Japon Balığım Yem Kusuyor


Bn.spÇevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2017
İl: Ankara
Mesaj: 3
Bn.spÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2017 19:40
2 tane japon besliyorum yaklaşık 3 aydır. 10 günde bir akvaryumu komple temizliyorum 2-3 günde bir de üstten su ekliyorum. Ve 3 aydır da aynı yemden veriyorum (turuncu küçük olanlardan sabah 3 akşam 3) ama balıklarımın bir tanesi 3 gündür doğru düzgün yemiyor yediğini geri çıkarıyor nerdeyse 3 gündür hiç yemedi desem yeridir. Çok aç belli attığım yemi hemen ağzına alıyor ama geri tükürüyor. Acaba büyük mü atıyorum diye küçücükde attım yine çıkarıyor. Bugün tam attıklarımı yedi diye seviniyordum 3ünü birden yeniden çıkardı Neden olabilir sizce çok korkuyorum [:((][:(]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Sheyda27Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/06/2015
İl: Gaziantep
Mesaj: 8826
Sheyda27Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2017 20:28
Siz hergun ayni yemegi yeseniz bikmaz misiniz?
Bu arada suyun komple degisimi cok hatali.haftada bir hacminize yemleme oraniniza bagli olarak bir degisim yapmalisiniz.ornegin %50gibi.yem cesitliligini de artirin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

wolfsonÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/06/2017
İl: Izmir
Mesaj: 482
wolfsonÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2017 21:23
6 çeşit kaliteli ana yem ile karışım olarak besliyorum canlı yem ve tablet yemlerden bahsetmiyorum bile tek yem olmaz hocam.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmyyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/06/2016
İl: Ankara
Mesaj: 2656
EmyyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2017 21:44
Akvaryum ve bakım şartlarınızı gözden geçirmekte fayda var. Öncelikle hacminiz 40 litrenin altında olmamalı ve suya oksijen kazandıran bir ekipmanınız olmalı (hacme uygun iç filtre veya dış filtre ya da hava motoru). Su değiştirirken asla tamamı değiştirilmez, balıkların sağlıklı yaşaması için ihtiyacı olan faydalı bakteriler ölür ve bütün döngü sıfırlanır. Haftada bir hacmize bağlı olarak en fazla yarı yarıya su değişimi yapmalısınız. Yeni ekleyeceğiniz su çeşme suyu ise 2-3 gün ağzı açık kapta bekletilmiş olmalı ve akvaryum su sıcaklığıyla eşit olmalıdır. Akvaryuma su eklemek, içindeki amonyağı uzaklaştırmaz; belli miktar su almanız ve yenisini eklemeniz şart. Akvaryumda renkli taş kullanıyorsanız zamanla balıkları zehirler, doğal kumdan vazgeçmeyin. Yapay dekor varsa bunları da çıkartın.

Yem konusunda net teşhis koymak yanlış olur. Kullandığınız yem tek tür ise zamanla yemeyi reddedebilirler, bu bir ihtimal fakat japon gibi obur bir tür pek yem seçmez. Yemi ağzına alıp geri tükürüyorsa iç parazit olabilir. Karında içe doğru çöküklük, dışkıda şeffaf yapı veya beyaz ipliksi yapı var mı, gözlemleyin. Yemlerinizi çelitlendirin, pond yem almamaya özen gösterin çünkü kabızlık sorunu yaratan riskli bir yemdir. Arada haşlanmış yumuşak sebzeleri ufak parçalara bölerek yedirin (ıspanak, bezelye gibi). [EDIT]Emyy,2017-12-02 21:46:34[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir