ışıklandırma için


vidoqÇevrim Dışı

Kayıt: 24/08/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 131
vidoqÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2014 12:17
 iyi günler öncelikle forumlarda konu açan ve yanıt veren herkese çok teşekkürler sayenizde biraz birşeyler öğrendim (en azından teorik olarak) ve karides beslemeye karar verdim. yaklaşık 15 gün önce akvaryum siparişimi verdim ve dün gece odama taşıdım.

  akvaryum içine hagen kum koyup karides beslemek istiyorum. boyutları 100*45h*50 akvaryumcum 40 watt lık 2 ampul tak dedi. ama ben yinede burda sormak istedim.
  
  bitki olarak sadece moss ve çok basit bitkiler koymak istiyorum tilki kuyruğu elodea gibi. karides besleyeceğim için okuduğum kadarıyla co2 ve gübreler olumsuzmuş. 






ne tür aydınlatma önerirsiniz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rizasirmanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 1030
rizasirmanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2014 13:41
Hayırlı olsun, tank çok güzelmiş.

Böyle bir tankta karides beslemeye kararlıysanız, bence karidesler için üretilen zemin malzemelerini tercih edin. Bu malzemeler hem karidesler için gerekli mineralleri barındırıyor hem de Ph seviyesini daha düşük tutabiliyorsunuz.

Böylece CRS gibi karides türlerini üretebilirsiniz. Tank da geniş olduğu için popülasyon sıkıntı yaratmaz çok kanımca ve belki popülasyonu azaltmak için satışını da yapabilirsiniz.

Aydınlatma için eğer dediğiniz gibi basit bitkiler ve moss olacaksa led aydınlatma kullanabilirsiniz. Moss ve basit bitkiler için ışığı yeterli olacaktır. Daha güzel bir görünüm vereceğini düşünüyorum. Ama yine de aydınlatma konusunda tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini bir alın derim.

Tekrar hayırlı olsun. Gelişmeleri bekliyoruz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Güney DursunÇevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 127
Güney DursunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2014 21:35
Aynı akvaryumdan bende kullanmaktayım Beta akvaryum yanlış görmediysem.
Aydınlatma sistemi çok sorunlu bir akvaryumdur.Akvaryumda oluşan buhar kapağa vuruyor ordanda armatüre damlıyor ve bir süre sonra armatürün içine giriyor ve bozuluyor ışığı açtığınızda patlıyor ve evin şartellerini attırıyor 3 kez değiştirttim içindeki mekanizmayı bu yüzden.Size önerim buhar camı yaptırabilirseniz yaptırın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir