Japon Balığı Hakkındaki Bazı Deneyimlerim


PaleatusÇevrim Dışı

Kayıt: 10/07/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 26
PaleatusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2017 17:40

[IMG]https://i.hizliresim.com/3qpdZM.jpg[/IMG]
Küçükken akvaryum hobisine başladım ve canlı doğuran dahil bir çok türü denedim ama Japon Balığı hariç hiçbir türü tam olarak benimseyemedim. Çok kötü deneyimlerimde oldu çok iyi deneyimlerimde, bazılarını burada paylaşacağım umarım faydalı olur.

1- Japon Balığının yanında en uyumlu baktığım türler bronz çöpçü ve komando çöpçü oldu ama dikkat edilmesi gereken bir husus var Japonları akvaryumun sağ tarafında beslerken çöpçülere de sol tarafta yem vermek gerekiyor yoksa açlıktan ölebilirler.

2- Hastalık konusunda olsun, su şartları konusunda olsun şaşırtıcı bir şekilde en sağlamı Teleskop Japon Balığım çıktı.

3-Pengasus Köpek Balığı ile Japon Balıkları beraber bakılabilir mi sorusu tartışılır ama benim görüşüm bakılmaması konusunda.

4-Gün içersin de bir defada atacağımız yemi ikiye bölüp sabah ve akşam olmak üzere iki defa atmak Japon Balıkları kabızdan koruyor.

5-Tül Kuyruk gibi türlerde su kalitesine dikkat etmeniz gerekir yoksa sıkıntılarla karşılaşabilirsiniz.

6-Kendim deneyip gözlemlediğime göre Japon Balıklarında kaya tuzu çok iyi iş görüyor.(Detayları daha tecrübeli arkadaşlara sorabilirsiniz)

7-Çift kuyruk Japon Balıkları akvaryumlarında kesinlikle çok güçlü filtreler kullanılmamalı aksi halde balıklarda ciddi şekilde stres meydana çıkar.

8-Yem ayırt etmemeleri iyi yem hak etmedikleri anlamına gelmez iyi yemlerle renkleri daha canlı olabiliyor.

9-Akvaryumun tabanında beyaz silis kum ve ışıklandırmada beyaz olduğu zaman 1-2 haftaya balıkların renkleri daha canlı ve harika oluyor.

10-Japon Balıklarında dip çekimine çok dikkat edilmeli nedeni ise dışkıları özellikle canlı doğuranlar gibi ufak olmadığından akvaryumun ücra köşelerinde diplere çöküp akvaryumun dengesini bozabiliyor.

11-Normal şartlarda Japon Balığına düşen litre bazında hesap 10-15 litreye bir balık ama balığın daha boylanması ve canlı gözükmesi için bu 20 litreye çıkarılırsa daha iyi sonuçlar alınıyor.

12-İri ve sert yapraklı bitkiler kullanıldığında Japon Balıklarının keyfi yerine geliyor.

13-(Uyarı) Oranda ve Ranchu gibi hantal Japon Balıkları besliyorsanız kesinlikle akvaryuma Vatoz ve Salyangoz tavsiye etmem bazı durumlarda balıkların üstüne yapışabiliyorlar.

Not: Gözden kaçırdığım veya yanlış olduğunu düşündüğünüz her yeri belirtebilirsiniz.

[EDIT]Paleatus,2017-07-11 17:41:22[/EDIT]

Beğenenler: [T]186475,Emyy[/T][T]196575,Elbosaty[/T][T]150178,Cnbrk10[/T][T]194558,GoLGeHaN[/T][T]111433,cnk52[/T][T]13126,Cem Öcal[/T]
Teşekkür Edenler: [T]196575,Elbosaty[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir