Japon Balığı Beyaz Taşları Ayırıyor


YasinmevlanaÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2023
İl: Sinop
Mesaj: 1
YasinmevlanaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2023 22:57
Arkadaşlar burada şuan yeniyim akvaryumumuzda 5 adet japon balığı var tam olarak cinslerini bilmiyorum siyah gözü pörtlek olanın tek gözü yok ve sürekli üste çıkıp köpükler yapıyor hava motoru var yemleme sabah akşam ve 4 adet atiyorum akvaryumda sadece dekor olarak taşlar ve gerçek ağaçtan süs var eşimin arkadaşı öyle vermiş bizde kullandık birde hangi balık bilmiyorum bugün dikkatimi çekti beyaz taşlar hep bir tarafta duruyo ve normalden birazdaha aşağıda sanki yuva yapar gibi değişik birşey olmuş yani bir tanede gördüğüm kadarıyla hamile turuncu balık var diğerlerine göre karnı daha büyük iki tanesinin karnı uzun netten baktım erkek diyor ama.bilemedim.bilgi istiyorum çok soru sordum[:O]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ShowaSanshokuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/01/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 869
ShowaSanshokuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2023 02:02
Merhaba.
Goldfish köpük yapmaz. Oksijen eksikliğinden veya su kalitesi bozukluğundan yüzeyden hava almaya çalışabilir.
Goldfish yuva da yapmaz. Bölgecilik yapmaz, kovuk, saçak altı, kaya altı aramaz; testiye, bitkiye vs yumurta dizmez.
Goldfish hamile de kalmaz (hiçbir balık kalmaz, memeliler kalır). Lepistes, kılıçkuyruk vs gibi ovovivipar yani yumurtası karnında açıldıktan sonra yavruyu çıkararak doğuruyormuş görüntüsü vermez. Direk saçarak yumurta döker, erkek bundan sonra dökülen yumurtayı döller.
Cinsiyet ayrımı dediğiniz şekilde sağlıklı yapılamaz. Bir comet dişisi son derece ince uzun olabilecekken, bir yuvarlak hatlı bir çok ırkın erkeği top gibi olabilir.

Çok soru sordum demişsiniz ama yazıda hiç soru yok. Sadece gözlem paylaşmışsınız. Bu güzel bir şey. Foto da olmadığı için sorun var mı, varsa nedir tahmin yürütemiyoruz.

Bu sebeple size bu beş goldfishi en iyi nasıl bakarsınız, nacizane ondan bahsedelim:

1. Goldfish bakımı ile ilgili tankı kurmadan önce forumda örnek konuları okuyun, kendi araştırmanızı yapın, varsa sorularınızı sorun.
2. Balık başına kırk litre olacak şekilde tank edinin. Mevcut tankınız bu şekilde değilse ya elinizden balık çıkarın, ya tür değişikliğine gidin veya tankı büyütün.
3. Tankın dibini örtecek kadar dere çakılı alın 6 - 7 defa deterjansız su ile yıkayıp temizleyip tankın dibine serin.
4. Tanka hacmin saatte üç katını çevirebilecek (100 litreyse saatte 300 litre) nitelikte biyolojik ve mekanik medya alabilecek bir filtre edinin.
5. Tankın hacmi yeterli ise (en az 200 - 250 litre), ev içinde su ısısı ani değişmez. Bu sebepe goldfish tankında ısıtıcıya ihtiyaç olmaz.
6. Tankı su ile doldurun. Çeşme suyu doldurduysanız iki gün bekleyin ve filtreyi KOYMAYIN.
7. İki gün sonra filtreyi koyup çalıştırın.
8. Tanka hazır bakteri kültürü ekleyin.
9. Dört gün de öyle çalıştıktan sonra balıklarınızı ekleyin.
10. Balıklarınızı en az 3 - 4 çeşit kaliteli yemle (hikari, dai nichi, ocean's nutrition, jbl, sera, tetra) az ve öz besleyin. (günde iki defa bir-iki dakikada bitirecekleri şekilde)
11. Tankın suyunu haftada en az bir defa, suyun %40'ını teşkil edecek şekilde dinlenmiş su ile değiştirin, direkt çeşme suyu koymayın.
12. Tankın içine renkli taş, plastik dekor, plastik bitki, sivri ve keskin taş, kaya, kök koymayın. Hatta hiçbir şey koymayın.
13. Goldfishi tek tür bakın. Hatta goldfishin de uyumlu ırklarını birlikte bakın. (oranda + ranchuu veya ryukin + comet + common gibi)
14. Bu kurulumdan sonra tek masrafınız yem, elektrik vs olur.  
Balıklar doğru bakılır, tank doğru su parametrelerinde tutulursa ilaç ve kimyasal masrafı olmaz.

Sağlıklı hobiler...

Beğenenler: [T]214092,Nursun[/T][T]213398,ternapi[/T][T]236162,Maviphyst[/T][T]238503,Ermano[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir