Japon Balığı Sürekli Dipte Yatma


takmakafayaÇevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2022
İl: Denizli
Mesaj: 80
takmakafayaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2024 23:58
Japon balıklarım yaklaşık 3-4 ay boyunca devamlı olarak dipte yatıyorlardı. Ben akvaryuma yaklaştıkça hareketlenip yüzeye geliyorlardı . iştahlarında herhangı bir sorun yoktu hatta akvaryumdaki bitkileri bile tüketmişlerdi . bu hareketsizlik ve dipte yatma için ilk başta 1 Hafta metilenle tuzlu su tedavisi uyguladım ama hiç bir şey değişmedi . farklı hastalık tedeavilerinde etkili sonuç alamayınca durumun hastalık olmadığı kanağatına vardım . geriye üç seçenek kalıyordu :
-stress
-balıklar sıkılıp akvaryumda yapacak bir şey bulamyınca gidip dipte yatıyor
-aşırı kilo ve karaciğer yağlanması
balıklar(iki adet japon balığım var) sıkılıyor diye onları 40 litre akvaryumdan 80 litrelik akvaryuma geçiridim . ama yinede dipte yatmaya devam ettiler.
akvaryuma kayalar ve bolca bitki ekleyerek stress ve sıkıntılarını gidermeyi denedim . bitkileri az da olsa yemey çalışıyorlardı ama en sonunda yine dipte yatıyorlardı .
en sonunda karaciğer yağlanması için onları diyete başlattım . normalde günde 2 öğun besliyordum bunu 1'e düşürüdüm.protein ağırlıklı yemler yerine bitkisel ağırlıklı yemlere geçirdim . bu arada balıklarda yüzgeç erimesi gibi herhangi bir hastlık belirtisi yoktu .olabildiğince haşlanmış bezelye ve artemia ile besledim . şu an yaklaşık bu diyeti yapmaya başlayalı 6 ay oldu . balıklar son 1 aydır artık sadece uyumak için dipte yatıyorlar . sürekli akvaryum içinde hareket halindeler . ve devamlı olarak aç oldukları için akvaryuma yaklaştıkça yuzeye koşuyorlar .balıklar bu diyet dönemi boyunca gözlemlediğim kadarıyla hiç zayıflamdılar . renkleri kaybolup beyaza döndü ama buda sorun değil. balığın birinde kuyrukta kılcallanam var ama bu sorun onda 1 yıldan fazladır devam ediyor . bunu tedavi edemedim . akvaryuma ek olarak 2 tane marimo ekledim balıklar onunla oynamyı seviyor . şimdi ise norlamde vereceğim besini 3 böldüm günde 3 defe az az besliyorum . tedaviden önce balıkları uyutmayı düşünüyorudum çünkü sürekli dipte yatmaları beni üzüyordu ve onların acı çektiğini düşünüyordum .şimdi ise çok mutlular yakın zamanda onlara bir arkadaş almayı planlıyorum. demek istedğim bazı sorunlar ilaçla değil uygun beslenme ve zamanla çözüle bilir . akışına bırakın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir