Japon Akvaryumu Gözlemler Ve Tavsiye İhtiyacı.


BownzÇevrim Dışı

Kayıt: 11/05/2019
İl: Antalya
Mesaj: 5
BownzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2019 01:23
Merhaba;

Yaklaşık 1.5 aydır benimle birlikte olan ortalama 4 cm civarında 3 adet japonum mevcut. Bu arkadaşları fanus eziyetinden kurtardığımı düşünerek bana en yakın pet shoptan 20 litrelik bir akvaryum ve iç filtre alarak evin yolunu tuttum ve taşınma işlemimiz gerçekleşti. Foruma üye olarak tecrübelerinizden yararlanmak üzere açtığım ilk konuda linçe uğradım. Problem aldığım akvaryumun hacmiydi ve hızlıca arkadaşlara 100LT bir akvaryum alarak 3. evlerine taşıdım. Bu süre zarfı içinde balıklarım ve akvaryumun gidişatıyla ilgili çeşitli gözlemlerim oldu. Sırayla yazmak gerekirse;

1-) Düzenli su değişimi yapmama ve yem verme dozunu abartmama rağmen akvaryum bulanıklığını bir türlü çözemedim. Bu durum kullandığım iç filtreyle mi alakalı?

2-) Balıklarımın sağlığında herhangi bir problem yok gibi gözüküyor. Normal yemlemeye ek olarak bezelye ve ıspanak gibi bitkileride haftada 1 gün olmak üzere afiyetle götürüyorlar. İştahları hiç kesilmiyor ancak aralarında en büyük olanı çok ani dikey ve yatay yüzüşler yapıp enteresan hareketler sergiliyor. Benzetmek gerekirse can yakan bir böceğin sizi ısırması gibi bende böyle bir his bırakıyor. Akvaryuma su değişimi yaparken kaya tuzu ilaveside gerçekleştiriyorum. Bu hareketlerin parazit gibi bir rahatsızlık nedeniyle olduğu beni endişelendiriyor. Sizcede böyle bir durum tariflerime dayanarak gerçek olabilir mi?

3-) Kullandığım iç filtrenin gücünü ayarlayabileceğim bir aparat bulamadım. Akvaryuma yatay olarak çalıştırdığımda balıklarla hizalandığında onları savurduğunu görmem nedeniyle enlemesine olarak değiştirdim bu seferde bu 3'lü sürekli motorun yakınlarında dolaşıyor bana bu durumda bir terslik var gibi geliyor sizcede olabilir mi? Filtreyi değiştirmeyi düşünüyorum pipo yada şelale filtre ve ek olarak hava taşı kullanmayı planlıyorum. Sizce tercihi mi hangisinden yana kullanmalıyım pipo/ şelale?

Şimdilik gözlemlerim ve sorularım bunlar şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkür eder iyi bayramlar dilerim.[EDIT]Bownz,2019-06-05 01:25:31[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir