Ispanak ve Yumurta Sarısı


serk@n_35Çevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2006
İl: Konya
Mesaj: 133
serk@n_35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2007 15:31

Canlı doğuranlara verilmekte olan yumurta sarısı ve ve ıspanaklar nasıl hazırlanıyor nasıl veriliyor bir tarifini verebilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim Saygılarımla..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

balikci23Çevrim Dışı

[B]9885,2[/B]
Kayıt: 20/07/2006
İl: Elazig
Mesaj: 3041
balikci23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2007 21:27

Serkan bey;

Yumurta sarısı suyu aşırı derecede kirletir buda balıklarınızın hastalanmasına neden olabilir.İllede verecekseniz çok haşlamalısınız.

Ispanağı az haşlayın,sonrada balıklarınızın yiyeceği kadar küçük doğrayın doğradıktan sonra akvaryuma atın.Balıklarınızın çok seveceği bir yemdir.

Saygılarımla.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bluedescadaÇevrim Dışı

Kayıt: 24/05/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 948
bluedescadaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2007 21:40
Yumurta sarısını akvaryuma sokmanızı tavsiye etmem. Çok ufak da olsa tanecikli yapıda olduğundan akvaryumdan temizlenmesi uzun zaman alıyor ve kokuşmaya neden oluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mutluserkanÇevrim Dışı

Kayıt: 28/10/2006
İl: Bursa
Mesaj: 521
mutluserkanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2007 21:46

Serkan Bey Merhaba;

Haftada bir kez chiclidlerime ve lepisteslerime ıspanak veriyorum.Kullandığım yöntem;

Bir yaprak körpe ıspanağı cezvede 5-10 dk arası haşlıyorum.Haşlanan ıspanağın üzerinde bulunan damarları çıkartıyorum ve tek parça halinde balıklara veriyorum.Burda dikkat edilmesi gereken miktarın fazla olmaması yoksa suyunuz kirlenecektir.Eğer 1 gün sonra akvaryumunuzda hala yenmemiş ıspanak kalmışsa akvaryumunuzdan çıkartın.Bu şekilde yaptığınız bitkisel yemleme ile balıklarınızda oluşması muhtemel kabızlık riskini ortadan kaldırmış olacaksınız.

Yumurta sarısı hiç vermediğim için yorum yapamayacağım.Umarım faydası olmuştur.

Saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serk@n_35Çevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2006
İl: Konya
Mesaj: 133
serk@n_35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2007 14:36
Arkadaşlar teşekürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

artelcomÇevrim Dışı

Kayıt: 05/11/2006
İl: Nigde
Mesaj: 231
artelcomÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2007 14:50

Ispanağın taze ve yumuşak olan yapraklarından 2 tane alın ve cezvede 10 dk kadar kaynatın.Bölmenize veya damarlarını ayıklamadan bütün halinde akvartumunuzun bir köşesine sabitleyin.Sabitlemek için saplarını camın dışına yaprak kısmınıda akvaryunun içine koymanız yaterli.Cok iştahla yediklerini göreceksiniz.Ertesi gün bakdığınızda yaprağın etli kısmı yenmiş damarların ve sapların öylece kaldığını göreceksiniz.

Yumurta sarısını akvaryumunuzun büyüklüğüne ve balık sayınıza göre şahsi düşüncem 4/1 ini geçmemek şartı ile bir bardakda sıcak su vasıtasıyla iyice erittikden sonra akvaryuma atmanız.Ardından da suyun üsdünde biriken pisliği hemen almanız.Yumurta balıklara cok iyi geliyor (özellikle yavrulara , anac balıklara genelde tavsiye edilmez ) ama akvaryumuda çok batırıyor.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serk@n_35Çevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2006
İl: Konya
Mesaj: 133
serk@n_35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2007 18:23
Çok teşekkürler Cenkhan Bey

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir