Isıtmaya şok çözüm


tamirci25Çevrim Dışı

Kayıt: 15/07/2009
İl: Ankara
Mesaj: 343
tamirci25Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2011 09:22
Makbule hanım düşüncenize katılıyorum. Fakat bu işi araştırmış biri olarak güneş pillerini detaylı araştırdım kendi evimin zorunlu ihtiyaçlarını yani 24 ssat durmadan çalışan ekipmanlarını bu sistemle çalıştırayım ve zamanla kendini amorti etsin diye araştırmaya girdim ve güneş pillerinin 10 yıl gibi bir ömrü olduğunu sisteme bağlanan akülerin 2-3 yılda bir değişmesi gerektiğini öğrendim .Yaptığım hesaplamalar 10 yıl sonunda (tekrar güneş pili takmam gerektiği için)bırakın kar etmeyi zarar ediyoruz. Türkiye şartlarında dediğiniz küçük işletme ve evlerde busistemlerin kurulum maliyetleri çok yüksek şöyle söyleyeyim 1metreye 50 santimlik panel tek başına aldığınızda 500 tl ama yurdışından konteynerle getirdiğiniz zaman tanesi 50 tlye geliyor belkide daha ucuza bahsettiğiniz rezidanslar malzemeyi direk üreticiden kendileri alıp getiriyorlar  ve busayede maliyetleri düşüyor yani işin kısasi türkiyede sistem kobiden yana değil ZENGİN LOBİ den yana
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cokmutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 1658
cokmutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2011 12:30
[QUOTE=tamirci25] türkiyede sistem kobiden yana değil ZENGİN LOBİ den yana
 
[/QUOTE]
İşte durum analizi budur...
 
Yel değirmenleriyle ilgili ne düşünüyorsunuz, onların daha uygun bütçeler istediği aşikar.. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama bizim yakın bir komşumuz olan Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde insanlar tarlalarını bahçelerini sulamak için bile yeldeğirmeni kuruyorlar.. Bi tanesi tarlanın ortasına yaptığı evine bilimum beyaz eşyayı doldurmuş, hem o eşyalar hem tarlanın ihtiyaçlaı hepsinin elektrik kaynağı o değirmenlerdi.. Anlatınca pek inandırıcı gelmiyor belki ama gözümle görmüştüm..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tamirci25Çevrim Dışı

Kayıt: 15/07/2009
İl: Ankara
Mesaj: 343
tamirci25Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2011 10:53
Evet yel değirmeni güneş piline nazaran daha düşük maliyetli fakat ankara şartlarında bu sistem zor müstakil evi veya arsası olanlar düşüne bilir.Bildiğim kadarı ile avrupa ülkelerinde teşfik daha fazla bu sistemleri kuran evlere 2 yönlü sayaç diye bi elektrik sayacı takılıyormuş bu sayede elektrik üretirken ihtiyacınızdan fazlasını tedaşa satıyor elektrik üretemezkende tedaştan elektrik alıyorsunuz eger biraz yüksek güçlü bi sistem kurarsanız para bile kazanabiliyorsunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tyfn_16Çevrim Dışı

Kayıt: 22/11/2010
İl: Bursa
Mesaj: 162
tyfn_16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 18:00
[QUOTE=tamirci25]Evet yel değirmeni güneş piline nazaran daha düşük maliyetli fakat ankara şartlarında bu sistem zor müstakil evi veya arsası olanlar düşüne bilir.Bildiğim kadarı ile avrupa ülkelerinde teşfik daha fazla bu sistemleri kuran evlere 2 yönlü sayaç diye bi elektrik sayacı takılıyormuş bu sayede elektrik üretirken ihtiyacınızdan fazlasını tedaşa satıyor elektrik üretemezkende tedaştan elektrik alıyorsunuz eger biraz yüksek güçlü bi sistem kurarsanız para bile kazanabiliyorsunuz.[/QUOTE]

Türkiye de bu çift yönlü sayaçlar ile ilgili gerekli yasal çalışmaların yapıldığını duymuştum ama sonucun ne olduğu ile ilgili bilgim yok. Eğer yapılabilirse güzel bir sistem ama yinede maliyetler bu saviyelerde olursa kullanan sayısı az olur. Kullanımın teşvik edilmesi gerekli düzenlemeler yapılarak vergiden muaf tutularak veya çok düşük seviyelerde vergi uygulayarak maliyetlerin düşürülmesi gerekir. 

Yel değirmenlerinde ise zamanla ses seviyesi aşırı derecede rahatsız edici bir hal alıyor. Dolayısıyla yel değirmenlerinin evlerde kullanılması neredeyse imkansız diyebilirim. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir