İsta Co2 16gr Set Ne Kadar Süre Yeter ?


cemrehanÇevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 27
cemrehanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2016 16:52
Merhaba 17 Litrelik akvaryumuma İsta Co2 16Gr set almayı düşünüyorum bana kalırsa fiyatı gayet uygun, 65tl set fiyatı ve yedek 3 lü tüpleri 25tl fakat sorum şu olucak akvaryumum 17 Litre ve glossostigma bakmayı düşünüyordum ancak arkadaşlar bi önceki konumda 17Litre için Glosso ile başlamamam konusunda uyardılar bende Cuba zemin bitkisine yöneldim ve Chrismas Moss ilede ağaç vari tasarım yapmayı düşünüyorum ancak korkum şu.Ben bitki akvaryumumun içine hiç balık koymamayı düşünüyorum en azından 2 ay boyunca ve sadece bitki ile düşündüğümüzde 17lt lik akvaryumu bu İsta Co2 16gr setin 1 tane tüpü kaç gün yeterlidir ? ve bitkilerime ne şekilde uygulamam lazım hava filtrem iç filtre fakat aynı zamanda şelalesi var bunu kullanmalımıyım yoksa dış filtre mi almalıyım burasıda muamma doğrusu ?[:((][:((][:((][:((]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ferhat33Çevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2014
İl: Içel
Mesaj: 909
ferhat33Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2016 15:53
17 litrede Sadece Karides Bakmanı tavsiye ederim oda kiraz karides olur . Şimdi Bitkiye gelecek olursak Glosso iyi bir seçim Zemini 2 kademeli yaparsan Dikimini tek tek yaparsan Çokta güzel yayılır 1 2 cm alta aquaclay kum serin üstünede Hagen kum 4 5 cm tamamdır . Işık olarak 1 adet Phılıps 6500 K ampul ekle masa lambası al maşalı çokta iyi büyütür ek olarak Timer al 3-3-3- şekilden ayarla ışığı . Aradaki Tire işaretlerinde 1 saat kapalı kalmalı sonra geri açılmalı . Gübre olarak Miks Gübre tercih et . Ağaç yapımına gelecek olursak Elinden ne gelirse Bir yati dalı al kır kes parçala delik aç ve ağacı kendin oluştur kafana göre parçalardan . Birde Bitkileri alırken Tankta ilk olarak Reef Flower Rem algea ile önlem amaçlı karantina yap kullan yosun oluşumunu engeller en baştan beri ayda 1 kullan derim . Su değişimlerini üstten haftada 1 yüzde 10 yaparsın Ve Miks genel kullanım gübresini eklersin . Gerisi zamana kalmış dene dene ve dene boş ver kulak asma kimseye [:P] Hayal kırıklığına uğrayarak seviyorsun bitkili işini . Aksine Soğuyanlarda oluyor ama Ben dahi bir ton bitki öldürdüğüm olmuştur . Kolay gelsin . Ek olarak Emers Sistemde büyütüp sonradan Su ekleyerekte tasarım yaparsın bu daha kolay olur . Araştırırsan öğrenirsin .

Co2 ye değinmedim [:)))] Co2 çokta şart değil eklersen daha iyi büyür . Işık dahi gelişime bir faktördür . Mayalı co2 yapımını da araştır . Ama benim tavsiyem yer kaplamayan ufak bir Difizörlü tüplü bir sistem al derim . Yada mayalı ve difizör ile idare edersin bence .

Filtre olarakda 2 3 wattlık bir şelale filtre yeter ver artar . [EDIT]ferhat33,2016-03-12 15:55:54[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir