ısıtıcı sorunum


Emre17Çevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 50
Emre17Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2014 17:28
Öncelikle herkeze merhaba..  Ben 1 aya yakın süre içinde japon akvaryumu kurucam yaklaşık 100 litre civarı ama ısıtıcı sorunum var almadığım marka ısıtıcı kalmadı hepsi kırıldı çatladı o zamanlar o sinirle balıklarıda akvaryumuda hepsini verdim şimdi yeniden kurucam ama ısıtıcı almak istemiyorum.  japonlar ısıtıcız ne gibi sorunlar yaşar ?  Pipo filtre kullanıcam 1 hava taşı bağlı olucak sizce o oksijen yeterli olurmu ?   Bir de şöyle bi  nacizane fikrim var elimde şuan 17 litreye yakın akvaryum var diyorumki 25 w veya 50 w her neyse bi  ısıtıcı alim sorun yaşayan balıkları o tankda tedavi ederim bir de bende panik atak olduğumdan biraz endişeleniyorum elimde kırılmadık ısıtıcı kalmadı ısıtıcıya verdiğim paralarla belki şuan 500 Litrelik akvaryum kurardım heralde..   Bu arada üstadların biri demişdi akvaryum hobisine son verilmez ara verilir diye çok haklıymışş 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TrophZeusÇevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2012
İl: Ankara
Mesaj: 593
TrophZeusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2014 17:40
Isıtıcılar özel camlardan imal edilir,çoğu dandik çin mallarını katmıyorum tabi ya sert olarak biryere çarpmış yada sıcakken suya geri koymuşsanız bu olay olur kusura bakmayın burada hata büyük ihtimal kullanıcıda,kendimin 2 yıldır kullandığım roxin marka ısıtıcım gayet sıkıntısız çalışıyor ana tanktaki eheim jageri saymıyorum bile ısıtıcıyı sıcak olarak çıkardıysanız mutlaka soğuması için bekleyin.50w lık kaliteli bir ısıtıcı işinizi görür.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mclyucelÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/06/2012
İl: Izmir
Mesaj: 1136
mclyucelÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2014 18:41
Merhabalar,

Konu yanlış yerde olmakla beraber,kanımca size Tetra 100 ya da Eheim 100'lük ısıtıcılar yeterli olacaktır.Yukarıda belirtilmiş olduğu gibi ; ısıtıcı soğuk iken suya sokulmalıdır.Kalitesiz ısıtıcılar aksi şekilde suya daldırıldığında patlayacaktır camı.

100 litrelik bir japon akvaryumunda 6-7 japon bakmak uygun olacaktır.Isıtıcısız bakmanızı tavsiye etmem balıkları beyaz benek edersiniz.Ha oda ısısı sabit ise bir problem olmaz.Fakat ısı dalgalanmalarından japon balıkları çok çabuk etkilenmektedir.Hava motoru ve güzel bir dış filtre ya da güçlü bir iç filtre ile güzel bir akvaryum düşünülebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir