenizi varsa co2setinizi cikartmanizi tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MblackÇevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2012
İl: Izmir
Mesaj: 113
MblackÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2012 22:00
Kuyruk erimesi için bence en doğal ve ilk denenmesi gereken şey tuz banyosudur. Akvaryumdan aldığınız bir kap suyun içine kaya tuzunu eritip hazırladığınız karışımda japon balığınızı 2-3 dakika bekletebilirsiniz. Balığınız baygınlık geçirecektir, korkmayın akvaryuma geri koyduğunuzda düzelir. Kuyruk erimesine neden olan bakteriler tuzlu suda yaşayamadığı için bu hastalığı bu şekilde tedavi edebilirsiniz. Bu banyoları en az 5-6 defa gün aşırı tekrarlamalısınız. Ancak kaya tuzu miktarını iyi ayarlamalısınız. Bunu forumdan araştırabilirsiniz. Eğer ilaç kullanmak istiyorsanız kesinlikle akvaryuma ilaç dökmeyin. Zararlı bakteriler ile beraber biyolojik döngüyü sağlayan yararlı bakteriler de ölecektir. İlaç tedavisini mutlaka karantina tankında uygulayın derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

m1k2n3s4Çevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2011
Mesaj: 461
m1k2n3s4Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2012 18:52
Kuyrukta kanlanma sorunu varsa balık oksijensiz kalmış olabilir, bir de temiz olmayan su, bunu tetikler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Batu-han____Çevrim Dışı

Kayıt: 23/07/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 941
Batu-han____Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2012 20:22
Benim akvaryumumdaki su temiz ve aşırı oksijen var kanlanma yok mantar var kuyruk erimesi yok oldu bana yardım edin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir