Japon Balığım Ölüyor Lütfen Yardım


muharremceyÇevrim Dışı

Kayıt: 15/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 238
muharremceyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2010 10:25
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:


Akvaryum Kapasitesi (litre):

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Merhabalar değerli forum üyeleri ben aranıza yeni katıldım yaklaşık 10 gündür balık besliyorum sizlere sormak istediğim bende 80 LT'lik bir tank var tankımda 5 adet japon balığı besliyorum japon balıklarımın 1 tanesinde yaklaşık 2 gündür hiç bir haraket yok sanki hayata küsmüş kayaların arkasına yada suyun dibine oturuyor öylece bekliyor yem attığım zaman çıkıp yemleniyor pullarında beyaz noktacıklar var bunun nedeni nedir hastalığamı yakalandı acaba acil yardım bekliyorum.


Arkadaşlar yokmu bi yardım edecek olan balığın resimlerini koyuyorum  özkoçak2010-12-15 11:17:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cüneytxÇevrim Dışı

Kayıt: 11/12/2010
İl: Giresun
Mesaj: 8
cüneytxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2010 11:33
Bu hastalık akvaryum balıklarında hemen, hemen en sık rastlanan balık Hastalıklarındandır. Beyaz benek hastalığına yol açan tek hücreli bir parazittir, bakteri veya mantar değildir. Bu hastalık genel olarak ani su değişimlerinden, akvaryuma dışarıdan gelen balıklardan veya Strese giren balıklardan başlar. Kalabalık akvaryum ortamları veya sudaki kimyasal döngüler de bu hastalığın meydana gelmesine ve hızla yayılmasına neden olabilir.



BELİRTİLERİ:

Balığın gövdesinde ve yüzgeçlerinde toplu iğne başından küçük, gözle görülebilir beyaz lekeler oluşur. Lekeler, balığın gövdesinde şeker kristalleri gibi gözükürler. Her lekenin içerisinde bir parazit yuvalanmıştır. Bu, parazit balığın kanıyla beslenir ve çoğalır. Hastalık tedavisi yapılmadığı taktirde tüm balıklarınızı ölme götürebilir. Hasta balık sık, sık yüzgeçlerini gövdelerine yapıştırırlar ve akvaryumdaki nesnelere sürtünerek kendilerini kaşırlar. Hastalık solungaçlarına ulaştığında ise hastalık çok ilerlemiştir. Balık halsizleşir iştahını kaybeder ve zayıflar.

TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Tuz kullanımı fazla etkili olmasana hastalığın ilerlemesini durdurmak yada önlemek için kullanılır. Hastalığa yakalan balıklarınız için tuz banyosu iyi olacaktır hasta balığınızı 30 g/L tuz ölçüsünde birkaç dakika banyo yaptıra bilirsiniz.

Etkili yöntemlerden biriside su sıcaklığının artısı ve düşüşü ile tedavi mümkündür. Su sıcaklığını kademeli olarak 30-32 °C ya kadar çıkartılabilir. Sıcaklık bu derecede 24 saat kadar sabit tutulur ve bu sıcaklıkta parazitler ölecektir. Daha sonra yine kademeli olarak su sıcaklığı 20 °C ye kadar düşürülür ve 36 ila 48 saat bu sıcaklıkta sabit kalınır. Bu arada akvaryumun dip tortularının bir hortum ile çekilmesinde payda görülecektir. Daha sonra sıcaklığı tekrardan kademeli olarak 30-32 °C ye alınır ve 36 ila 48 saat beklenir. Bu sıcaklık değişimleri iki hafta kadar devam ederse hastalık hemen, hemen ortada kalkacaktır.
Bir diğer tedavi yöntemi ise kimyasal ilaç kullanımı ile olur. Bu konu hakkında bir şeyler yazmamın doğru olacağı sanmıyorum. Çünkü her firmanın ilaçları farklı dozlarda oldukları için kutu üzerinde veya içerisindeki broşürlerde kulanımı açıklanmaktadır.
cüneytx2010-12-15 11:40:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muharremceyÇevrim Dışı

Kayıt: 15/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 238
muharremceyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2010 12:14
Yardımınız için çok teşekürler cüneyt bey söylediklerinizi uygulayacağım tuzu atarken ne kadar atmam gerekir acaba 80 lt tanka bi çay kaşığı tuz yeterlimidir
muharremcey2010-12-15 12:16:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tryagain35Çevrim Dışı

Kayıt: 22/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 107
tryagain35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2010 12:28

Kaya tuzu suya atabilirsiniz japon akvaryumunda. 80 litre suya bir çorba kaşığı kaya tuzu atabilirsiniz. Kaya tuzu sudaki zararlı maddeleri öldürüyor. Sofra tuzu kullanmayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir