Jack ve Tetrazon


erdil88Çevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 33
erdil88Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2011 20:53
Merhabalar,

Gectigimiz gunlerde 100 litre bir akvaryum kurdum, herseyim tamam guclu bir ic filtre taktım, icine guzel cichlidlerden koymadan once tetrazon atıp su sartlarının yerine geldiginden emin olmak istedim, onceleri ates agız alacaktım ancak almayı dusunduklerim 18 liradan basladıklarından daha once hem daha ucuz hem de biyolojik yuku daha az olacagını dusundugum tetrazonlardan attım guzel bir suru kurabilmek icin 10 adet aldım ve koydum su anda akvaryumda hersey cok guzel gidiyor.

Bugun bir ilan gordum ve ates agız yerine 3-4cm lik jack dempseylerden almaya karar verdim ancak suphelerim var. Tetrazonlarımın en buyugu 3 cm den biraz kısa acaba JDlerimi dove dove oldururler mi? hani buyuk olsa jd ler tam tersi olabilir belki ama jdler kucuk oldugundan korkuyorum.

Kucuk jd almak istiyorum cunku ileride 6-7 yıl sonra heeey hey ben bunun bebekligini bilirim :) diyebilmek istiyorum

Biliyorum 100 litre de jack bakılmaz diyeceksiniz, dıs filtre al diyeceksiniz, boyle baslamam gerekti bu hobiye cunku once aileme bunu yapabilecegimi kanıtlamam gerekiyordu, kanıtladıktan sonra daha buyuk mobilyalı bir akvaryuma gecebilirim ve bunu jd yavru tankı olarak kullanırım diye dusunuyorum, zaten biraz da ondan jdleri kucuk almak istedim. 

Yem olarak canlı yemlerden besleyici bir recete uygulamayı dusunuyorum kucuk olduklarından hızlı bir gelisim gostersinler direncli olsunlar istiyorum.

Birde bu tanka temizlikci gurubundan cok buyuk olmayan bir tur ne koyabilirim, cok kafam karıstı bu konuda herkes baska birsey diyor.

Fikirlerinizi benimle paylasırsanız sevinirim ama lutfen yapıcı olalım 100 litreye jd olmaz diyip cıkmayalım, simdiden tesekkurler :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efedenizÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/09/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1489
efedenizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2011 21:50
1- Jackler tetrazonları yakalayamaz , bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum .
2- tankınızın hacmi düşük , tetrazonlar + jack zaten yüksek bir canlı yükü , ayrıca dip temizliği için balık eklemeyin , jd 3-4 taneden fazla koymayın , 1 yıl sonra tankı büyüteceğinizi umarak bunları yazıyorum .
3- Eğer dış filtreniz yoksa , haftalık %20 su değişimi yapmanızı öneriyorum ,
http://www.otuz.com/product_info.php?cPath=9420_9028_881&products_id=312314 
bu tarz bir köşe filtre kullanarak biyolojik filtresyonu destekleyebilirsiniz. filtre temizliğinide akvaryumdan çektiğiniz su ile yapmalısınız. Herzaman akvaryuma dinlenmiş su koymalısınız , bu şekilde akvaryumunuzdaki bakteri oluşumunu iyi korumalısınız , ancak bu şekilde su koşullarını uygun tutabilirsiniz.
4 - canlı yem yerine kaliteli kuru yem ve kurutulmuş canlı yemleri tercih edin . Balıklarınızın hastalıklara karşı dirençli olmasını ve hızlı büyümesini su kalitesini yüksek tutarak sağlayabilirsiniz ,yem tek başına yetmez.
 
İyi şanslar diliyorum ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir