Japon Balığı Uzun Süreli Kovalama


Ali Selim KadanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/11/2023
İl: Adana
Mesaj: 80
Ali Selim KadanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Saat 8 Dakika önce
Herkese merhabalar keyifli hobiler. Arkadaşlar sizlere bir balığımın solungaçlarında neden beyaz benekler olduğunu sormuştum sizlerde bana üreme döneminde demiştiniz sanırım dediğiniz doğru. Ben emin olmak için sorayım dedim arkadaşlar iki turunculu olan balığım uzun bir süre beyaz altınbaşı kovalayıp onu yoruyorlar. Bu üreme için mi yoksa başka bir şey mi bilmiyorum. Şu aşamada yapacaklarımı söylerseniz çok sevinirim.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241229/191120241852061.jpg[/IMG]

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dexter85321Çevrimiçi

Kayıt: 09/09/2024
İl: Konya
Mesaj: 176
Dexter85321Çevrimiçi
Gönderim Zamanı: 2 Saat 53 Dakika önce
Üreme yıldızları çıktığına göre kovalamalar bildiğiniz gibi normal bir durum, üreme döneminde erkekler dişi balığı kovalayıp sürtünürler böylece dişiyi yumurta dökmeye teşvik ederler, dişi japon balığının döktüğü yumurtaların üstüne erkekler sperm döker ve yumurtalar döllenir, Japon balıkları yumurtalarını yiyebildikleri için üreticiler genelde ayrı bir kapta balıkları sağarak yumurtaları büyütürler.

Kısaca üretime değinirsem önce bir kaba dişiyi alıp elinizle sağım yapıyorsunuz çıkan yumurtaların üstüne erkek japonu sağıyorsunuz, yumurta ve sperm dolu kabınız hazır olduktan sonra yumurta sarısı, artemia, hava taşı, uygun kaplar ve ilerleyen zamanlarda pipo filtreli yavrulara özel akvaryum ortamı vs. gerekiyor. Benim bildiklerim bunlar, direkt ana akvaryuma file, lepistes otu, vileda fırçası tarzı dişilerin yumurtlamasına uygun bir nesne koyarak sağım yapmadan doğal yolla döllenmiş yumurta elde edenlerde var.

Daha önce deneyimlemediğim için şu aşamada ne yapmanız gerektiği konusunda pek yardımcı olamıyorum, Üreme döneminde dişiler ayda 2 3 kez olmak üzere iki ay boyunca yumurta bırakıyormuş. sizin balıklarınız küçük duruyor ayrıca normalde ilk bahar yaz gibi yumurtlarlar ama ev ortamında ısı değişince kışın bu döneme girmişler belki hiç yumurtalayacaktır yine de akvaryuma dişinin yumurtalarını dökebileceği bir parça ekleyip gözlem yapabilirsiniz.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir