Japon Akvaryumu için uygun kum


ocelenkÇevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 188
ocelenkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2013 14:29
Merhaba,
Bu konuda forumda daha önce konular açıldığını biliyorum ancak benim bu konuyu tekrar sormamım nedeni ise son 10 gün içerisinde 3 balığımı ani ölümlerle kaybetmiş olmamdır. Akvaryum 100 L. Dış filtre var. Isıtıcı var. kaliteli yem kullanıyorum. Balık sayısı 5adet oranda. Üstelik hobiye başlayalı 4 yıl oldu. Yani çok acemi de sayılmam diye düşünüyorum. Bu ani ölümler beni hobiden soğuttu. Hali hazırda akvaryumdaki mevcut kum petshoplarda satılan en iri boy çakıl. Hani şu kaplumbağa akvaryumları ,için tercih edilenlerden. Eskiden yılda bir iki defa balıkları ayrı bir kaba alıp akvaryumu komple detaylıca temizliyor, kumu ise ovalayarak ve kevgirden süze süze saatlerce yıkıyordum. Son iki yıldır bu şekilde detaylı temizlik yapmamaya başladım. Acaba diyorum zamanla bu çakılın tabanına biriken pislik bi şekilde su değerini bozup ve parazitlere ve hastalıklara sebep olabilir mi. Zira dip çekimini ancak kuma sıfır noktasında yapıyorum yani çakılın altını karıştırmıyorum aksi halde su çamur gibi bulanıyor.
Yukarıda ifade ettiğim nedenleri göz önüne alarak tecrübeli dostların tavsiye vermesini rica ederim. Sizce balıkların sağlığı ve temizlik için en uygun kum çeşiti nedir ? (Şu aşamada görsellik benim için ikinci planda)
Herkese sağlıklı hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mamacacaÇevrim Dışı

Kayıt: 27/06/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 255
mamacacaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2013 15:26
Salınım yapmayan, pislik tutmayan 0 numara silis kumu öneririm.Fiyatı da çok uygundur.Japon gibi balıklar kumu eşelemeyi sevdiği için rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir