Japon baligi diyeti ve yararlı besinler.


ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2012 00:57

Japon balıkları doğal omnivorlardir, cesitlendirilmis yemleme balıkları sağlıklı tutmak icin önemli bir faktördür.


Vahşi ortamda Japonlar alg, bitki, bitki kökleri, kurtlar, böcekler larvalar, kurba iribaslari, küçük balıklar, ve salyangozlar ile beslenir. Ağzına sigan herşeyin tadına bakar ve uygunsa yer.

Vahşi atalarina gorunus olarak benzememelerine ragmen, akvaryum ve havuzlardaki Japon balıkları vahşi ataları ile tam olarak aynı sindirim sistemine sahip ve aynı diyete ihtiyac dyarlar. Bu ihtiyacı günde iki kere pul yem ile beslemekle karsilayamazsiniz.

Öğün zamanı.
En iyi besleme yolu vahşi atalarının ortamını taklit etmeye calismaktir.
Sizinde bildiginiz gibi sürekli otlarlar, büyük bir öğünden ziyade küçük parça parça öğünler daha cok ise yarar. Günde bir iki defa vereceğiniz yemin büyük bölümü sistemden sindirilmeden atılır. Onların yediklerini tutacak ve parçalayacak bir mideleri yoktur, besinler sistemde sürekli ilerler.
Pul, palet ve tablet yemler.
Bu çeşit yemler diyetlerinde temel yem olarak kullanilmalidir fakat hiç bir zaman bu yemlerin tam yarar sağladiği düşünülmemeli ve tek bu yemlerle tum ihtiyaclarının karsilanamayacagi anlaşılmalıdır. Bu tur yemlerin en iyisi, lif, vitamin ve mineral dahasi bir miktar kaliteli protein saglayabilir fakat bu yemler cesitlendirimis bir diyet saglamaz. Ayrıca unutmayin ki bu tür yemler iyi balık proteini yerine, Mısır nişastası ve ucuz bitki proteini ile sisirilmis olurlar. Diger bir noktada bu yemler suda şişerler, eger balığın icinde şişerlerse kabizlik oluşur.

Dondurulmuş ve kurutulmus canlı yemler.
Bu tip yemler oldukca iyi besin degerlerine sahiptir ve oldukca cesit icerir. Protein orani yuksek ve her cesit amino asit tasirlar ki bu besinler japon baliklarinin saglikli olmalari ve hucre gelisimi icin gereklidir. Kurutulmus yemlerde palet yemler gibi onceden islatilarak verilmelidir çünkü yine suda şişme eğilimi vardır.
Canlı yem.
Su piresi, tatli su karidesi, sivri sinek larvası gibi yemler japonlar icin oldukça besleyicidir fakat hem hastalık riski taşırlar hemde diger çeşit yemleri yedirmek zorlasir. Hem kültür olarak yetiştirilen canlı yemler tercih edilmeli hemde üreme ve büyüme dönemleri dısında günlük kullanılmamalı.

Sebze meyveler.
Ayrı bir bitkili tankınız varsa budamadan artan bazı bitkiler kullanılabilir. Ayrıca cok çeşitli meyve ve sebzeleri severek yerler.
Havuc gibi sert bitkiler kaynatilmali yada iyice ezilmeli.
Portakalın içindeki dilinlimlerinde kabuğu soyulduktan sonra küçük parçalar halinde verilebilir. Bezelye ve üzüm soyulduktan sonra, daha yumuşak olan marul ve elma gibi ürünler iyice dograndiktan sonra verilebilir. Dut ve böğürtlen gibi cok yumusak meyveler tam olarak atilabilir.
Meyve ve sebzeler küçük ödül veya kıyak gibi görülmeli ve arasira verilmelidir.
Alintidir.
http://www.happy-goldfish.com/blog/goldfish-diet-and-nutrition/

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2012 11:45
Bilgiler için teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir