Işıksız,Isıtıcısız Artemia Çıkarma


BlackLepistesÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2014
İl: Bolu
Mesaj: 155
BlackLepistesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2015 16:39
Merhaba arkadaşlar.Artemia protein dolu bir canlı yemdir.Ve biz hobiciler balıklarımız için artemia çıkarmak isteriz.Ama çoğu zaman akvaryumun içine kurmaya korkarız(Ben gibi ).Ve artemianın çıkması için ışık ve ısı gerekir.Ama benim yaptım sistemde ışığa ve ısıya gerek yok.Artemia çıkarmak istedim ve kolları sıvadım.Malzemeler:
1-Hava hortumu

2-Hava motoru

3-Hava gelişini kısmak için vana

4-Check valf

5-Ve bildiğimiz artemia çıkarma düzeneği(Ben kapağa hava taşı taktım)

Ve diğer malzemeler:
1-Artemia yumurtası
2-Kaya tuzu
3-Karbonat
4-Taze su
Hazırlanışı:
Sistemimizi resimdeki gibi kuruyoruz:
(Flaş patladığı için ışıklı göründü yoksa çok az ışık alıyor)
Sonra içine su dolduruyoruz(dinlenmiş su koydum).Sistemi çalıştırıyoruz ve içine 1 çay kaşığı(dolu dolu değil)kaya tuzu atıyoruz.Sonra ardından çay kaşığının ucuyla çok çok az karbonat atıyoruz.1-2 dakika karışımın çözülmesini bekliyoruz.Çay kaşığının çeyreğinden biraz az artemia yumurtası atıyoruz ve sistemin üstüne streç film çekiyoruz.Ve 48 saat sonra sistemi durduruyoruz ve hemen bir kabın içine sistemdeki suyu döküyoruz(Hava taşı olduğu için hortumla alamıyoruz suyu ).
Süzme işlemi:
Bir çay süzgecinin üstüne atlet koyuyoruz yavaş yavaş döküyoruz.Dikkat edin suyun bulunduğu kapta artemia kalmasın.Süzülen suyu tekrar kabın içine koyup tekrar süzüyoruz artemia kalmaması için.Sonra atleti iyice büküp fazla akmayan bir çeşmeden geçiriyoruz ve tatlı su olan bir kabın içine atleti bandırıyoruz.Artemiaları şırınga ile çekip balıklarınıza verebilirsiniz.Afiyet olsun.Okuduğunuz için teşekkür ederim.Umarım yardımcı olmuşumdur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

greatberfuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 712
greatberfuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2015 02:29
Emeğiniz için teşekkürler samet bey de yumurtaların açılma oranı nedir ? Piyasada bulunan yumurtalar pek de kaliteli olmadığından dolayı ısıtıcı ve ışık olduğu halde %70-75 oranında bazen o kadar bile olmuyor çıkma oranları.Siz bu artemia çıkarma olayını nasıl yaptınız ? Bulunduğu ortam sıcaklığı kaç dereceydi ? Detaylı bilgilendirirmisiniz ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BlackLepistesÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2014
İl: Bolu
Mesaj: 155
BlackLepistesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2015 11:23
19-20 derece tahmini.Düzeneğin 3 tarafı kapalı.Önünde TV ünitesi,üstünde durduğu yer akvaryum sehbası,sağ tarafta koltuk var.Sadece önden azıcık ışık alıyor.Açılma oranını yükseltmenin tek yolu var;karbonat.Önceden uçlu kalemin ucu kadar az atıyordum ve 20 saatte daha %25 açılma oluyordu.Dün saat 18.00'da düzeneği tekrar kurup bir tutam karbonat attım ve şimdi baktığımda %35'e yakın açılma vardı.Açılmaya yüz tutmuş yumurtaları gördüm.Ve sadece düzeneği kurduktan sonra 5 dakika fener ile aydınlattım başka aydınlatmadım.En yüksek açılım oranını yakalamak için denemeler yapacağım.Sonuçları aktarırım.Ve şimdi aklıma geldi artemiaları koyduktan sonra üstüne azıcık kaynar su ilave ediyorum.BlackLepistes2015-03-01 17:40:38

Teşekkür Edenler: [T]180550,Bestfix[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir